Haberler

Karagöz'den Kültürel Şölen

Güncelleme:

Karagöz Halk Dansları Topluluğu, Türkiye'nin farklı yörelerine özgü halk danslarıyla, özel bir kültür şölenine adını yazdırdı.

'53. Uluslararası Bursa Festivali'nde, Türkiye'nin yöresel zenginlikleri sahneye taşındı. Karagöz Halk Dansları Topluluğu, farklı yörelere özgü halk danslarıyla, Bursa'da özel bir kültür şölenine adını yazdırdı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonuyla gerçekleştirilen ve Türkiye'nin en uzun soluklu organizasyonu olan '53. Uluslararası Bursa Festivali'nde Türk kültürünün en güzel halk dansları sahnelendi. Büyükşehir Belediyesi BKSTV bünyesinde çalışmalarına devam eden ve hem yurtiçi, hem de yurtdışındaki başarılarıyla Bursa'nın adını dünyaya duyurarak Türk Bayrağı'nı gururla dalgalandıran Karagöz Halk Dansları Topluluğu, renkli ve coşkulu bir programla Bursalılarla buluştu.

'Aşkına Derviş' adlı özel bir gösteriyle başlayan programda, oyuncular Sercan Çelik ve Gülçin Canet Bakal, Cihan Yurtçu'nun müziği ve Hakkıcan Bakal'ın imzasını attığı video eşliğinde anlamlı bir gösteri sahnelediler. Açılışın ardından sahneye çıkan Karagöz Halk Dansları Topluluğu, Bursa, Fethiye, Artvin, Tekirdağ, Bodrum, Tokat, Mardin, Trabzon, Ağrı ve Silifke yörelerinden halk danslarını sergilediler. Potpori, Kızlar Zeybeği – Türkü ve Roman gösterilerinin de beğeniye sunulduğu programda, Karagöz Halk Dansları Topluluğu'nun minik ve yıldız grupları ile üst grup ve master grubu da sahneye çıktı. Kenan Çelik'in yönetmenliğinde çalışmalarını aralıksız sürdüren Karagöz Halk Dansları Topluluğu, Gökhan Kılıç ve Selin Kılıç'ın eğitmenliğinde sahneledikleri gösterilerle Bursalılardan bol bol alkış aldı. Yaklaşık 300 dansçının sahneye çıktığı programda, Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği Bölümü sanatçıları da sanatseverlerden tam not aldı. Usta sanatçı Kemal Kamalı'nın yönetmeliğinde; Emel Örgün ve Bahtiyar Özdemir'in solist olarak sahneye çıktığı geceye, saz sanatçıları Anıl Saper bağlama, Nida Okşaşa bas bağlama, Kenan Şimşek kaval ve mey ve Kemal Beygirci de bendiriyle renk kattı.

Coşkulu gecenin sonunda Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez, programa emeği geçen sanatçılara teşekkür ederek, Kemal Kamalı ve Kenan Çelik ile eğitmenler Selin Kılıç ve Gökhan Kılıç'a çini tablo hediye etti. Gecenin mimarlarından Kenan Çelik, anlamlı programın hazırlık sürecinden bahsederek kendilerine her konuda destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti. Görkemli gece, Bursalı sanatseverlerin alkışlarıyla sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kenan Çelik Türkiye Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title