Haberler

Kars'ta Esnaftan Teröre Ortak Tepki

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (KARSESOB) bağlı esnaflar, ”Hepimiz Kardeşiz” afişlerini iş yerlerinin camlarına asarak teröre tepki gösterdiler.

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (KARSESOB) bağlı esnaflar, "Hepimiz Kardeşiz" afişlerini iş yerlerinin camlarına asarak teröre tepki gösterdiler.

Kars'ta 16 oda başkanlığının bağlı olduğu KARSESOB, oda başkanları ile birlikte Kazımpaşa Caddesi'nden başlayarak iş yerlerinin camlarına "Hepimiz Kardeşiz" afişlerini asarak son günlerde yaşanan terör olaylarını kınadılar. KARSESOB Başkanı Adem Burulday, Kars'ta herkesin birbirinden kız alıp kız verdiği ve etle tırnak gibi olduğunu söyledi. Burulday, "Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu'nun başlatmış olduğu "Hepimiz Kardeşiz" projesine bizde Kars Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığı olarak başkanlarımızla beraber bu broşürleri bütün esnaflarımızın iş yerlerine asmak için bugün seferber olduk. Çünkü bildiğiniz gibi Türkiye'de 8 Haziran'dan bu zamana kadar bayağı şehit verdik. Bu arada şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Sarıkamış'taki kayak tesislerine yapılan saldırıyı da kınadığını ifade eden Başkan Adem Burulday, "Bütün oda başkanlarım ile beraber, "Hepimiz Kardeşiz" burada herkesin elini taşın altına koyması için mücadele edeceğiz. Çünkü Sarıkamış'ta olan olay, bütün Karslıya olmuştur. Kars esnafına olmuştur. Çünkü turizm gelmediği için yapılsa bile, devlet imkanlarıyla yapılabilir. Turist endişe taşıdığı için gelmez. Sıkıntı yaşayacak esnaflarımız, ondan dolayı herkesin elini taşın altına koyması lazım. Biz elimizi değil, gövdemizi koymaya razıyız. Yeter ki bu kan dursun. Hepimiz kardeşiz, kardeş kalacağız. Türkiye Cumhuriyeti'ni de hiç kimse bölemez. Biz çünkü kardeşiz" diye konuştu.

Kars'ta herkesin kan bağı olduğunu hatırlatan KARSESOB Başkanı Adem Burulday, "Burada herkes kardeştir. Burada Kürt'ü, Laz'ı, Azeri'si, Terekeme'si, yerlisi birbiriyle kız almış, kız vermiş, kan bağları birbirine bağlantılıdır. Hiç kimse bu kardeşliğimizi bozamaz" ifadelerini kullandı.

KARSESOB Başkanı Adem Burulday, daha sonra beraberindeki oda başkanlarıyla birlikte kentte bütün cadde ve sokaklarda bulunan iş yerlerini ziyaret ederek "Hepimiz Kardeşiz" afişlerini astı. Burulday ve beraberindekiler birlik, baraberlik mesajları verdiler. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adem Burulday Sarıkamış Kars Politika Güncel Haberler

Fransa'da aşırı sağcıların seçim zaferine tepki gösteren yüzlerce kişi sokağa indi

Fransa'da aşırı sağcıların seçim zaferine tepki gösteren yüzlerce kişi sokağa indi

Avrupa'da kırmızı alarm! Belçika Başbakanı Alexander de Croo istifa edecek

Avrupa'da kırmızı alarm! Belçika Başbakanı Alexander de Croo istifa edecek

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (10 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 10 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 10 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 10 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 10 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 10 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 10 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 10 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 10 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Fransa Kanada maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Kanada maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fransa Kanada maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Fransa Kanada maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Fransa Kanada maçı CANLI izle! (HD) Fransa Kanada maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Fransa'da Macron neden erken seçim kararı aldı? Erken seçim ne zaman yapılacak? YKS soruları sızdı mı? ÖSYM Başkanı Ersoy iddiaları yalanladı Fenerbahçe seçim sonuçları 2024! Ali Koç ve Aziz Yıldırım hangi sandıktan kaç oy aldı? İşte oy sayıları
Ankara'nın uykularını kaçıran skandal! Ne kadar kuduz köpek varsa şehre salıp kaçtılar

Ankara'nın uykularını kaçıran skandal! Ne kadar kuduz köpek varsa şehre salıp kaçtılar

title