Haberler

Karapınar'da İşaretlenen Evlerle İlgili Açıklama

Güncelleme:

Valilik makamında Emniyet Müdürü Mehmet Bilici ve Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Etlik'le birlikte basın toplantısı düzenleyen Vali Ramazan Sodan, önemli açıklamalarda bulundu.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Karapınar Mahallesi'nde evlerin işaretlenmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, olayla ilgili birkaç kişinin şüpheli sıfatıyla gözaltına alındığını, bir kişinin adliyeye sevk edildiğini fakat bu kişinin de olayla ilgisinin olmadığının anlaşıldığını söyledi.

Valilik makamında Emniyet Müdürü Mehmet Bilici ve Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Etlik'le birlikte basın toplantısı düzenleyen Vali Ramazan Sodan, önemli açıklamalarda bulundu.

Adıyaman'ın Türkiye'nin huzurlu kentlerinden birisi olduğunu vurgulayan Vali Ramazan Sodan, Adıyaman'ın sakin bir şekilde, birlik beraberlik içersinde, kardeşlik içersinde, huzur içersinde yaşamın devam ettiğine işaret etti.

Art niyetli kişiler tarafından bilinçli bir şekilde kamuoyuna yansıtılmaya çalışıldığına dikkat çeken Vali Ramazan Sodan, Adıyaman halkının bu tür ayrımcı, bölücü, kırktırtıcı, halkı birbirine düşürücü provokasyonlara taviz vermediğini ifade etti.

Olayın yaşanmasıyla birlikte olayın üzerine sıkı bir şekilde gidildiğini, Terörle Mücadele, Asayiş, Güvenlik, İstihbarat ve Toplum Destekli Polislik Şubesinden oluşan bir ekipler kurduklarını dile getiren Vali Ramazan Sodan, "Bütün, yaklaşık işaretlenen evlerin hepsinin ifadelerine başvurduk. Çocuklar dinlenildi. Fakat bu güne kadar herhangi bir olayla ilgili bu işaretlemeyle ilgili bilgi ve delile ulaşamadık.

Orada bir kahvehanemizin kamerasının kayıtları alındı, hard diskleri alındı incelendi ama onlardan da bir delil elde edemedik. Karapınar Caddesi üzerindeki kameralarımızın kayıtları hepsi inceleniyor, gözden geçiriliyor. Halende incelenmeye devam ediyor. Bu olayın ardından orada kamera sayılarımızı arttırmayı düşünüyoruz" dedi.

Mahallede kadınların nöbet tuttuğu yönünde basında yer alan haberleri kesin bir dille yalanlayan Vali Sodan, "Mahallede bazı kadınların orada sabaha kadar nöbet tuttuğu hadisesi tümüyle yanlıştır. Belki bu işaretlemeler bazı aileler rahatsız olmuş olabilir. Ama zaten bizim Emniyet Müdürlüğümüzün resmi ve özel ekipleri mahalleyi 24 saat kontrol etmektedir. Öyle bir durum söz konusu değildir" şeklinde konuştu.

Olayla ilgili göz altıların olduğu bilgisini de veren Sodan, "Şüpheli sıfatıyla bu güne kadar şüphelendiğimiz birkaç kişinin ifadesine başvuruldu ama bir bilgi edinemedik, bir delil elde edemedik. Ayrıca da bir madde bağımlısı olan bir çocuk adliyeye çıkarılmıştır. O kişinin de olayı gerçekleştirdiği bilgisi elde edinilememiştir" diye konuştu.

- ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Sodan Karapınar Adıyaman Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title