Haberler

Kenyalı YTB Bursiyeri Türk ve Yabancı Öğrencilere Mesleki Eğitimler Veriyor

Güncelleme:

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) burslusu olan Kenyalı Joel Moriasi Obwoge, Türkiye'de radyo, televizyon ve sinema alanında eğitim aldıktan sonra gönüllü olarak Türk ve yabancı öğrencilere mesleki eğitimler veriyor. Obwoge'nin çalışmalarıyla hem Türk hem de misafir öğrenciler iş hayatına hazırlanıyor.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) burslusu olarak Türkiye'de radyo, televizyon ve sinema alanında eğitim alan Kenyalı Joel Moriasi Obwoge, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında gönüllü olarak Türk ve yabancı öğrencilere mesleki eğitimler veriyor.

Kenya'dan 2010'da Türkiye'ye gelerek Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinde eğitim alan Obwoge, yaptığı çalışmalarla hem Türk hem de misafir öğrencileri iş hayatına hazırlıyor.

Aynı zamanda TRT World'de çalışan Obwoge, AA muhabirine, Türkiye'de eğitim almanın karşılığını gönüllü olarak birikimlerini paylaşarak vermeye çalıştığını söyledi.

YTB'nin İstanbul ofisinde kamera, kurgu ve dijital medya gibi alanlarda gönüllü olarak eğitimler verdiğini belirten Obwoge, haftanın belli günlerinde gençlerle bir araya geldikleri bilgisini paylaştı.

Obwoge, "Türkçe eğitimim sonrası radyo, TV ve sinema bölümünden mezun oldum. Bu sayede TRT World'de çalışmanın yanında sinemada oynadım ve birçok televizyon programına katıldım. Şimdi de bu birikimlerimi benden sonra gelen öğrencilere aktarmak için çalışıyorum." dedi.

YTB bünyesinde bir eğitim programı açmak istediğini ve bu niyetinin bir süre sonra hayata geçtiğini ifade eden Obwoge, mezun olmadan önce hem Türk hem de uluslararası öğrenciler için medya ve dijital medya alanında eğitimler yapmayı istediğini ve bu düşüncesinin bir süre sonra hayata geçtiğini aktardı.

Obwoge, "Yaptığım şey bu öğrencilerin mezun olmadan önce sektörle bir araya getirilmesidir. Radyo, televizyon ya da dizi setleri gibi çalıştığım yerlerde iş ihtiyacı olduğunda eğitime katılan öğrencileri yönlendiriyorum. Böylece mezun olmadan önce iş hayatını görmüş oluyorlar." diye konuştu.

Bu çalışmasıyla öğrencilerin mezun olmadan iş hayatını tecrübe ettiğine dikkati çeken Obwoge, kamera, kurgu, çekim ya da dijital medya alanlarında kazandığı tecrübeleri öğrencilere aktardığını belirtti.

Obwoge, "Uluslararası öğrenciler Türk arkadaşlarıyla geliyor ve proje yapıyorlar. Bu şekilde sadece yabancı değil, Türk öğrencilerle de çalışmış oluyorum. Bu öğrenciler TRT World, radyolar ya da birçok çalışmada görev alıyor ve sosyal sorumluluk projelerine katılıyor." ifadesini kullandı.

Eğitim verdiği öğrencilerin birçoğunun medya şirketlerinde çalıştığı bilgisini paylaşan Obwoge, "Kendim için en gurur duyabileceğim şeylerden birisi de bu. Çünkü ben öğretmen değilim ama öğretmenlik ya da abilik yapıyorum desem daha doğru olur." dedi.

" Kenya'da konuşurken 'kolay gelsin' diyesim çok gelirdi"

Obwoge, "kolay gelsin" ya da "sıhhatler olsun" gibi birçok kelimeyi diğer dilleri konuşurken kullanmak istediğini belirtti.

Türkçe'deki birçok sözü severek kullandığını söyleyen Obwoge, "Türkiye'de eğitim gördükten sonra Kenya'ya gitmiştim ve Kenya'da konuşurken 'kolay gelsin' diyesim çok gelirdi. Çünkü 'kolay gelsin' demek kulağa çok hoş gelen bir şey. İnsanlar arasında iletişim kurmak için çok güzel bir söz." dedi.

Türklerle ilgili düşüncelerini paylaşan Obwoge, "Türkleri tanımlayacak olursam misafirperver bir millet diyebilirim." dedi.

Türkiye ilk 10 ülke arasında

Dünya genelinde uluslararası öğrenci sayısı 2024'te 7 milyona ulaşırken, Türkiye'de ise yaklaşık 60 bini Afrikalı öğrenci olmak üzere 330 bine yakın yabancı öğrenci bulunuyor.

Türkiye'yi eğitim için en fazla tercih eden ülkeler arasında Azerbaycan, Türkmenistan, Suriye, İran, Irak, Kazakistan, Mısır, Afganistan, Somali ve Yemen bulunuyor.

Bu sayıyla Türkiye, yabancı öğrenci sayısıyla dünya sıralamasında ilk 10 ülke arasında bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Misafir Radyo Kenya Eğitim Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Adana Demirspor UEFA'dan neden ceza aldı, Avrupa'dan men mi edildi? Galatasaray Fenerbahçe tek maç satın alma var mı, GS FB tek maç nasıl alınır? #9917 #128250 Marmaray Kadıköy Ayrılık Çeşmesi istasyonunda kim, neden intihar etti? TikTok çöktü mü? 17 Mayıs TikTok sorun ne, neden açılmıyor? #129300 20 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 20 Mayıs burç yorumları nedir? Kripto paralara el konulabiliyor mu? İşte yeni kripto para düzenlemesi
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title