Haberler

Kent Konseyi'nde Kuran-I Kerim'de İnsan Konferansı

Güncelleme:

Bursa Kent Konseyi Gönül Dostları Kadın Çalışma Grubu tarafından düzenlenen 'Kuran-ı Kerim'de insan' konulu konferansa konuk olan Prof. Dr. Cevat Akşit, İslam'da insanın araç değil, amaç olduğunu hatırlatarak insanları istismar etmediğini söyledi.

Topluma faydalı çalışmalara imza atan Bursa Kent Konseyi, insanların manevi dünyasına yönelik faaliyetler yapmaya devam ediyor. Gönül Dostları Kadın Çalışma Grubu tarafından Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Kürsüsü'nde Ana Bilim Dalı Başkanlığı yapmış ve buradan emekli olmuş Prof. Dr. Cevat Akşit'in katılımıyla düzenlenen 'Kuran-ı Kerim'de insan' konulu konferansa, Bursalılar büyük ilgi gösterdi.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu'ndaki toplantıda konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin destek ve katkılarıyla Türkiye'ye örnek çalışmalar yapan bir kurum haline geldiklerini söyledi. Türkiye'nin en önemli şehirlerinden olan evliyalar diyarı Bursa'da bulunmaktan, görev almaktan ve kurumları Türkiye'nin bir numarası yapmaktan dolayı gururlu olduklarını belirten Pala, "Bursalılar, Bursa Kent Konseyi'ni kısa sürede sahiplendi.

4 Meclis, 34 çalışma grubu ve yüzlerce gönüllümüzle 35 ayda 4 bin 80 faaliyet düzenledik. Birçok konuda hayırlı işler yapıyoruz. Herkese ve her kesime hitap ediyoruz. Bursa Kent Konseyi olarak toplantımızda önemli bir ismi daha ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Cevat Akşit, insan ve insan ömründen bahsetti. İslam'ın genel kuralları, Avrupa'da insanlığın durumu ve Müslüman'ın bilmesi gereken temel konuları anlatan Prof. Dr. Akşit, Allah'ın nazarında her insanın kul olduğunu, hiç kimsenin bir diğerine göre ırk, dil, makam ve mevki bakımından üstün olmadığını belirtti.

Her insanın yaşama, hayat, hürriyet, mal edinme hakkı olduğunu söyleyen Akşit, "İnsanoğlu, diğer tüm mahluklara göre her bakımdan üstün olarak yaratılmıştır. Kuran-ı Kerim'de, 'Biz sizi Adem ve Havva'dan yarattık. Sizleri, sırf birbirinizi tanımanız ve yardımlaşmanız için topluluklara ve kabilelere ayırdık' diye buyruluyor. İslam dini ise, insanlığın kurtuluşu için yeryüzüne gönderilmiştir. İnsanların dünya ve ahirette mutlu olması amaçlamaktadır.

Kuran-ı Kerim de insanların yücelmesi ve aziz olması için gönderilmiştir" diye konuştu.

İslam'da esas olanın insan olduğuna, araç olarak değil amaç olarak ele alındığına dikkat çeken Akşit, "İnsan, tertemiz halde dünyaya gelir. Yükselmeye müsait doğar. İslam'ın gayesi, insanın bu temizliğini korumaktır. İslam, insanı istismar etmez. Çalışmaya ve sebeplere yapışmaya teşvik eder. İslam dinine şükür, iyi bir nesil ve evlat yetiştirmekle olur. Bunu da ancak Kuran-ı Kerim'i, Peygamber Efendimizi ve Eshab-ı Kiram'ı öğrenerek yapabilirsiniz" dedi.

Konferansın sonunda Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Lütfi Taşçı ve Gönül Dostları Kadın Çalışma Grubu Temsilcisi Arzu Akın tarafından Prof. Dr. Cevat Akşit'e çiçek ve plaket takdim edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cevat Akşit Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title