Haberler

Kahramanmaraş'ta Engellilere ve Alzheimer Hastalarına İzleme Cihazı Dağıtıldı

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta ihtiyaç sahibi 38 özel eğitime tabi engelli ve Alzheimer hastasına kaybolmalarını önlemek için izleme cihazı dağıtıldı. Türkoğlu Kaymakamlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından hayata geçirilen 'Sevgi İzi Projesi' ile kaybolma riski yüksek olan bireylerin yerleri anında tespit edilebilecek.

Kahramanmaraş'ta ihtiyaç sahibi 38 özel eğitime tabi engelli, Alzheimer hastasına kaybolmalarını önlemek için izleme cihazı dağıtıldı.

Türkoğlu Kaymakamlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığınca hayata geçirilen "Sevgi İzi Projesi"yle kaybolma riski yüksek engelliler ve Alzheimer hastalarının kaybolması halinde bu kişilerin yeri anında tespit edilebilecek.

Olası kayıp vakalarının önlenmesi ve kayıp şahısların bulunmasına yönelik başlatılan çalışma kapsamında Kaymakamlık tarafından ilk olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde özel bir ekip oluşturuldu.

Ekibin yaptığı saha çalışmasının ardından belirlenen ihtiyaç sahibi, yaşlı ve engelli 38 kişiye yakınlarının da onayı alınarak izleme cihazı hediye edildi.

Kaymakam Mustafa Nevzat Mercan, AA muhabirine, amaçlarının engelli bireylerin kaybolmaları halinde mağduriyet yaşanmadan bulunup yakınlarına teslim edilmesi olduğunu söyledi.

Türkoğlu ilçesinin "asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 depremlerinden en fazla etkilenen yerleşim birimleri arasında yer aldığını hatırlatan Mercan, afet anında kaybolan bir Alzheimer hastasının günlerce aranması ve kaza sonucu hayatını kaybetmiş olarak bulunmasından etkilenerek böyle bir proje hazırladıklarını belirtti.

Kaybolma riski taşıyan bireylere yönelik hazırlanan projeye gösterilen ilginin sevindirici olduğunu anlatan Mercan, "Bu ailelerimiz (izleme cihazı hediye edilen) telefonlarından her saniye her dakika engelli bireylerimizin nerede olduğunu tespit edebilecekler ve huzur içinde uyuyabilecekler." dedi.

Zeynep Özdemir de iki engelli kızından uzaklaştığı zaman çok korktuğunu dile getirerek "Gittiği yeri ben de telefonumdan takip edeceğim. Allah göstermesin de yani kaybolduğunda falan komutanlarımız falan daha rahat bulacaklar. Onun için komutanlarımıza çok çok teşekkür ederiz. Bizim çocuklarımızı düşündükleri için." diye konuştu.

Safiye Taşkıran da 83 yaşındaki Alzheimer hastası babasının neredeyse her hafta kaybolduğunu, her defasında jandarmaya haber verdiklerini söyledi.

Gülendam Harman da engelli büyük oğlunun sürekli kaybolduğunu, cihaz sayesinde artık rahat edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Sevgi İzi Jandarma Türkoğlu Sağlık Güncel Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Hadise'nin mayolu kıyafetiyle marş söylemesine eski aşkı Sinan Akçıl'dan tepki

Hadise'nin mayolu kıyafetiyle marş söylemesine eski aşkı Sinan Akçıl'dan tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title