Haberler

Kılıçdaroğlu AB Büyükelçilerine Ne Anlattı ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun AB’ye üye ülkelerin büyükelçileriyle yaptığı görüşmeye ilişkin, "Bu toplantıda özellikle anayasa değişikliği, referandum süreci, bundan sonra CHP’’nin genel olarak izleyeceği strateji konularına değindik" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Kemal Kılıçdaroğlu'nun AB'ye üye ülkelerin büyükelçileriyle yaptığı görüşmeye ilişkin, "Bu toplantıda özellikle anayasa değişikliği, referandum süreci, bundan sonra CHP"nin genel olarak izleyeceği strateji konularına değindik" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Avrupa Birliğine üye ülkelerin büyükelçileri ile bir araya geldiği çalışma kahvaltısı sona erdi. Toplantı ardından Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger basın toplantısı düzenleyerek çalışmanın içeriğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Berger başkanlığında Avrupa Birliği büyükelçileri ile çalışma kahvaltısında bir araya geldiklerini belirten Yılmaz, "Daha önce 1 Haziran 2016 yılında buna benzer bir toplantı yapmıştık ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştuk. Bugünkü toplantımızda çok önemli bir zamana denk geldi. Bu toplantıda özellikle anayasa değişikliği, referandum süreci, bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel olarak izleyeceği strateji, Türkiye'de nasıl bir strateji izleyeceği daha sonra özellikle komşularla olan ilişkiler Suriye konusu, Fırat Kalkanı konusu, Türkiye AB ilişkileri, Kıbrıs konularına değindik, çok açık ve kapsamlı bir değerlendirme yaptık. Bu değerlendirmelerimizde özellikle Türkiye'nin AB ile olan ilişkilerinin güçlendirilmesi ve bu ilişkilerin daha sağlıklı bir zemine oturtulması konusunda görüşlerimizi açıkladık. Farklı büyükelçiler söz aldı ve kendi açılarından gündeme ilişkin önemli gördükleri hususları sayın genel başkanıma sordular. Sayın genel başkanımız da bunu açık kalplilikle cevapladı" diye konuştu.

BERGER DE AÇIKLAMA YAPTI

Berger ise görüşmeye ilişkin şunları kaydetti:

"Bu kahvaltı sırasında hem ülke ile bağlantılı ulusal konular hem de dış politika ile ilgili konular ama her şeyden önemlisi Avrupa Birliği Türkiye ilişkileri ele alındı. Son derece doğru bir zamanda yapılmış ve gündemdeki bütün mevzuların ele alındığı oldukça verimli, dürüst ve samimi bir toplantı gerçekleşti."

(Pelin Üzek / İHA) - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Avrupa Birliği Türkiye Politika Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title