Haberler

Kars Valiliği'nin Atatürk Sevdalısı 30 Yıllık Çaycısı Vefat Etti

Kars Valiliği'nin 30 Yıllık Çaycısı Atatürk Sevdalısı Selahattin Daşdelen Vefat Etti. Atatürk'ün Resimleriyle Süslü Çay Ocağının İşletmeciliğini Bundan Böyle Daşdelen'in Oğulları Devam Ettirecek.

Kars Valiliği'nin 30 yıllık çaycısı Atatürk sevdalısı Selahattin Daşdelen vefat etti. Atatürk'ün resimleriyle süslü çay ocağının işletmeciliğini bundan böyle Daşdelen'in oğulları devam ettirecek.

Kars Valiliği'nde 30 yıl önce çaycılığa başlayan, şakacı ve esprili tavırlarıyla tanınan "Eci" lakaplı Selahattin Daşdelen uzun süredir tedavi gördüğü hastalığa yenik düşerek dün hayatını kaybetti. Selahattin Daşdelen'in Hz. Ali Çarşı Camisi'ndeki cenaze törenine Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, İl Genel Sekreteri Ali Salgar, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Güvensoy, Daşdelen'in

mesai arkadaşları, gazeteciler ile yakınları ve sevenleri katıldı. Cenaze töreninin ardından Vali Erden ve Belediye Başkanı Alibeyoğlu, Selahattin Daşdelen'in tabutunu bir süre omuzlarında taşıdılar. Daşdelen'in cenazesinin Yeni Mahalle Asri Mezarlığı'nda toprağa verilmesinin ardından Daşdelen'in Yeni Mahalle Köprü Sokak'taki evinin önünde taziyeler kabul edildi.

ATATÜRK'E SEVDALIYDI

Kars'ta günlük yayımlanan Önder Gazetesi'nin Kurucusu ve Yazı İşleri Müdürü Öner Daşdelen'in ağabeyi, Anadolu Ajansı Kars Temsilcisi Ercüment Daşdelen'in amcası olan Selahattin Daşdelen, Atatürk'e olan hayranlığı ve sevdasıyla tanınıyordu. Merhum Daşdelen, Atatürk'e olan sevdasını çay ocağına bile taşımış ve çay ocağının her yanına Atatürk'ün resimlerini asmıştı. Daşdelen ayrıca, kaşlarının, Atatürk'ün kaşlarına benzemesiyle de tanınıyordu. Gazetecilerin, Atatürk'e olan hayranlığı nedeniyle sık sık haber

yaptığı Daşdelen, 3 yıl önce yakalandığı bir rahatsızlık nedeniyle tedavi görüyordu.

(BA-İRT-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title