Haberler

Karne Alan Suriyeli Fatma Zehra'nın İnsanlığa Seslenişi Duygulandırdı

Güncelleme:

Karnesini alan Suriyeli ilkokul öğrencisi Fatma Zehra Alrefaaıe, insanlığa "Ey insanlık ne olur şu geniş dünya, hiç birimize dar olmasın" diye seslendi.

Konya'da ilk dönemini tamamlayan öğrencilerin karne dağıtım töreninde 2 yıl önce ailesiyle birlikte Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Konya'ya yerleşen Suriyeli 10 yaşındaki Fatma Zehra Alrefaaıe'nin yaptığı konuşma damga vurdu. Küçük Zehra, insanlığa "Ey insanlık ne olur şu geniş dünya, hiç birimize dar olmasın" diye seslendi.

"CANINDAN DAMLAYANLARI" ANLATTI

Konya'da bulunan Meram Mehmet Hasan Sert İlkokulu'nun 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk dönemi karne dağıtımı töreninde Suriye'deki iç savaştan aileleriyle birlikte kaçarak Konya'ya yerleşen ve okulda eğitim öğretimlerine devam eden Suriyeli çocuklar da karneleri verildi.

İlk dönem karnesini alan 4'üncü sınıfı öğrencisi Suriyeli Fatma Zehra Alrefaaıe'nın konuşması törene katılanları duygulandırdı. Konuşmasını "Canımdan damlayanlar" başlığıyla hazırladığı metin üzerinden gerçekleşen Fatma Zehra, 2 yıl önce Türkiye'ye geldiklerini belirterek, savaşın çocuklar için zorluklarını vurguladı.

"YUVASI BOZULMUŞ BİR KUŞ GİBİYİM"

Fatma Zehra, şunları söyledi: Ben bir Suriyeli kızım. Yuvası bozulmuş bir kuş misaliyim. Sakin huzurlu bir hayatın içinde iken ne olduğunu anlayamadığım bir savaşın ortasında buldum kendimi. Sevgiden başka bir şey ekilmemiş bu topraklarda şükürler olsun Allah'ıma bugün rahat bir nefes alarak burada yaşıyoruz. İki senedir bu okuldayım. Öğretmenlerimin ilgileri sayesinde Türkçeyi öğrendim. Ben de artık sizden biriyim.

"EY İNSANLIK NE OLUR ÇOCUKLARA MÜSADE EDİN"

Hepinize teşekkür ediyorum. Allah bu güzelliğine karşılık sizin çocuklarınızı savaş belasından korusun. Bu duaların ardından insanlığa şunu haykırmak istiyorum; Ey insanlık ne olur müsaade edin. Her çocuk mayın tarlalarında değil, oyun tarlalarında oynasın. Ne olur her çocuk kelebek kanatlarını gönlünce boyasın. Ne olur her çocuk gönlünce sek sek oynasın. Ne olur şu geniş dünya hiç birimize dar olmasın. Bu dünya kimseye kalmaz unutulmasın?" Vali Muammer Erol, Fatma Zehra'ya takdir belgesiyle birlikte karnesini verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Zehra Türkiye Suriye Konya Üst Manşet 3.Sayfa Anne Çocuk Eğitim Yerel Yaşam Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title