Haberler

Kemoterapi Hastaları Müzikle Tedavi Oluyor

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof.Dr.Mustafa Samur Tıbbi Onkoloji Kemoterapi Merkezi'nde kemoterapi gören hastalara haftada bir gün müzik tedavisi uygulanıyor.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Mustafa Samur Tıbbi Onkoloji Kemoterapi Merkezi'nde kemoterapi gören hastalara haftada bir gün müzik tedavisi uygulanıyor.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Bozcuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kemoterapi hastalarına yönelik sanat terapisinin 2,5 yıldır devam ettiğini bildirdi. Hastaların haftada bir gün müzik terapisi aldıklarını anlatan Bozcuk, bu süre içinde Düş Bahçesi Sanat Merkezi üyeleri ve müzikolog Levent Yeğenoğlu'nun, enstrümanlarıyla Türk ve batı müziğinden eserler seslendirdiğini kaydetti.

Müzikle tedavinin Türk kültüründeki varlığına işaret eden Prof. Dr. Bozcuk,

"Biz bilinen bir gerçeği modern tıp ile bütünleştirmeye çalıştık" dedi.

Bozcuk, müziğin hastaların yaşam kalitesini artırmadaki etkilerine de işaret etti. Sanat Terapi Projesi ile ilgili bir de dernek kurmak istediklerini vurgulayan Bozcuk, şöyle konuştu:

"Amacımız sanatın yaşamın sıkıntılarını azaltıcı ve kalitesini artırıcı yönlerini ortaya çıkarmak. Kemoterapi Merkezi'ndeki sanatsal aktivitelerin Türkiye'nin diğer illerinde de yapılmasını istiyoruz. Bunu hastalarımız için istiyoruz. Yaşam kalitesini destekleyici programlarda sanatın olumlu yönünü yadsıyamayız."

Projeye müzikleriyle destek veren Düş Bahçesi Sanat Merkezi Kurucusu Serpil Ertuğ da her hafta salı günü Akdeniz Üniversitesi Onkoloji Bölümü'nde gönüllü olarak müzik dinletisi sunduklarını anlattı. Kemoterapi hastalarıyla zaman geçirmekten keyif duyduklarını dile getiren Ertuğ, hastalara sıkıntılarını az da olsa unutturmaya çalıştıklarını söyledi. Ertuğ, hastalıkların tedavisindeki etkisinden yola çıkarak en çok hicaz ve uşşak makamlarında eserler seslendirdiklerini bildirdi.

Muhabir: Yusuf Karadağ / Güç Gönel

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ANTALYA

Kaynak: AA / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Serpil Ertuğ Hakan Bozcuk Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title