Haberler

Kazakistan'da eski Milli Ekonomi Bakanı, imam nikahlı eşini öldürdüğü gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı

Güncelleme:

Kazakistan'da eski Milli Ekonomi Bakanı Kuandık Bişimbayev, imam nikahlı eşi Saltanat Nukenova'yı işkence ederek öldürdüğü suçlamasıyla 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bişimbayev'in akrabası Bakıtcan Baycanov ise suçu örtbas etmekten 4 yıl hapis cezası aldı.

Kazakistan'da mahkeme, imam nikahlı eşi Saltanat Nukenova'yı işkence ederek öldürdüğü gerekçesiyle eski Milli Ekonomi Bakanı Kuandık Bişimbayev'i 24 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da, 9 Kasım 2023'te başkentte ailesine ait bir restoranda imam nikahlı eşi Nukenova'yı darbederek öldürdüğü şüphesiyle gözaltına alınan Bişimbayev ve akrabası Bakıtcan Baycanov'un yaklaşık 6 ay süren davası sonuçlandı.

Mahkeme, eski Milli Ekonomi Bakanı Bişimbayev'e, 31 yaşındaki eşi Nukenova'yı işkence ederek "vahşice öldürmekten" suçlu bularak 24 yıl hapis cezası verdi.

Baycanov ise suçu örtbas etmekten 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

44 yaşındaki Bişimbayev, cezasını yüksek güvenlikli cezaevinde çekecek.

Nukenova'nın ağabeyi Aytbek Amangeldi, gazetecilere yaptığı açıklamada, karardan memnun olduklarını dile getirerek, "Bu neredeyse müebbettir. Bişimbayev 24 yıl sonra 68 yaşında olacak." diye konuştu.

Savcı Aycan Aymaganova da Bişimbayev'in 2040'ta şartlı tahliye başvurusunda bulunabileceğini ancak bunun için mağdur tarafın rızasının gerekeceğini söyledi.

Hakim Alma Yesimova da ülkede söz konusu suç için verilen en yüksek cezanın 25 yıl olduğunu, Bişimbayev'in de 24 yıl hapis cezasına çarptırıldığını kaydetti.

Bişimbayev ise mahkemedeki son ifadesinde suçunu kabul ettiğini ancak kasten cinayet işlemediğini savundu.

Adli tıp kurumu tarafından açıklanan raporda, Nukenova'nın darbelerle oluşan akut subdural hematomun da eşlik ettiği kapalı kafa travması sonucu hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Kamuoyuna açık yapılan duruşmalar, sadece Kazakistan'da değil yurt dışında da büyük ses getirmişti.

Söz konusu cinayet, aile içi şiddet konusunu ülkenin gündemine taşımış ve nisan ayında da Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, kadın ve çocuklara yönelik şiddetin cezasını ağırlaştıran kanunu onaylamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Kazakistan Mahkeme Suç Dünya Güncel Haberler

Polis eve baskın düzenledi! Uyuşturucu verdiği kızı evinde zorla tutan Hasan Can Kaya gözaltında

Polis eve baskın düzenledi! Uyuşturucu verdiği kızı evinde zorla tutan Hasan Can Kaya gözaltında

Orta Doğu'da yeni savaşa 24 saat kaldı! Hizbullah'tan İsrail'e son uyarı

Orta Doğu'da yeni savaşa 24 saat kaldı! Hizbullah'tan İsrail'e son uyarı

Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a tarihe geçecek teklif: Maliyetini karşılayacağım

Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a tarihe geçecek teklif: Maliyetini karşılayacağım

Bakmadan Geçme

Hizbullah'tan İsrail'e son uyarı! Hizbullah İsrail'i neden uyardı? Hizbullah İsrail'e saldırdı mı? Yarın kargolar açık mı? Yarın kargolar saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? Arefe günü kargolar açık mı? Edin Dzeko Fenerbahçe'de kalacak mı? Dzeko gidiyor mu? Açıklama geldi! Yaz tatilinde çocuklarla neler yapılabilir? Çocuklarla tatilde ne yapılır? Ebeveynlere ve çocuklara aktivite önerileri! 2024 ORTAÖĞRETİM KPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN? KPSS ortaöğretim (lise) başvuruları hangi tarihte başlıyor? Anderson Talisca Fenerbahçe'ye mi geliyor? Fenerbahçe Talisca ile anlaştı mı? Gram altın kaç TL? 14 Haziran Dolar, Euro, Sterlin ne kadar? Bugün yarım gün tatil mi? Bugün resmi tatil var mı, yarım gün tatil var mı? HAFTA SONU HAVA DURUMU 15-16 Haziran #127783 Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 14 Haziran Cuma İstanbul cuma namaz saati! Ölüdeniz Plajı nerede, nasıl gidilir? Fethiye'deki en iyi plajlar hangileri? Fethiye'de en güzel nerede denize girilir? Rasim Ozan Kütahyalı, Nagehan Alçı'yı dövdü mü? Nagihan Alçı ne anlattı, olay ne? İSTANBUL'DA BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK? #9925 Kurban Bayramı'nda İstanbul kaç derece, yağmur yağacak mı? Kurban eti kimlere dağıtılmaz? Kurban eti kimlere verilmeli? Diyanet'e göre kurban eti nasıl paylaştırılmalı? Bayram tatili resmi tatil mi? Bayram tatili resmi tatil olarak sayılıyor mu?
Bahçeli'nin ittifak resti ortalığı karıştırdı! Erdoğan kurmaylarını ''Aman ha'' diyerek uyardı

Bahçeli'nin ittifak resti ortalığı karıştırdı! Erdoğan kurmaylarını ''Aman ha'' diyerek uyardı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title