Haberler

KARDEMİR'e sürdürülebilir üretimde birincilik ödülü

Güncelleme:

Türk sanayisinin öncü kuruluşlarından biri olan KARDEMİR'e sürdürülebilir üretimde birincilik ödülü verildi.

Türk sanayisinin öncü kuruluşlarından biri olan KARDEMİR'e sürdürülebilir üretimde birincilik ödülü verildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, düzenlenen ülkenin rekabet gücünün artırılmasına yönelik işletmelerdeki verimlilik çalışmalarını desteklemek ve bu alanda gerçekleştirilen projeleri teşvik etmek amacıyla düzenlenen 2019 Yılı Verimlilik Proje Ödülleri'nde KARDEMİR, "Büyük Ölçekli İşletme Sürdürülebilir Üretim" Kategorisinde "Hammadde Yerlileştirme ve Sürdürülebilir Üretim Performanslarının Artırılması" projesiyle birincilik ödülüne layık görüldü.

Ödülle hak kazanan projeler, KOBİ, Büyük İşletmeler ve Kamu olmak üzere üç kategoride belirlendi. Bağımsız denetimciler tarafından yapılan ön değerlendirme ve yerinde inceleme sonucunda KARDEMİR " Büyük Ölçekli İşletmeler Sürdürülebilir Üretim " kategorisinde 8 finalist arasından birinci seçildi.

İşletmelerde verimlilik artışını desteklemeyi, verimlilik bilincinin ve iyi uygulama örneklerinin yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı amaçlayan 2019 Verimlilik Proje Ödülleri, Ankara KOSGEB İdaresi Başkanlığı'nda düzenlenen törenle sahiplerine dağıtıldı.

"Hammadde Yerlileştirme ve Sürdürülebilir Üretim Performanslarının Artırılması" projesiyle Büyük Ölçekli İşletme Sürdürülebilir Üretim Kategorisinde birinci olan KARDEMİR'in ödülü, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhsin Dere tarafından KARDEMİR Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan'a takdim edildi.

Düzenlenen ödül törenindeki konuşmasında verimlilik konusunun, herkesin ömür boyu yerine getirmesi gereken toplumsal bir sorumluluk olduğuna dikkat çeken Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, işletmelerin verimlilik konusundaki gelişiminin ülkenin rekabet gücüne güç katacağını belirtti. Verimlilik Ödülleri'ne bu yıl yapılan başvurulardan 181'inin değerlendirmeye alındığını belirten Büyükdede, ülkeler arasındaki gelişmişlik farkının en önemli nedenlerinden birinin verimlilik konusundaki bilinç düzeyi olduğunu dile getirerek, rekabetçi işletmelerin çokluğunun ülkelerin güçlenmesine katkı sağladığını kaydetti.

İki bakan Yardımcısının elinden birincilik ödülünü alan KARDEMİR Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan'da tören sonrası yaptığı açıklamada, Kardemir'in Verimlilik Proje Ödül Töreninde sahneye ilk kez birinci olarak çıktığını belirterek, "Gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ve sürekli iyileştirme faaliyetlerine yönelik gayretlerimiz, bize bu anlamlı ödülü kazandırdı. Projeye katkısı olan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, bu tür projelerin devamlılığını diliyorum" dedi.

"Şirketlerin rekabet güçlerini artırabilmesi ancak verimlilikle mümkündür" diye konuşan Soykan " KARDEMİR'de bir taraftan üretim kapasitelerimizi artırırken, diğer yandan ürün çeşitliliğimizi katma değerli yüksek ileri teknoloji ürünlerle artırıyoruz. Ama asıl olan tüm üretim proseslerinde verimlilikleri artırmak, minimum maliyetlerle, maksimum verimleri yakalamaktır. Eğer işletmelerimizi verimli çalıştıramazsak, rekabetin en keskin olduğu sektörlerden biri olan demir çelik sektöründe, rekabet edemez ve pazarda yer alamazsınız" dedi.

Birincilik ödülünün özellikle sürdürülebilir üretim kategorisinde alınmış olmasının, kendisi için çok anlamlı olduğunu söyleyen Soykan, tüm ekibimden de bu başarının sürdürülebilir olmasını beklediğini de ifade etti.

KARDEMİR, 2015 yılında "Kontinü Haddehane İşletme Etkinliğinin Artırılması Projesi" ile Büyük Ölçekli Süreç İyileştirme kategorisinde ikincilik, 2018 yılında "Ray Profil Haddehanesinde Üretim Kalite ve Verimlilik Artışı Projesi" ile üçüncülük ödüllerine layık görülmüştü. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title