Haberler

Kastamonu'da, 8'inci Ahşap Fuarı Kapılarını Açtı

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı tarafından '2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti' seçilen ve Türkiye'nin ahşap işçiliği ve oymacılık eserleriyle ünlü kenti Kastamonu'da, 3-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan '8'inci Ahşap Fuarı' düzenlenen törenle açıldı.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı tarafından '2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti' seçilen ve Türkiye'nin ahşap işçiliği ve oymacılık eserleriyle ünlü kenti Kastamonu'da, 3-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan '8'inci Ahşap Fuarı' düzenlenen törenle açıldı.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı tarafından '2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti' seçilen ve Türkiye'nin ahşap işçiliği ve oymacılık eserleriyle ünlü kenti Kastamonu, 3-7 Ekim tarihleri arasında '8'inci Kastamonu Ahşap Fuarı'na ev sahipliği yapıyor. 'Ahşaba hayat verenler burada' sloganıyla organize edilen fuar için Kuzeykent Fuar alanında açılış töreni düzenlendi. Açılışa Vali Yaşar Karadeniz, Ak Parti Milletvekili Hakkı Köylü, Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve sektör temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Kentin önemli etkinlikleri arasında yer alan ve Tanıtma Fonu tarafından da desteklenen fuar, düzenlenen açılışın ardından kapılarını açarak ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Fuarda, protokol üyeleri ve katılımcılar açılış sonrası; ahşap işleri, ahşap el sanatları, ahşap oymacılık, ahşap oyuncak, ahşap masa-sandalye-sehpa, ev mobilyaları, banyo ve mutfak mobilyaları, bahçe mobilyaları, kapı, masif ve endüstriyel kapı, ahşap kaplama paneli gibi birçok ürün bir arada sergilendiği stantları da gezerek, incelemelerde bulundu.

Açılış öncesi konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş: 'Kastamonu deyince akla orman, ahşap geliyor. Kastamonu'nun yüzde 67'si ormanlarla kaplı. Beşikten mezara kadar ahşap. Bizim özümüz bu. Beşiğimiz ahşap, öldüğümüz zaman tabutumuz ahşap. O nedenle ahşaba karşı Kastamonu'nun ciddi bir ruh beslediğine inanıyorum. Ahşabın yanında yan sektörler de piyasada bulunmaktadır. Ama gün geçtikçe insanlarımızın doğala karşı ilgisinin arttığını da görmekteyim. Ahşap ürün ve mamullerin gittikçe daha da değer kazanacağına inanıyorum. Biz ahşabı tanıttıkça ve sevdirdikçe bu sektörün daha da hızlanacağına inanıyorum' dedi.

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz ise konuşmasında: 'Ahşap Kastamonu'ya can veren, hayat veren en önemli sektördür. Kastamonu'nun sahip olduğunu orman varlığın sonucu ahşaptır. Kastamonu'daki ahşabı öne çıkaran ve bu sektörü geliştirmek üzere düzenlenen fuarların 8'incisini birlikte yapıyoruz. Fuarımız bizim için farklı bir anlam ifade ediyor. Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Kastamonu'da fikir birlikteliği var. Bu birliktelik ile farklı konsept uyguladık. Her yıl tema belirlenecek ve bu tema öne çıkarılacak. Bu yılın teması ahşaba hayat verenler burada. Turizmde de son birkaç yıldır gelişmeler yaşanıyor. Fuarın gelişmesi Kastamonu'daki turizmin gelişmesi açısından da önemlidir. Konserlerin olduğu, her gün dolu bir etkinlik olduğu fuar olması için birliktelik sağlandı. Kastamonu kendi sınırlarını aşma sınırlarına geldi. Sektör temsilcileri Kastamonu'ya davet edildi. Birçok alanda tanıtım yaptık. Fuarın tarihini belirleyeli 1 yılı geçti. Fuarın kurumsallaşması açısından da tarihin önceden belirlenmesi önemlidir. İlk defa ahşap fuarı TOBB'un takviminde yer aldı. Çalışmalarımızı işbirliğiyle yaptık. Tanıtma Fonu'yla desteğiyle tanıtım faaliyetleri organize edildi' dedi.

ODUN YIĞMA YARIŞMASI NEFES KESTİ

Türkiye'nin birçok bölgesinden sektör temsilcileri ile firmaların katıldığı fuarda, ahşap temalı yarışmalarda dereceye girenler de ödüllendirildi. Fuarda gerçekleştirilen birbirinden ilginç etkinliklerle de ziyaretçilere heyecanlı ve eğlenceli anlar yaşatıldı. Fuar kapsamında düzenlenen, Ekstrem sporlar arasında yer alan 'Stihl Timbersports-Kütük Kesme' gösterilerinin yanı sıra 'maket ev yapma' ve 'ster odun yığma' yarışmaları da izleyicilerden tam not aldı.

AHŞAP MOTOSİKLET İLGİ ODAĞI

Fuarda bu sezon da, el oymacılığıyla tamamı ahşaptan üretilen motosiklet de sergilendi. Kentte, makine mühendisi Celal Özcan'ın (45) yaklaşık 3 yıllık uğraşları sonucu orijinal boyutlarda yaptığı ahşap motosikletin, fuarın en çok ilgi gören ürünü oldu. 2 binden fazla ahşap parça bulunan ve yapımında da yapıştırıcı, boya gibi kimyasal hiçbir madde kullanılmayan ahşap motosikleti görenler bol bol fotoğraf çekinildi.

Öte yandan fuarın hafta sonu programında, ünlü şarkıcı Demet Akalın'ın sahne alacağı konser ve 7 Ekim'de de 'oto drift' gösterilerinin yapılacağı da duyuruldu.

Süre: 03: 15 boyut: 101 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahşap Fuarı Kastamonu Türkiye Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını 71. Bölüm Canlı İzleme Linki! 17 Mayıs'ta Yayınlanan Yeni Bölüm! Çağla Şıkel ayaklarını mı paylaştı? Çağla Şıkel neden video paylaştı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! YUSUF TEKİN "cemaatçi misiniz" sorusuna ne yanıt verdi? Yusuf Tekin ne dedi, olay ne?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title