Haberler

Kıbrıs Müzarekelerinde Yeni Dönem: Toprak Yerine Su

Güncelleme:

Kıbrıs'ta susuzluk çeken Rumlara müzakere masasında toprak yerine su verilmesi gündeme geldi.

Kıbrıs'ta yeni çözüm umudu için taraflar arasındaki çapraz görüşmeler 27 Şubat'ta başlıyor. Müzakerelerde ilk defa gündeme getirilen toprak yerine su verilmesi formülünü açıklayan yetkililer, Türkiye'den boru hattı ile KKTC'ye yakında götürülecek olan suyun, müzakerelerde kullanılabileceğini söylediler. 

GÖRÜŞMELER 27 ŞUBATTA BAŞLIYOR

Kıbrıs'ta yeni çözüm umudu için taraflar arasındaki çapraz görüşmeler 27 Şubat'ta başlıyor.  Edinilen bilgilere göre; Ankara ve Atina'daki çapraz görüşmeler tek bir duraktan oluşacak. Rum Müzakereci Andreas Mavroyiannis Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'yla, KKTC temsilcisi Kudret Özersay da Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Anastassis Mitsialis'la biraya gelecek.

ÇÖZÜM BULUNAMASSA, KOSOVA MODEL ALINACAK

Eş zamanlı, eş düzeyde olacak olan görüşmeler sıkıntı yaşanmaması için aynı saatte yapılacak. Çözüm olmazsa bağımsızlığını ilan eden Kosova model alınacak.

RUM NÜFUSU GİTTİKÇE AZALIYOR

Diplomatik kaynaklar, 2004'deki Annan Planı'ndan bu yana ortamın çok değiştiğini KKTC'nin her yıl yüzde 3.5-4 büyüdüğünü, buna karşılık Rumların her yıl küçülme yaşadığını, geçen sene bu rakamın yüzde eksi 6 olduğunu dile getirdiler.

TOPRAK YERİNE SU VERİLMESİ FORMULÜ

Türkiye ekonomisinin de büyüdüğünü hatırlatan aynı kaynak, Yunanistan'ın da büyük bir ekonomik kriz yaşadığının altını çizdiler. Bu durumda Türk tarafının artık müzakerelerde elinin daha güçlü olduğunu belirten kaynaklar, Annan Planı'ndan daha iyisine 'evet' denileceğini dile getirdiler.

Müzakerelerde ilk defa gündeme getirilen toprak yerine su verilmesi formülünü de açıklayan yetkililer, Türkiye'den boru hattı ile KKTC'ye yakında götürülecek suyun müzakerelerde kullanılabileceğini söylediler. Toprak paylaşımının verimlilik esasına dayalı olarak yapılacağını hatırlatan aynı kaynaklar, Türkiye'den gelecek su ile toprakların daha verimli hale gelebileceğinin altını çizdiler. Görüşmelerde Ada'daki Türk askerinin durumunun da ele alınacağı belirtilirken, Türk'askerinin KKTC'den çekilmeyeceğinin altını çizdi.

Kaynak: TürkiyeGazetesi.com.tr / Güncel

Yunanistan Türkiye Kıbrıs Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title