Haberler

Kılıçdaroğlu, Beyaz Saray'a Gidecek

Güncelleme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'ye düzenleyeceği 5 günlük gezide Beyaz Saray'ı da ziyaret edecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Kasım-4 Aralık tarihlerinde ABD'de bir dizi temaslarda bulunacak.

11 KİŞİLİK HEYET EŞLİK EDECEK

Kılıçdaroğlu'na ABD gezisinde CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Başkan Yardımcıları Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, İstanbul Milletvekili Umut Oran, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, İstanbul milletvekilleri Şafak Pavey, Sezgin Tanrıkulu, Aydın Ayayadın, Osman Korutürk, İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ve Tunceli Milletvekili Kamer Genç'ten oluşan 11 kişilik heyet eşlik edecek.

GAZETECİLERİ DE GÖTÜRECEK

Ankara ve İstanbul'dan gazete ve televizyon temsilcileriyle köşe yazarlarının da davet edildiği programa göre, Kılıçdaroğlu 30 Kasım Cumartesi günü, Büyükelçi Namık Tan ile elçilik konutunda akşam yemeğinde bir araya gelecek.

Kılıçdaroğlu'nun 1 Aralık Pazar günü, henüz netlik kazanmasa da IMF temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda buluşması bekleniyor. Ardından gün boyunca Türk iş adamları ve Türk Amerikan Dernekleri Asemblesi (ATAA) ile bir araya gelecek olan Kılıçdaroğlu, daha sonra partisinin Amerika Temsilciliği Resmi Açılış Töreni'ne katılacak.

Kılıçdaroğlu'nun günün sonunda ise Amerika'daki Yahudi topluluğu liderleriyle çalışma yemeğinde bir araya gelmesi bekleniyor.

OBAMA'NIN DANIŞMANI İLE BEYAZ SARAY'DA GÖRÜŞECEK

Kılıçdaroğlu, ABD ziyaretinin üçüncü gününde ilk olarak İngiltere Büyükelçisi Peter John Westmacott ile görüşecek. Kılıçdaroğlu daha sonra Beyaz Saray'da ABD Başkanı Barack Obama'nın Danışmanı ve Ulusal Güvenlik Avrupa Direktörü Karen Donfried ile bir araya gelecek. Aynı gün düşünce kuruluşları Brookings Enstitüsü, Center For American Progress'te (CAP) konuşacak olan Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetçi Parti Temsilciler Meclis Üyeleri ile onuruna verilen akşam yemeğinde bir araya gelecek.

KONGRE ÜYELERİYLE GÖRÜŞME

CHP liderinin, 3 Aralık Salı günü ise ABD Kongre üyeleriyle görüşmesi planlanıyor. Buna göre, Kılıçdaroğlu Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Eric Cantor, Türkiye-ABD Dostluk Grubu Eşbaşkanları Ed Whitfield ve Virginia Foxx'un da yer aldığı bazı üyelerle bir araya gelecek. Kendisi için özel olarak düzenlenen kongre binası turuna da katılacak olan Kılıçdaroğlu, akşam yemeğinde ise bu kez Demokrat Parti Temsilciler Meclisi Üyeleri ile olacak.

Kılıçdaroğlu, ABD gezisinin son günü olan 4 Aralık Çarşamba günü ise Türk-Amerikan Konseyi ile kahvaltılı toplantının ardından eski Türkiye Büyükelçisi Eric Edelman ve Morton Abramowitz'in ev sahipliğinde, düşünce kuruluşu Bi-partisan Policy Center'de çalışma yemeğinde olacak.

Kılıçdaroğlu'nun akşam saatlerinde Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Kemal Kılıçdaroğlu Beyaz Saray Türkiye Güncel Haberler

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu! Astrolog Meral Türkiye Kupası şampiyonunu bildi mi, Astrolog Meral ZTK tahmini neydi 2024? 23-24 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Fenerbahçe PFDK kaç maç ceza aldı? Mert Hakan Yandaş Oosterwolde kaç maç ceza aldı? #128680
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title