Haberler

Kayseri'deki "Paralel Devlet Yapılanması" Operasyonu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Adliye önünden detaylar- Memduh Boydak'ın açıklamaları Kayseri'deki "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonu- Mahkemece serbest bırakılan Boydak: - "Hukuka ve Türk adaletine olan saygımız, inancımız gereği mütevelli heyet başkanlığını yürüttüğüm üniversitemiz hakkında sorulara içtenlikle cevap verdim" Kayseri'deki "Paralel Devlet Yapılanması" soruşturması kapsamında başlatılan operasyonda gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Boydak Holding Üst Düzey Yöneticisi (CEO), Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak, "Hukuka ve Türk adaletine olan saygımız, inancımız gereği mütevelli heyet başkanlığını yürüttüğüm üniversitemiz hakkında sorulara içtenlikle cevap verdim" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Adliye önünden detaylar- Memduh Boydak'ın açıklamaları Kayseri'deki "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonu- Mahkemece serbest bırakılan Boydak: - "Hukuka ve Türk adaletine olan saygımız, inancımız gereği mütevelli heyet başkanlığını yürüttüğüm üniversitemiz hakkında sorulara içtenlikle cevap verdim" Kayseri'deki "Paralel Devlet Yapılanması" soruşturması kapsamında başlatılan operasyonda gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Boydak Holding Üst Düzey Yöneticisi (CEO), Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak, "Hukuka ve Türk adaletine olan saygımız, inancımız gereği mütevelli heyet başkanlığını yürüttüğüm üniversitemiz hakkında sorulara içtenlikle cevap verdim" dedi.Boydak, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle bir konuyla gündemde olmayı arzu etmediğini belirtti.Melikşah Üniversitesi ile ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde ifadesine başvurulmak üzere emniyet müdürlüğüne çağrıldığını anlatan Boydak, şunları söyledi: "Hukuka ve Türk adaletine olan saygımız, inancımız gereği mütevelli heyet başkanlığını yürüttüğüm üniversitemiz hakkında sorulara içtenlikle cevap verdim. Melikşah Üniversitesi'nin gelişimi için daima katkıda bulunduk, katkıda bulunmaya çalıştık, inşallah bundan sonra da katkıda bulunmaya çalışacağız, devam edeceğiz katkımıza. Arkadaşlarımızla beraber bu üniversiteyi kurarken bir gün böyle bir davadan dolayı yargılanacağımız aklımıza gelmedi ama pişman değilim, onu özelikle belirtmek istiyorum."Ülkeye, topluma olabildiğince destek olabilmek için çalıştıklarını vurgulayan Boydak, şunları kaydetti: "Attığımız her adımda pusulamız, hukuki ve vicdani prensipler ve onlara yüzde yüz saygıdır. Aynı hassasiyeti beklemek de bizim hakkımızdır. Hukukun üstün olduğu bir Türkiye özlemi hepimizin isteği olmalıdır. Bu bakış açısıyla şahsıma, Melikşah Üniversitesi ile ilgili adli mercilerce yönetilen sorulara tüm içtenlikle cevap verdiğimi bir kez daha vurgulamak istiyorum. Diğer arkadaşların da tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmelerini temenni ediyorum."Gözaltı sürecinde kendilerine destek olanlara teşekkür eden Boydak, daha sonra karşılamaya gelen ağabeyi Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak ve yakınlarıyla adliyeden ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Melikşah Üniversitesi Boydak Holding Memduh Boydak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title