Haberler

KCK: Yol Kesme Eylemleri Bu Dönemde Yapılmamalı

Güncelleme:

KCK, örgütün yol kapatma eylemleriyle ilgili açıklamasında "Yol kesmeler, asker ve polis alıkoymalar bu dönemde yapılmamalı" dedi.

KCK, örgütün yaklaşık bir aydır bölgede başlattığı yol kapatma eylemleriyle ilgili açıklama yaptı. KCK, eylem yöntemlerinin değiştirilmesini isteyerek, “Yol kesmeler, asayiş kurmalar, asker ve polis alıkoymalar bu dönemde yapılmamalıdır. Esnafların ve ekonomik işletmelerin faaliyetleri zorunlu olmadıkça durdurulmamalıdır, kepenkler kapattırılmamalıdır” dedi.

KCK: LİCE VE MESKAN'DAKİ EYLEMLER MEŞRU, FAKAT EYLEM BİÇİMİ DEĞİŞMELİ

ANF'de yayınlanan açıklamada KCK’nın Lice ve Meskan dağlarında yapılan eylemleri meşru bulduğunu ancak eylem biçiminin değiştirilmesini istediği belirtildi. KCK yol kapatma eylemleri yerine demokratik başkaldırıların geliştirilerek karakol ve baraj yapımlarına karşı mücadelenin sürdürülmesini istedi. KCK, demokratik başkaldırı eylemleri çağrısında bulundu.

KCK'nin açıklaması şöyle:

"Hareketimiz bir buçuk yıldır süren çatışmasızlık sürecinde AKP hükümetinin gecikmeden adımlar atması gerektiği konusunda uyarılar içeren iki önemli deklarasyon yayınlayarak sorumluluğunu yerine getirmiştir. AKP bu bir buçuk yıllık süre içerisinde hiçbir adım atmadığı gibi, ortaya çıkan demokratik çözüm zeminini çürüten bir politika izlemiştir. Kürt halkının tüm mücadelesi ve gösterdiği direnişler Kürt sorununun çözümüne ve Türkiye'nin demokratikleşmesine yöneliktir."

"YOL KESMELER BU DÖNEMDE YAPILMAMALIDIR"

Bundan sonra da karakol ve barajların yapımına karşı çıkmak ve Kürt sorununun çözümü için adımlar attırmak doğrultusundaki demokratik eylemlilikler devam etmelidir. Ancak yol kesmeler, asayiş kurmalar, asker ve polis alıkoymalar bu dönemde yapılmamalıdır. Yine mücadelenin çok önemli anlarında, ciddi olaylar ve katliamlar döneminde başvurulması gereken kepenk kapatma gibi protesto eylemlerin bu dönemde yapılmasında fayda bulunmamaktadır. Esnafların ve ekonomik işletmelerin faaliyetleri zorunlu olmadıkça durdurulmamalıdır. Çünkü bu tür eylemler ancak gerektiğinde etkili olur; zamansız yapıldığında ise zarar verici bir rol oynarlar.

"İMRALI'DAKİ KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ YÖNÜNDEKİ ÇABALAR SAHİPLENİLMELİ"

Demokratik ve meşru protestolar kesintisiz biçimde yapılırsa Kürt sorununun çözümü ve Türkiye'nin demokratikleşmesi konusunda demokratik halk baskısı sağlanmış olur. Halkımız ve demokrasi güçleri Kürt sorununun çözümü ve Türkiye'nin demokratikleşmesinin ancak mücadeleyle olacağını bilmelidir. Önder Apo'nun İmralı'daki Kürt sorununun çözümü ve Türkiye'nin demokratikleşmesi yönündeki çabalarına tüm demokrasi güçleri sahiplenmeli ve demokratik mücadele Kürt sorunu çözülene ve Türkiye demokratikleşene kadar sürdürülmelidir.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye İmralı Lice Güncel Haberler

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

500

Yorumlar (142)

Eski Askeroriflamekazancfirsatlari@hotmail.co:

Kürdü, zazasi, türkü, lazi, cerkezi yok bunun mevzu bahis vatandir ihanet eden bedelini öder.

53
5
yanıtYanıtla
urfalı kürt:

öcalan bu akpnin çüzüm süreci denilen boş boş kürtleri oyalayan politikalrını desteklediği sürece kürtlerin gözünde kendi itibarınıi küçültüyorsun adamlar roboskide lice doğuda bir sürü masum insanı öldüryorlar öcalan hala barış diyor eskiden senin bir raconun vardı sen türk avına çıktığında biz halay cekiyorduk bir türk öldü diye eğlence yapıyorduk yazık o nerde türkiyeyi titreten öcalan nerde

4
49
yanıtYanıtla
orbaybayosmanli@yahoo.fr:

aç tavuk kendini dari ambarinda bilirmis. benim kurtlere karsi diyecegim yok ama aptallara karsi çok hangi uyruktan olursa olsun. turk avi imis. bir gun olumu sen ve yakinlarin da tadacak, dillerim acisindan kalkamazsin. marxit leninst ve ateist bir orgute tapan zekadan ne beklenir.

yanıt0
yanıt0
Rizeli Turkomerfaruk-b@hotmail.com:

O ocalan disarken, icerde yemiyo olmasin sizin lidere :D birakip bos konusmayida nasil adam olurum diye dusunun hain degil.

yanıt0
yanıt0
hakkarili militanlar:

sayın ABDULLAH ÖCALAN ne derse öle olur orta doğunun lideridir..kürt gençlerine çağrıda bulunmuş suriyeyi ırakı şeriatçılara bırakmayın diye gidin halkınızı savunun biz hazırlanıyoz her onunrlu kürt gençi bekliyoruz direnişe kanımızın son damlasına kadar emrindeyiz

12
38
yanıtYanıtla
tarıkercansolmaz-10@hotmail.com:

gidin hemen ışid den suriye ve ırakı alın. geride dönmeyin

yanıt0
yanıt0
___HAKAN___SADEHA@MYNET.COM:

SEN 10 YAŞINDA KANDIRILMIŞ BİR ÇOCUKSUN HERHAL. YAZDIKLARIN ÇOCUKLARIN HAYALİNE BENZİYORU

yanıt0
yanıt0
KULAĞINIZ KÜPE OLSUN:

ama şunu unutmayın ayrılıkçı kürtleri (yani hayal görenler, hainler, teröristler, emperyal uşakları......) UNUTLAYIN Kİ BUNU AKLINIZA İYİ SOKUN. HANİ KAZAYLA TÜRKİYE SAVAŞA FELAN GİRERSE DEMOKRASİNİN ARKASINA SIĞINIPTA SAĞI SOLU YAKTIĞINIZ HAİNCE NARARLAR ATTIĞINIZ GÜNLER GERİDE KALACAK A C A Y İ P T O K A T YİYECEKSİZ HABERİNİZ OLSUN GÜME GİDECEKSİNİZ. BUNUDA ASKER YAPMAYACAK SİZE HALK YANİ KÜRDÜ, LAZI, ÇERKEZİ YAPACAK. ARADA KAYNAYACAKSINIZ. TÜRKİYE SINIZLARI İÇİNDE SONUNUZ GELECEK. HABERİNİZ OLSUN. O YÜZDEN TÜRKİYEMİZİN BU ZOR GÜNLERİNDE AZMAYIN BENCE.

38
12
yanıtYanıtla
___HAKAN___:

MEMLEKETTE RAHAT DURUN KARDEŞİM. BU YAPTIĞINIZIN BİNDE BİRİNİ AMERİKA SINIRLARI İÇİNDE YAP BAKALIM O MONOTOF,TAŞI YEDİRİRLER ADAMA. DEVKEL YAPMIYORSA YÖNETİCİLERİNİN ALLAH KORKUSU SAYESİNDE. AMA ŞUNU UNUTMAYIN ALLAH KORKUSU AZ OLAN BAŞA GELİRSE O MONOTOF ŞİŞELERİNİ YEDİRMEZ BAŞKA BİŞEY YAPAR HABERİNİZ OLSUN. ONDAN SONRA BAĞRIRSIN NE OLUR MONOTOFU YAKMA DİYE. GÜLLLLLLMEYEYİN MANZAAAAAAAAARA BUUUUUUUUUUUUUUUUUNA DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖNMEK ÜZEEEEEEEEEEEEEEERE. HALK NBIKTI BU HAİNLERDEN.

14
27
yanıtYanıtla
tc zafer:

kürtler olmassa türkler savaştn kacar diyen bawer misin hvermisin nesin sana soruyorum dünyada vatanına ihanet eden kürt mileti deyilmidir sizden başka dünyada hiyin varmıdır kürtlerin vatan hainligi bütün dünyada onaylanmış ve tescillenmiştir neyinizle ovünüyorsunuz geri zekalı kırrolarr

29
11
yanıtYanıtla
Tüm 142 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title