Haberler

Kahramanmaraş Valisi Kocatepe: "Provokasyonlar Amacına Ulaşmadı"

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, son zamanlarda bölge halkı ve Suriyeliler arasında gerilime neden olan provokatörlerin amacına ulaşamadığını söyledi.

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, son zamanlarda bölge halkı ve Suriyeliler arasında gerilime neden olan provokatörlerin amacına ulaşamadığını söyledi.

Vali Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, merkez ilçe belediye başkanları, dernek ve oda başkanlarının hazır bulunduğu toplantıda, yaşanan gelişmeleri talihsizlik olarak nitelendirdi, provokasyonların amacına ulaşmadığını söyledi. Yaşanan toplumsal olayda kolluk kuvvetlerinin üst düzey başarı gösterdiğinin altını çizen Kocatepe, Kahramanmaraşlıların sağduyusuna güvendiğini söyledi. Kocatepe, "Ülkelerinde iç karışıklıktan dolayı can güvenliklerini korumak için ülkemize sığınan Suriye vatandaşlarına ev sahipliği yapan şehirlerimizden biri Kahramanmaraş'tır. Tarih boyunca her zaman zulmün karşısında ve mazlumun yanında olmayı şiar edinmiş milletimiz, kendisine sığınma ihtiyacı hissetmiş ve ortak dini, tarihi ve kültürel değerlere sahip Suriyeli kardeşlerine karşı yarımlaşma, dayanışma ve paylaşma anlayışının zirve noktasını temsil etme çerçevesinde her türlü yardım, destek ve merhameti göstermiş, göstermeye de devam edecektir. Bu tarih ensar-muhacir, vakası tekerrürüdür" dedi.

Kocatepe, kolluk kuvvetlerinin sabrı ve özel müdahalesi sayesinde yaşanabilecek büyük olayların önüne geçtiğini ifade ederek, "Olaylarda emniyet güçlerimiz vatandaşlarımızı incitmeden müdahalesini yaptı. Yapılan müdahalelerde birçok kişi gözaltına alındı ancak bunlardan 10'u adliyeye sevk edildi. Emniyet güçlerimiz yaşanabilecek provokasyonlara tedbirlerini artırdı" dedi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fatih Mehmet Erkoç Şükrü Kocatepe Kahramanmaraş Coşkun Doğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title