Haberler

Kayseri'deki Trafik Kazası

Vali Düzgün: "Gerçekten çok üzüntü verici bir hadise. Trafik denetimlerimiz bugüne kadar devam ediyordu ama bundan sonra o bölgedeki uygulamalar gerek İl Emniyet Müdürlüğümüz gerekse sorumluluk bölgelerine göre jandarma trafik ekiplerimiz tarafından artırılarak devam ettirilecek" "Trafik ekiplerine talimat verdim. Bundan sonra özellikle toplu taşıma araçlarının daha fazla denetime tabi tutulmasını istedim. Özel araçlar da bu denetimlere tabi tutulacak.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Hacılar ilçesinde 11 kişinin öldüğü, 31 kişinin de yaralandığı kazanın herkesi derinden üzdüğünü belirterek, "Gerçekten çok üzüntü verici bir hadise. Trafik denetimlerimiz bugüne kadar devam ediyordu ama bundan sonra o bölgedeki uygulamalar gerek İl Emniyet Müdürlüğümüz gerekse sorumluluk bölgelerine göre jandarma trafik ekiplerimiz tarafından artırılarak devam ettirilecek" dedi.

Düzgün, valilikte basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Erciyes Kayak Merkezi'nden dönen Niğde Üniversitesi öğrencilerini taşıyan araçların yaptığı kazanın ardından yurdun dört bir tarafından çok sayıda kişinin kendisini arayarak başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi.

Bu kazanın herkesi derinden üzdüğünü belirten Düzgün, "Gerçekten çok üzüntü verici bir hadise. Trafik denetimlerimiz bugüne kadar devam ediyordu ama bundan sonra o bölgedeki uygulamalar gerek İl Emniyet Müdürlüğümüz gerekse sorumluluk bölgelerine göre jandarma trafik ekiplerimiz tarafından artırılarak devam ettirilecek" diye konuştu.

Toplu taşıma araçları daha fazla denetlenecek

En büyük sorumluluğun vatandaşlara ve sürücülere düştüğüne dikkati çeken Düzgün, kış mevsimi yaklaştığında sürücülerin kış şartlarına uyum sağlamaları konusunda uyarıldığını belirterek, "Bu konuyla ilgili denetimler de yapıldı ama her geçen aracın hepsini de ekipler durduramıyor. Aralarından sondajlama usulü bazılarını durdurmak suretiyle bu denetimleri yapıyorlar" dedi.

"Trafik ekiplerine talimat verdim. Bundan sonra özellikle toplu taşıma araçlarının daha fazla denetime tabi tutulmasını istedim" diyen Düzgün, şunları söyledi:

"Özel araçlar da bu denetimlere tabi tutulacak. Bu konuda müsamaha göstermemeye çalışacağız. Trafik kusurları, ülkemiz açısından çok önemli bir sorun haline geldi. Önceki yıllara göre sayısal olarak bir azalma var. Trafikteki artan araç sayısına göre ölüm sayısında azalma var ama bunun en aşağı seviyeye indirilmesi, mümkün olduğu kadar asgari seviyeye indirilmesi gerekir. Trafik denetimlerimiz artarak devam edecek. Özellikle kış lastiği bulunmayan sürücülerimizin aracına mutlaka kış lastiği takmasını istiyoruz. Sadece gönüllülük esasına dayalı değil, 54 ilde bu yıldan itibaren özel otomobiller dahil tüm araçlar kış lastiği bulundurmak zorunda."

Sürücülerin yolda aileleri, arkadaşları veya yolcularıyla zor duruma düşmemesi için kış lastiğinin şart olduğuna işaret eden Düzgün, tüm sürücülerden eksiklerini gidermelerini istedi.

"Trafik kurallarına herkesin uymasını bekliyoruz"

Bazı sürücülerin, trafik ekipleri durdurduğunda bizzat kendisine veya başkalarına ulaşarak denetimlerin çokluğundan yakındığını dile getiren Düzgün, " Kayseri'de 6-7 aydır görevdeyim, şehir içinde hareketli radar uygulamamız var. Bu konuda bana 'neden bu kadar sık radar uygulaması oluyor?' gibisinden çok şikayet geldi. İnsanlar kendilerini düşünmüyorsa çocuklarını düşünsün çünkü bir başka sürücü, biz bu radar uygulamasını yapmadığımız zaman o radar uygulamasından şikayet eden arkadaşımızın çocuğuna çarpabilir. Onun için biz bu konuda hoşgörü göstermeden trafik kurallarına herkesin uymasını bekliyoruz" diye konuştu.

Karayollarındaki levhaların da kontrol edildiğini, bu konuyla ilgili komisyon oluşturduklarını belirten Düzgün, ilave trafik levhasına ihtiyaç duyulan yerlerin tespit edileceğini ve eksiklerin tamamlanacağını söyledi.

Düzgün, yollarda gizli buzlanma oluştuğunu ayrıca 3-5 gün içinde Kayseri ve çevresinde yoğun sis görüleceğini ifade ederek, sürücülerden  buzlanma ve sise karşı çok dikkatli olmalarını istedi.

Hacılar ilçesindeki kazaya karışan iki aracın şoförünün tutuklandığını belirten Düzgün, kazada ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Trafik ekipleri denetimde

Bu arada, Kayseri Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, Erciyes Kayak Merkezi'ne ulaşımın sağlandığı Hisarcık, Hacılar ve Develi yollarında kış lastiği, araç muayene durumu ve seyahat izin belgesi kontrolü yapıyor. Ekipler, kış lastiği olmayan araçların yola devam etmesine izin vermiyor.

Erciyes Kayak Merkezi'nden dönen Niğde Üniversitesi öğrencilerini taşıyan Durmuş Ozan'ın kullandığı 51 AR 105 plakalı midibüs, Hacılar ilçesi Erenler Caddesi'nde kontrolden çıkarak yol kenarındaki bir evin duvarına çarpıp, bahçesine girmişti. Arkadan gelen Adem Akpınar yönetimindeki 51 HU 762 plakalı minibüs de yaralılar ile onlara müdahale eden sağlık görevlileri ve vatandaşlara çarpmıştı. Kazada, 11 kişi ölmüş, 31 kişi yaralanmıştı. - Kayseri

Kaynak: AA / Güncel

Niğde Üniversitesi Erciyes Hacılar Kayseri Politika Güncel Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title