Haberler

Kemal Öztürk: İlk Başta AK Parti Önde Gözüktü

Güncelleme:

AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, 30 Mart akşamı sandıkların açılmaya başladığı anda AK Parti'yi önde gösterdikleri iddialarına açıklık getirdi.

CNN Türk ekranlarında yayınlanan "Karşıt Görüş" programına konuk olan Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, Aslı Aydıntaşbaş'ın sorularını yanıtladı.

AK PARTİ ÖNDE Mİ GÖSTERİLDİ?

Anadolu Ajansı'nın 30 Mart'ta sandıkların açılmaya başladığı anda AK Parti'yi önde gösterdikleri eleştirilerine yanıt veren Öztürk "Biz neden AK Parti'yi önde gösteriyoruz? Çünkü doğu bölgeleri kırsal kesimler açılır. Biz bütün sandıklar kapandıktan sonra verilerimizi açtık. İlk başta AK Parti önde gözüktü. Biz bunları her zaman yapılan gibi yaptık. Sonra dengelendi ve eşitlendi. Biz güya ilk açılan sandıkları AK Parti göstermişiz, müşahitlerin moralini bozmuşuz" dedi.

İşte Öztürk'ün açıklamalarından satırbaşları;

Ben Bülent Arınç'ın Başbakan'ın basın danışmanlığını yaptım. Ben AA'nın başına geçince böyle bir algı oldu. Ben seçildiğim ilk gün cHP genel Merkezi'ne gittim. Onlara söylediğim şey şu. Ben eğer bir taraf tutarsam siz bana somut olarak uyarın. Biz buna uyarız. CHP ve Anadolu Ajansı Mustafa Kemal'in kurduğu iki kurumdur. Kılıçdaroğlu ile de görüştüm.

"CHP, 2 KATI ORANINDA HABERLEŞTİRİLDİ"

Hep bize şunu söylüyorlar, AK Parti hükümetinin sesi oldu. İlk üç ayda, parlamentoda en çok haberi yapılan parti, iktidar partisi değil. Biz CHP'nin 702 haberini yaptık, AK Parti 376 haberini yaptık, MHP'nin 409 haberini yaptık. AK Parti grubaşkanvekilleri bana sitem ettiler. Buna rağmen CHP, AK Parti'nin iki katı oranında haberleştirilmiş. CHP'nin 1334 haberi yapıldı, 600 tane Kılıçdaroğlu ile haber yapıldı.

SEÇİM GECESİ

Nasıl ki Başbakan'ın konuşmasını yabancı dile çevirmeye ajans kınanması gereken bir ajanssa, bu seçimleri vermiyor diye eleştirilmesi lazımdı.

İKİ AJANS ARASINDAKİ FARK

Dün Arınç şöyle dedi. Hükümetle, partiyle, devletle kavgalı bir yapı var. Bununla ilgili de bir haber ajansı var. Bunu sorgulamıyorsunuz da devletin ajansını mı sorguluyorsunuz? Bizim verilimizin doğru olduğunu düşünüyoruz. Son referandum, seçimlerle yayınınızı çıkartın. Çıkartacaksınız ilk sandık açıldıktan yarım saat sonraki verilere bakın. AK Parti önde. Her zaman olan şey bu seçimde değişti. Ama biz her zaman olan taraftayız.

MANİPÜLASYON İDDİASI

Tahmin ediyorum iki buçuk saat sonra birleşti. Biz neden AK Parti'yi önde gösteriyoruz? Çünkü doğu bölgeleri kırsal kesimler açılır. Biz bütün sandıklar kapandıktan sonra verilerimizi açtık. ilk başka AK Parti önde gözükür. Biz bunları her zaman yapılan gibi yaptık. Sonra dengelendi ve eşitlendi.

Biz güya ilk açılan sandıkları AK Parti göstermişiz, müşahitlerin moralini bozmuşuz. İkinci konu sayın Mansur Yavaş'a verilen bilgilerde yanlışlar var. Saat 22:00'de basın toplantısı haberini biz yaptık. Toplantıyı yaptığı saat 21:30. Bu saatte sandıkların yüzde 14'ü açılmış Ankara'da. Saat 21:00'de. Saat 22:00'de yüzde 20'si açılmış. YSK'nın verileri her zaman medyanın gerisinden gelir.

"HALUK KOÇ BİZİ HEDEF GÖSTERDİ"

Dün CNN ekranlarında şöyle bir cümle söyledi. YSK'dan bana verilen bilgi dedi. İki ihtimal var. Çok farklı rakamlar verildi kendisine, iki similasyon yapılmış olabilir. Sayın Mansur Yavaş bu similasyona dayanarak yüzde 50 oy aldım demiş olabilir. Sayın Mansur Yavaş hep gerideydi Gökçek'in gerisindeydi. Ben o toplantıyla ilgili kritik bir şey söyleyeceğim. Anadolu Ajansı'nı itham etti. Gürsel Tekin bizi uçladı. Doğrudan AA'yı hedef gösterdi. Haluk Koç bizi hedef gösterdi. Bizim manipülasyon yaptığımız iddia edildi.

BÜLENT ARINÇ CEVABI VERDİ

Sayın Bülent Arınç ve Başbakanımız gereken cevabı verdiler. O basın toplantısından sonra AA telefonları sabaha kadar susmadı. Ailelerimize küfür işittik. Duymadığımız utançtan da kahrolacağımız utanç yaşadık. Size bir utanç belgesi göstereceğim. O basın toplantısından çok kısa sonra, hackerlar, bir uluslararası kampanya başlattılar. İngilizce, dünyanın bütün hackerlarını, AA'nın web sitesini vererek, ateş diyerek kampanya başlattılar. Bunu yapan, Türkçe konuşan hackerlardır. Çökertmek için kampanya başlattılar. Bizim verilerimiz niye durdu? Bu savaş yüzünden.

"EN BÜYÜK SİBER SALDIRIYLA KARŞI KARŞIYA KALDIK"

En büyük siber saldırıyla karşı karşıya kaldık. Kendi ülkenizin ajansına karşı bir kampanya yapıyorsunuz. Twitter'da AA'nın ofisini basalım diye yazıyorlar. Akla hayale gelmeyen tehditler yaşıyoruz. Buna rağmen çökertemediler sitemizi. Sizin gördüğünüz 70'lerdeyken yavaşladı. Ondan sonra çözdük ve bitirdik. Bizim sonuçlarımızla YSK sonuçları aynı çıktı.

Oy atmışsınız, ben o oyu nasıl değiştirebilirim? Bu ekranda, bu masada, sayın Enver Aysever, şu habere binaen, tüm hepsinin nedeni Taraf muhabirinin haberidir. İki gün önce bu haberle başladı her şey. Haberin cahilliğine bakın. Haber diyor ki, emniyet müdürleri talimat verdi, ilçe emniyetmüdürleri sonuçları sadece AA'ya verecek. Böyle bir şey olamaz çünkü ilçe seçim kurulları verir bunları.

Ertesi gün cemaatin gazeteleri alıntı yaptılar. Seçim gecesi bu ekranda Enver Aysever, şöyle bir cümle, "AA manipülasyon yapıyor, çok sağlam bilgilerim var. MHP'liler ve CHP'lileri uzaklaştırmak istiyor" Biz de bu yüzden kendisini mahkemeye verdik.

"BEN EN AZ 10 BAKAN ARAMIŞIMDIR"

Biz niye böyle konuşuyoruz? Biz dört aydır gece gündüz yatmıyoruz. Hazırlanıyoruz seçime. Bizim bilgi işlem ekibimiz sabahlara kadar yazılım yazdılar. Çok emek verdik. Biz burada 20 saat çalıştık. Türkiye'de serbest pazar var, biz sabaha kadar çalışıp bu kadar hakareti içime sindiremiyorum. Ben en az 10 bakan aramışımdır, 35 tane başkan aramışımdır, 50 gazeteci aramışımdır. Ben arayınca seçim mi kaybetmiş oluyor?

"AK PARTİ GENEL MERKEZİ'NE GİTTİM"

Ben devlet memuru değilim, gazeteciyim, işçiyim. Bizim ajansın bağımsızlığı kanunla sabitlenmiştir. AK Parti Genel Merkezi'ne gittim. Ben bu partinin bir numaralı iki numaralı ismine 10 yıl çalıştım. Onlarca arkadaşım orada, arkadaşlarım bakan oldu. Benim telefonlarımı dinleyip, bakanlarla görüştü diye Mansur Yavaş'a bilgi veren kimse, ne konuştum ne kadar konuştum onu da söylesinler.

15 dakikadan bir bir dakika fazla değil. Ne yapabilirim ben genel merkezde? Hayırlı olsun dediğim bir şeyin üzerine basın toplantısı yapılmaz. Ben taraf olabilirim ama Anadolu Ajansı taraf değil. Bir haberimizi göstersinler yalan yanlış yaptı diye.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Anadolu Ajansı Bülent Arınç Kemal Öztürk Ak Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (31)

OKU ÖGRENkonsolos011@hotmail.com:

ÜLKENİN HER YERİNDEN SAHTE OY PUSULALARI ÇIKTI,,,DAHA NE OLSUN,,,AKP BELKİ YÜZDE 35 ALIRDI BUNA İNANIRIM FAKAT ŞUANKİ SONUÇLAR HİÇ İNANDIRICI DEĞİL

26
21
yanıtYanıtla
Türkiyempoyrazyeli@gmail.com:

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN KURDUĞU VE MİLLETİMİZE EMANET ETTİĞİ ANADOLU AJANSI GÖRÜNEN O Kİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞ VE YANDAŞ YAPILMIŞ..! BİR ZAMANLAR SAVAŞ ŞARTLARINDA TÜRK MİLLETİNİ VE DÜNYAYI DOĞRU BİLGİLENDİRMEK İÇİN YENİLECEK EKMEĞİN ZOR BULUNDUĞU DÖNEMDE AÇILAN ANADOLU AJANSI ARTIK MİLLET İÇİN DEĞİL AKP VE BAŞBAKAN İÇİN ÇALIŞMAKTADIR..! BU İHANETİ UNUTMAYACAĞIZ..!

18
16
yanıtYanıtla
OKU ÖĞRENkonsolos011@hotmail.com:

çok doğru gardaş btirdiler memleketi

yanıt0
yanıt0
doğa kandemirtakarakan@mynet.com:

AKP nin hacker liğini yaptığınız belli A Ajansı......kıvırma

21
7
yanıtYanıtla
mehmet kandumehmetkandu@hotmail.com:

YALANCI

21
7
yanıtYanıtla
demokraterdog@gmx.de:

Uslu köpek sahibinin emiriyle havlar.

21
5
yanıtYanıtla
hüseyin 2h-5851@hotmail.com:

bu da iktidarın yalakalarından birisi işte

9
17
yanıtYanıtla
acinacak halin vardfer34w3@gmail.com:

ilk sandiklarin doguda acilmasi akpyi yuksek gosterir buraya kadar katiliyorum ancak gelelim Ankara meselesine once gokceki iki kat fazla oy aldi gosterdiniz ilerleyen saatlerde mansur yavas arayi kapatti sayimlar devam etti bes saat sayimdan haber alinamadi sen bir haber ajansi olarak bu durumda bir gariplik gormuyorsun meselenin ustune gitmiyorsun arastirmaya degmez diyorsun komedyen seni

17
7
yanıtYanıtla
meryemmrymm@hotmail.com:

CNN türk adilerin haber kanalıır.itibar bile etmiyorum

16
5
yanıtYanıtla
SORULAR...elli60_@msn.com:

AA GENEL MÜDÜRÜ SEÇİM AKŞAMI AKP GENEL MERKEZİNDE NAPIYORMUŞ BUNU Bİ AÇIKLASIN SEÇİM SONUÇLARININ YSK DAN DEĞİLDE AA DAN KANALLARA VE HALKA DUYURULMASININ NEDENİ NEDİR SEÇİM İL İLÇE KURULARINDA BAKANLAR MİLLETVEKİLLERİ NE YAPIYORDU BAŞBAKAN SEÇİM GECESİ MANSUR YAVAŞ FARKI AÇTIĞINDA OLAĞAN ÜSTÜ ANKARAYA GİTTİ BUNLARI Bİ AÇIKLAYIN SONRA ÖTMEYE DEVAM EDİN ...

14
7
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title