Haberler

Karacabey Ziraat Odası'ndan, Otoyol Güzergahına Tepki

Bursa'nın Karacabey İlçesi Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca, İstanbul- İzmir otoyol geçişinin en fazla etkileyeceği Karacabey Ovası'nda tarımsal alanların yok edilmesine göz yummayacaklarını belirterek, yargıya başvuracaklarını açıkladı.

Bursa'nın Karacabey İlçesi Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca, İstanbul- İzmir otoyol geçişinin en fazla etkileyeceği Karacabey Ovası'nda tarımsal alanların yok edilmesine göz yummayacaklarını belirterek, yargıya başvuracaklarını açıkladı.

Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca düzenlediği basın toplantısında Canbaz, Seyran, Harmanlı, Gönü'nün yanı sıra, merkezde birinci sınıf verimli tarım arazilerinin bulunduğu Karatoprak ve Bayıraltı mevkilerinin, İstanbul- İzmir otoyolu güzergahından doğrudan etkileneceğini savundu. Karaca, Türkiye'nin en önemli tarım merkezlerinden olan Karacabey Ovası'nın 7 bin dekarlık alanında üretim yapılamaz hale geleceğini öne sürdü. Bu haliyle güzergahın kabul edilemez olduğunu belirten Karaca, çiftçinin sesi olmak adına projeye karşı çıktıklarını ifade etti. Sert ve yakıcı eylemler yapacaklarını kaydeden Karaca, akademik odalarla yargıya gideceklerini ve sonucunu bekleyeceklerini belirtti.

DİLOVASI VE ÇERKEZKÖY KORKUSU

Karacabey Ovası'nda Türkiye endüstriyel domates ihtiyacının yüzde 40'ının üretildiğini anlatan Karaca, ihracatta sıkıntı yaşanacağını ayrıca SÜTAŞ ve Nestle firmalarının da otoyoldan olumsuz yönde etkilenmesinin söz konusu olacağını öne sürdü. Karacabey'in kaderinin Dilovası, Çerkezköy ve Çorlu gibi olmasından korktuklarını söyleyen Karaca, her 5 kişiden birinin kanser olduğu bu bölgelerin durumuna düşmemek için sonuna kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

Güzergah değişikliğinde öne sürülen fay hattı ve tarihi eser gerekçelerini kabul etmediklerini belirten Karaca, küçük tadilatlarla Uluabat'ın güneyinden geçişin daha iyi olacağını söylemelerine karşın, dikkate alınmadıklarını anlattı. Karaca, tarım arazilerinin heba edilmemesini isteyerek Otoyol AŞ yetkililerinin vicdani karar vermeleri gerektiğini söyledi. Nuri Karaca, "3- 5 km kısaltarak daha fazla kazanmayı hedefliyorlarsa, bunu yapmasınlar, geleceğimize kıymasınlar" dedi.

KÖYLERDE BİLİNÇLENDİRME TOPLANTILARI YAPILACAK

Karacabey Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karahasanoğlu da yaptığı açıklamada, otoyol güzergahındaki köylüleri bilinçlendirerek, tarım arazilerinin otoyola kurban edilmemesi için çalışacaklarını söyledi. Kurdukları komisyonla konuyu detaylı biçimde ortaya koyacaklarını anlatan Karahasanoğlu, önümüzdeki günlerde güzergah üzerindeki köylerde toplantılar düzenleyeceklerini belirtti. Hasan Karahasanoğlu, daha önce Ankara'da Tarım Komisyonu'na konuyu ilettiklerini ve olumlu bilgiler adlıklarını, ancak Karayolları tarafından yapılan açıklamanın kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını dile getirdi. Her şeyin bitmediğini, aksine yeni başladığını vurgulayan Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, çiftçiyle tek vücut olarak tarım arazilerini korumak adına mücadele edeceklerini söyledi. - Bursa / Karacabey

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nuri Karaca Karacabey İstanbul İzmir Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title