Haberler

Kayıp Yakınlarına Tepki

'Kayıplar bulunsun, failleri yargılansın' eylemini yapan gruba, bir kişinin, "Siz kayıp yakınlarını mı, BDP'yi mi temsil ediyorsunuz" diyerek tepki göstermesi kısa süreli gerginliğe yol açtı.

Şanlıurfa'da İnsan Hakları Derneği tarafından düzenlenen 'Kayıplar bulunsun, failleri yargılansın' eyleminde basın açıklaması yapan gruba bir kişinin "Siz kayıp yakınlarını mı, BDP'yi mi temsil ediyorsunuz" diyerek tepki göstermesi kısa süreli gerginliğe yol açtı. Tepki gösteren bu kişi polisler tarafından uzaklaştırılırken, kayıp yakınları Şanlıurfa eski Valisi Ziyaeddin Akbulut'un görevi döneminde kaybedilen kişiler nedeniyle iktidar tarafından milletvekili yapılarak dokunulmazlık zırhıyla korunduğu iddiasında bulundu.

Öğle saatlerinde toplanan 30 kişilik grup, 1990 yılından sonra çeşitli nedenlerle kaybolan veya faili meçhul cinayetle öldürüldüğü ileri sürülen kişilerin fotoğraflarının bulunduğu pankartları taşıyarak Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde bir araya geldi. 36'ncı kez düzenlenen 'Kayıplar bulunsun, failleri yargılansın' eyleminde grup adına konuşan; aynı zamanda 1995 yılında kaybolan gazeteci Nazım Babaoğlu'nun ağabeyi olan İHD Şanlıurfa Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, 1990-96 yılları arasında Şanlıurfa Valiliği yapan ve şu an milletvekili olan Ziyaddin Akbulut'a yönelik suçlamalarda bulundu. Geçen hafta eylemlerini Akbulut'un seçim bölgesi olan Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde yaptıklarını hatırlatan Babaoğlu, şöyle dedi:

"Kayıp ve faili belli siyasal cinayetlerin işlendiği 1990-1996 yıllarında Şanlıurfa Valisi olan Ziyaeddin Akbulut'un kentte görev yaptığı dönemdeki hukuksuz ve insanlık dışı uygulamaların aydınlatılması için sanık veya tanık olarak ifade vermesi gerektiğini defalarca söyledik, suç duyurusunda bulunduk. Ancak bu çağrılarımıza kulaklarını tıkayan AKP hükümeti her dönem onu vekil yapıp dokunulmazlık zırhına kavuşturarak yargıya hesap vermesini engelledi. "

GERGİNLİK

Çorlu'da yaptıkları basın açıklamasının ardından haklarında 'Devlet görevlilerine hakaret' suçundan dava açıldığını söyleyen Babaoğlu, yargı kıskacına alınmak istediklerini ileri sürdü. Babaoğlu konuşmasını sürdürürken, alandan geçen ve adı öğrenilemeyen bir kişi, "Siz kayıp yakınlarını mı, Yoksa BDP'yi mi temsil ediyorsunuz?" diye tepki gösterdi. Grupta bulunan bazı kişilerin de karşılık vermesi üzerine çıkan kısa süreli gerginlik, bu kişinin polisler tarafından bölgeden uzaklaştırılması ile sona erdi.

Grup, basın açıklaması ardından 5 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

- Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

Bakmadan Geçme

İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title