Haberler

Kaymakam Safitürk'ün Şehit Edilmesinde Murat Karayılan ve Duran Kalkan Hakkında Yakalama Kararı

MARDİN'in Derik İlçesi'nde Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edilmesi ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticileri Murat Karayılan ve Duran Kalkan hakkında yakalama emri çıkarıldı.

MARDİN'in Derik İlçesi'nde Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edilmesi ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticileri Murat Karayılan ve Duran Kalkan hakkında yakalama emri çıkarıldı. Bu arada soruşturma kapsamında daha önce serbest bırakılan 2 kadın şüpheli, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

Mardin'in Derik İlçe belediyesine kayyum olarak atanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün 10 Kasım günü PKK'lı teröristler tarafından bombalı saldırı sonucu şehit edilmesine ilişkin soruşturma devam ediyor. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütünün üst düzey yöneticileri Cemal kod adlı Murat Karayılan ve Duran Kalkan hakkında 1'inci Sulh Ceza Hakimliği kararı ile 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma', 'Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme' ve 'Yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme' suçlarından yakalama emri çıkarıldı.

Kaymakam Safitürk'ün şehit edilmesi soruşturması kapsamında daha önce yakalanan ve çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği'nce serbest bırakılan Z.D. ve Z.E. isimli kadınlar da savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınıp tutuklanarak, cezaevine gönderildi. - Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhammet Fatih SAFİTÜRK Murat Karayılan Duran Kalkan Derik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title