Haberler

Kavaf: Türkiye, Sosyal Devlet Olduğunu Unutmuştu

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, 'sosyal Devlet Olmanın Temel Şartı, Sosyal Hizmetlerin Tüm İhtiyaç Grupları İçin Ulaşılabilir Olmasını Sağlamaktır.

KADIN ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Türkiye'nin sosyal bir devlet olduğunu uzun süredir unuttuğunu savunarak, ''Sosyal devlet olmanın temel şartı, sosyal hizmetlerin tüm ihtiyaç grupları için ulaşılabilir olmasını sağlamaktır. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz' dedi.

Kavaf, Denizli EGS Kültür ve Kongre Merkezi'nde mahalle ve köy muhtarlarıyla toplantı yaptı. Toplantıya Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı AK Parti'li Nihat Zeybekci, SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış ve Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Bekir Köksal katıldı. Kavaf burada yaptığı konuşmada, engellilerin sorunları ve çözüm yollarına değindi. Ulaşılmadık bir tek engelli, muhtaç ve yaşlı kalmayacağını belirten Kavaf, yoksul, dul, yetim, kimsesiz ve engellilere yönelik sosyal destek hizmetlerinin, kişisel yardımların yanı sıra, başta vakıflar olmak üzere gönüllü kurumlar aracılığıyla yüzlerce yıldır devam ettiğini belirtti. Ancak, Türkiye'nin uzun zamandır sosyal devlet olduğunu unuttuğunu savunan Kavaf, ''Sosyal devlet olmanın temel şartı, sosyal hizmetlerin tüm ihtiyaç grupları için ulaşılabilir olmasını sağlamaktır. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz' dedi.

''KOĞUŞ SİSTEMİNDEN SÜRATLE VAZGEÇİYORUZ'

''Aile Yanında Destek Projesi'ne de değinen Kavaf, ülke genelinde 29 bin 920 çocuğun korunma altına alınmadan ailesi yanında desteklendiğini söyledi. Korunmaya muhtaç çocuk, engelli ve yaşlıların ailelerinin yanında bakımlarının mümkün olmadığı durumlarda kullanılan ''koğuş tipi ve çoklu bakım' uygulamalarından süratle vazgeçtiklerini kaydeden Kavaf, bunun üyerine küçük merkezlerde veya müstakil binalarda bu kişilerin ihtiyaçlarına göre bakım yaptıklarını söyledi. Kavaf, ''Çocuklarımızın ev ve aile ortamının güvenliğini ve sıcaklığını hissedebilecekleri, toplumsal yaşamı, komşuluk ilişkilerini, örf ve adetleri yaşayarak öğrenebilecekleri, 5-6 çocuğun bir evde bakıcıları ve öğretmenleriyle birlikte yaşadığı Çocuk Evleri'ni yaygınlaştırıyoruz. Çocuk evleri sosyal hizmetler tarihinde 'reform' niteliğindeki örnek bir uygulamadır' dedi. Türkiye genelinde 284 Çocuk Evi açıldığını bildiren Kavaf, bu sayının 2011 yılı sonuna kadar 400'e ulaşacağını açıkladı. Türk aile yapısına uygun olarak düzenlenen Sevgi Evleri'nin de tek ve çift katlı müstakil binalardan oluştuğunu ifade eden Kavaf, ''Her evde en fazla 8 çocuk yaşamaktadır. Çocuklarımız yaş, cinsiyet, kardeşlik durumu gibi kriterler göz önünde bulundurularak bu evlere yerleştirilmektedir' diye konuştu.

EVDE BAKIM HİZMETİ

Engelli vatandaşların da öz ailesi yanında bakılması veya aile ortamına en yakın yerlerde himaye edilmesi esasına göre çalıştıklarını anlatan Kavaf, ''Bu uygulama kapsamında engellilerimizin bakımlarını üstlenen aile, akraba ya da vasisine aylık 544 lira ödenmektedir. Bu uygulamayla bakıma muhtaç kişiler evlerine yük olmaktan çıkarılmış, aileye katkı sağlayan bireyler durumuna getirilmiştir. Engelli vatandaşlarımıza yönelik devrim niteliğindeki evde bakım hizmeti kapsamında ülke genelinde 275 bin 795 engellinin bakımını üstlenen aileye destek olmaktayız' diye konuştu.

Bakan Kavaf, huzurevlerinde yetersiz bakım hizmetlerinin de tarihe karıştığını savunarak, tüm huzurevlerinin yaşam stardartlarının yükseltildiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Bakmadan Geçme

RAMS PARK ALİ SAMİ YEN SPOR TESİSLERİ NEREDE, NASIL GİDİLİR? Galatasaray stadına METRO ile nasıl gidilir? GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI! #127942 Galatasaray KUPA TÖRENİ ne zaman, nerede? #9917 GALATASARAY KAÇ PUANLA ŞAMPİYON OLDU? Galatasaray'ı şampiyon yapan puan kaç? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU MU 2024? Galatasaray kaçıncı kez şampiyon oldu? SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIM KÜME DÜŞTÜ? #9917 Süper Lig'e veda eden son takım hangisi? GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917
Icardi'den Fenerbahçe'ye olay sözler: Bakalım Kadıköy'de şimdi nasıl kutlama yapıyorlar

Icardi'den Fenerbahçe'ye olay sözler: Bakalım Kadıköy'de şimdi nasıl kutlama yapıyorlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title