Haberler

Keskin Göleti 'Sos' Veriyor

Türkiye’de yaşanan kuraklık yüzünden birçok göl, gölet ve barajlarda yaşanan su seviyesindeki düşüş Eskişehir’in Keskin göletinde de gözleniyor.

Türkiye'de yaşanan kuraklık yüzünden birçok göl, gölet ve barajlarda yaşanan su seviyesindeki düşüş Eskişehir'in Keskin göletinde de gözleniyor. Geçen yıla göre göletteki su seviyesinin yaklaşık yarı yarıya düştüğü belirtildi.

Yıl içerisinde beklenen yağışın yaşanmaması sebebiyle yurt genelinde çeşitli illerdeki göl, gölet ve barajlarda su seviyesi düştü. Bu düşüş, içme suyu ve tarımsal sulamada kullanılacak olan su miktarı için de büyük risk oluşturuyor. Çeşitli tasarruf önlemlerinin yanı sıra, özellikle içme suyu rezervlerinin başka kaynaklardan beslenerek arttırılması gündemdeki yerini koruyor.

Eskişehir'de birçok göl, gölet ve barajların yanı sıra, kent merkezine yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunan Keskin göletindeki su seviyesinin düşüklüğü de, çevrede bulunan köylüleri büyük ölçüde endişelendirdi. Karagöz deresi üzerine kurulan, yapımına 1990 yılında başlanılan ve 1998 yılımda tamamlanan göletin depolama hacminin 8 bin 400 hektometre küp olduğu belirtiliyor. Çevresinde bin 112 hektar sulama alanı bulunan göletteki su seviyesi düşüklüğü, bölgedeki çiftçileri endişelendiriyor. Onlarca köyün sulama ihtiyacını karşılamasının yanı sıra içersinde sazan, tatlısu kefali, sarıbalık, gümüş ve İsrail sazanı olduğu belirtilen göletteki su seviyesinin yağmur ve kar yağışı ile yükselmesi umuluyor. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title