Haberler

Kadir Gecesi'nde 'Dinler Kardeşliği İftar Yemeği' Düzenlendi

Antalya'nın Muratpaşa İlçesi Belediye Başkanlığı, Kadir Gecesi'nde "7 Renk Kültür Festivali" kapsamında 'Dinler Kardeşliği İftar Yemeği' düzenledi.

Antalya'nın Muratpaşa İlçesi Belediye Başkanlığı, Kadir Gecesi'nde "7 Renk Kültür Festivali" kapsamında 'Dinler Kardeşliği İftar Yemeği' düzenledi. Yemeğe farklı din ve mezhepten konuklar katıldı.

Muratpaşa Belediyesi bahçesinde verilen iftar yemeğine İlçe Kaymakamı Fatih Kocabaş, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Güzeloba Cami İmamı İrfan Keskin, Fener Cami İmamı Mehmet Aydoğan, Ortodoks Cemaati Yetkili Temsilcisi, Metropolit Yardımcısı Pater Mihail, Alevi Dedesi Kenan Akbaba, Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp ve Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan katıldı.

Güzeloba Cami İmamı İrfan Keskin'in ezan okumasının ardından iftar yemeği yenildi. Yemeğin ardından edilen duanın ardından bir konuşma yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Ramazan ayının kırgınlıkların geride bırakıldığı, yardımların öne çıkarıldığı bir ay, 12 ayın en önemlisi olduğunu söyledi. Başkan Evcilmen, "Öne çıkarılması gereken mesajın yaklaşık 10 gündür devam eden 7 Renk Kültür Festivali'nde şu olduğuna inanıyorum; ortak mesajımız dostluk ve kardeşlik. Her şey güzel olsun. Her şey gönlünüzce olsun" dedi.

Ortodoks Cemaatininyetkili Temsilcisi, Metropolit Yardımcısı Pater Mihail ise, iftar sofrasında olmaktan memnunluk duyduğunu belirtti. Muratpaşa'nın turizm kenti olan Antalya'nın çok gözde bir ilçesi olduğunu ifade eden Mihail, "Burada hem katılımcı, hem de yaşayan olarak bulunmaktan çok mutluyuz. Biz de bu geceyi şöyle algılıyoruz; dostluk, kardeşlik, sevgi. Bizleri davet ettiğiniz, değer verdiğiniz için çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Ramazan ayının hayırlı olmasını dileyen Alevi Dedesi Kenan Akbaba da, "Yolumuz, bilim ve insanlık sevgisi üzerine kurulmuş. Yunus aşkı, Hacı Bektaşi'nin sevgisi ile hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş ise, "Yılın her gününde bu kardeşliği, bir birine empati ve anlama gayreti ve sevgisinin bütün yıl boyunca hayatımızda hakim olmasını temenni ediyorum. Her kesin kandilini tebrik ediyorum. İstanbul'a atanmış olduğumdan dolayı da hepinizden helallik istiyorum" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title