Haberler

Kedilerin Köpeklere Parçalatılması" Davasında Karar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Hayvanseverlerden görüntüler Müşteki Hediye Gündüz'ün açıklaması Antalya'da "kedilerin köpeklere parçalatılması" davasında karar Antalya Falez Parkı'nda yaşayan kedileri, köpeklerine parçalattığı iddiasıyla yargılanan sanığa, 2 ay 15 gün hapis cezası verildi Antalya'da sokak kedilerini köpeklerine parçalattığı iddiasıyla yargılanan sanık, 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Hayvanseverlerden görüntüler

Müşteki Hediye Gündüz'ün açıklaması Antalya'da "kedilerin köpeklere parçalatılması" davasında karar

Antalya Falez Parkı'nda yaşayan kedileri, köpeklerine parçalattığı iddiasıyla yargılanan sanığa, 2 ay 15 gün hapis cezası verildi

Antalya'da sokak kedilerini köpeklerine parçalattığı iddiasıyla yargılanan sanık, 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya 27. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Mehmet K, müşteki Emel Özgür, Hediye Gündüz ile bir grup hayvansever katıldı.

Duruşmada söz alan müştekilerden Gündüz, sanığa yönelik şikayetinin devam ettiğini belirterek, Mehmet K'ya gerekli cezanın verilmesini istedi.

Sanığın iki köpeğinin de elinden alınmasını talep eden Gündüz, Mehmet K'nın bir daha hayvan beslememesine karar verilmesi gerektiğini söyledi.

Sanık Mehmet K. ise hiç kedi öldürmediğini, daha önce bahçesinde ölü kedi bulduğunu belirterek, bunun da kendisine ait iki köpek tarafından bahçesine getirildiğini iddia etti.

Müşteki Hediye Gündüz'ün daha önce kendisine ait bahçe demirlerini kırdırarak köpeklerini izinsiz alıp götürdüğünü savunan sanık, "Mahkeme kararı olmadan böyle bir şey yapmıştır, ben de köpekleri kendisinden geri aldım. Benim köpeklerim kedilere zarar vermemiştir, sürekli olarak köpekleri tasmaları ile dışarı çıkardım. Köpeklerimi hiçbir zaman serbest bırakmadım, köpeklerim kıymetlidir" dedi.

"Olaydan dolayı psikolojim bozuldu"

Sanık Mehmet K, olay nedeniyle müştekilerin annesini ve kendisini rahatsız ettiğini, bundan dolayı psikolojisinin bozulduğunu ifade etti.

Mahkeme, sanığın "hayvanı tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakma" suçunu işlediği kanaatine vararak, 3 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Sanığın sosyal ilişkileri ve cezanın geleceği üzerindeki olası etkilerini göz önünde bulunduran mahkeme, cezayı 2 ay 15 güne indirdi.

Hayvanserverler karardan memnun

Duruşmanın ardından adliye önünde toplanan hayvanseverler adına açıklama yapan Hediye Gündüz, Mehmet K'nın Falez Parkı'nda yaşayan kedileri köpeklerine parçalattığını, kendisine verilen cezanın emsal teşkil edeceğini ve hayvanlara eziyet edenlerin cezasının karşılıksız kalmayacağını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Hediye Gündüz Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title