Haberler

Kayseri'deki Trafik Kazası

Vali Düzgün: "Kazanın ardından, Erciyes yine hak ettiği ilgiyi görüyor ama az da olsa özellikle il dışından Erciyes'e ilk defa gelecek vatandaşlarımızın ihtiyatlı davrandıklarını görüyoruz.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Hacılar ilçesinde 11 kişinin öldüğü ve 31 kişinin yaralandığı trafik kazasının ardından, Erciyes Kayak Merkezi'nin yine hak ettiği ilgiyi gördüğünü ancak il dışından Erciyes'e ilk defa gelecek vatandaşların az da olsa ihtiyatlı davrandığını belirtti.

Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, 11 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan trafik kazasının ardından Erciyes yolunun standartların dışında kötü bir yol olduğu şeklinde algı oluştuğunu, bu gerekçeyle az da olsa Erciyes Kayak Merkezi'nde rezervasyonlarda iptaller yapıldığını ifade etti.

Erciyes'e ulaşımı sağlayan ana güzergahın geliş-gidiş 4 şeritli, 19 metre genişliğinde, modern bir yol olduğuna dikkati çeken Düzgün, kaza sonrası Erciyes yolunun kötü olduğu yönündeki düşüncelere itibar edilmemesini istedi.

Erciyes'i bilmeyenlerin kafasında soru işaretleri oluştuğunu ifade eden Düzgün, şunları kaydetti:

"Öncelikle herkesin bilmesi gerekir ki Erciyes Kış Turizm Merkezi'ne ulaşımı sağlayan ana güzergah, Hisarcık üzerinden devam eden yoldur. Hacılar ilçesi üzerinden kullanılan yol, Erciyes'e ulaşımı sağlayan ana güzergah değildir. Bazı sürücülerimiz, mesafeden ve zamandan tasarruf etme kaygısıyla Hacılar ilçesi üzerinden giden yolu kullanmaktadır. Üniversite öğrencilerini taşıyan midibüsü kullanan sürücümüz de Niğde istikametine seyredeceği için yine zaman ve mesafe kaygısıyla Hacılar ilçesi üzerinden devam eden güzergahı tercih etmiştir."

Kazayla ilgili adli soruşturmanın devam ettiğini belirten Düzgün, kazanın nedenine ilişkin, "İlk belirlemelere göre, yol kusuru değil, aracın fren tertibatındaki arıza ve sürücü kusuru olarak gözükmektedir ayrıca söz konusu midibüsün fren arızasıyla beraber muayenesinin uzun süredir yapılmadığı, başta lastikler olmak üzere aracın kış mevsimi şartlarına uygun olmadığı da tespit edilmiştir" ifadesini kullandı.

Erciyes'e gerek konaklamak gerekse günübirlik ziyaret için gelecek tüm vatandaşların, kış şartlarına uyumlu araçlarıyla gönül rahatlığı içerisinde Hisarcık üzerinden ulaşımlarını sağlayabileceklerini kaydeden Düzgün, yol güvenliği ve genişlik açısından tüm vatandaşlara bu güzergahı kullanmalarını tavsiye etti.

"Kazanın olduğu yer, Erciyes Kayak Merkezi'nin ana yolu değildir"

Erciyes'e yapılan yatırımlar ve bu yatırımlar sonucu elde edilecek kazanımların aynı zamanda Türkiye'nin de kazanımları olduğunu vurgulayan Düzgün, başta Kayserililer olmak üzere herkesin Erciyes'e ilişkin oluşabilecek olumsuz algıların karşısında durması gerektiğine işaret etti.

Erciyes'te kayak sezonunun başarılı bir şekilde devam ettiğini belirten Vali Düzgün, şunları kaydetti:

"Kazanın ardından, Erciyes yine hak ettiği ilgiyi görüyor ama az da olsa özellikle il dışından ilk defa Erciyes'e gelecek vatandaşlarımızın ihtiyatlı davrandıklarını görüyoruz. Özellikle vurgulamak istiyorum ki kazanın olduğu yer, Erciyes Kayak Merkezi'nin ana yolu değildir. Erciyes yolu, altyapısıyla standartlara uygun bir yoldur. Dağ yolu olması nedeniyle eğim ve virajların olması, ağır kış şartlarında zorluk yaşanması normaldir. İlgili tüm birimler, yol güvenliği açısından gerekli hassasiyeti gösteriyor. Vatandaşlarımıza düşen görev ise araçlarının kış şartlarına uygun olmasını sağlamak ve güvenli sürüş unsurlarına dikkat etmek."

Seyahat acentelerine de önemli görevler düştüğünü ifade eden Düzgün, acentelerin, yılbaşı başta olmak üzere yarıyıl tatilini de dikkate alarak Erciyes'e tur düzenlemeleri gerektiğini belirtti.

Orhan Düzgün, Erciyes yolunun görsel materyallerle desteklenerek tatilcilere iyi anlatılmasının olumlu sonuçlar doğuracağını kaydetti.

Erciyes Kayak Merkezi'nden dönen Niğde Üniversitesi öğrencilerini taşıyan Durmuş Ozan'ın kullandığı 51 AR 105 plakalı midibüs, Hacılar ilçesi Erenler Caddesi'nde kontrolden çıkarak yol kenarındaki bir evin duvarına çarpıp, bahçesine girmişti. Arkadan gelen Adem Akpınar yönetimindeki 51 HU 762 plakalı minibüs de yaralılar ile onlara müdahale eden sağlık görevlileri ve vatandaşlara çarpmıştı. Kazada, 11 kişi ölmüş, 31 kişi yaralanmıştı. - Kayseri

Kaynak: AA / Güncel

Vali Orhan Düzgün Hacılar Kayseri Erciyes Politika Güncel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title