Haberler

Kartepe'de 3 Yılda "1000 Öğrenciye Ücretsiz SBS Kursu"

Güncelleme:

Kartepe Kaymakamlığı öncülüğünde ilçe genelinde başlatılan maddi durumu iyi olmayan öğrencilere yönelik "Başarıda Bende Varım Projesi" olumlu sonuçlar vermeye başladı.

Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı'nın girişimleriyle başlatılan proje kapsamında 3 yılda toplam 1000 öğrenciye ücretsiz SBS kursu verildi.

KARTEPE'DE EĞİTİM PROJELERİ TAM GAZ

Göreve geldiği günden itibaren özellikle eğitim ile ilgili yaptığı projelerle dikkat çeken Kaymakam Ünaldı, Kartepe'de eğitimin seviyesini yükseltmek için proje geliştirmeye devam ediyor. Eğitim ailede başlar diyerek Kartepe'de ailelere yönelik proje çalışması başlatan ve 5 bin anneye sertifika vererek ülke çapında büyük bir başarıya imza atan Ünaldı, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere yönelik geliştirdiği SBS kursu projesi ile Kartepe'de eğitim başarı çıtasını arttırmayı hedefliyor.

ULAŞIM VE YEMEK ÜCRETSİZ

Kaymakam Ünaldı öncülüğünde başlatılan SBS sınavına girecek olan öğrencilere yönelik proje kapsamında öncelikli olarak kursa katılacak maddi durumu iyi olmayan öğrenciler tespit edildi. Kartepe'de 4 ayrı okulda verilen eğitimler ile öğrenciler evlerinden alınarak okula teslim ediliyor. İkinci dersin sonunda öğrencilere kahvaltı veriliyor. Ulaşım ve yemek ise Kartepe Kaymakamlığı tarafından karşılanıyor.

3 YILDA 1000 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ KURS

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, "İlçemizde eğitim ve öğretim gören 1468 8. Sınıf öğrencisinin sadece % 20'si dershanelere ve kurslara kendi imkanları ile gidebiliyor. 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında kursa ya da dershaneye gidemeyen 200 öğrenciye, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında da 400 öğrenciye SBS kursu açıldı. Bu yıl da 400 öğrencimize SBS kursu açtık. Açılan bu kurslarla öğrencilerimizin başarılarında önemli artış oldu.

%75 BAŞARI ARTTI

Kursa katılan öğrencilerimizin 2012 SBS sonucuna göre, proje kapsamında %75'inin SBS puanlarını arttırdığını gördük.

TOPLAM 14 HAFTA

Proje kapsamında verilen hazırlık kursu sonunda kursa katılan öğrencilerin 2011 yılı SBS ortalaması 334,873 iken 2012 yılı SBS ortalaması 348,222'e çıktı. Toplam 14 hafta süren hazırlık kursuna öğrencilerimiz devamlılık sağlayarak, yapılan çalışmalara ilgi ve istekle katıldıklarını gördük. Projenin başında belirlediğimiz hedefe çok şükür ulaştık. Bu da bizleri oldukça mutlu etmiştir" dedi.

VALİ TOPACA'YA TEŞEKKÜR

Kaymakam Ünaldı projenin uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. İlimizin eğitimde en iyi noktaya gelebilmesi için yoğun mesai harcıyan Kocaeli Valisi Ercan Topaca'ya özellikle teşekkür eden Ünaldı, Sayın Valimiz'in emekleri çoktur. Kendisi bizlere hem maddi hem de manevi olarak katkıda bulunmuştur. Kendisine çok teşekkür ederim dedi.

AMACIMIZ EĞİTİMDE BAŞARI

Kaymakam Ünaldı proje kapsamında son olarak şunları ifade etti; "Amacımız SBS sınavına girecek olan öğrencilerimize sınav taktikleri kazandırmak, akademik başarılarını artırmak, vatanına ve milletine faydalı olabilecek iyi ahlaklı öğrenciler yetiştirmek, İlköğretim öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirilme oranını artırarak yerel ve bölgesel kalkınmaya ve ilçemizin kurumsal kapasitesini artırmaya katkıda bulunmak" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Ünaldı Kartepe SBS Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title