Haberler

Kadınlar Ata'nın Önünde Tartıştı

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin 76'ncı Yıldönümünde İzmir'de Kadınlar Arasında Gerginlik Yaşandı.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 76'ncı yıldönümünde İzmir'de kadınlar arasında gerginlik yaşandı. Kendilerine bu hakkı tanıyan Atatürk'ün anıtı önünde tartışan kadınlar, el ele veremedi. CHP'li kadınların kendilerini yok saydığını öne süren AK Partililer, ''Birlikten söz edip, ayrımcılık yapıyorsunuz' derken, CHP'liler, ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye slogan attı. AK Partili kadınlar, ''Biz de onun askerleriyiz ama sizi protesto ediyoruz' dedi.

İzmir'de Kadın Kuruluşları Birliği, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'nda biraraya gelerek, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 76'ncı yıldönümünü kutladı. Birliğin Başkanı, CHP eski İzmir Milletvekili Türkan Miçooğluları'nın, CHP Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Nazan Çetin ve Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KADER) İzmir Şubesi Başkanı Meltem Onay'ı yanına alarak yaptığı basın açıklamasını, aralarında AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Nesrin Ulema, İl Genel Meclisi'nin AKP'li kadın üyeleri, kadın dernekleri, demokratik kitle örgütlerinin kadın temsilcileri dinledi.

Miçooğulları, kadının mecliste yeteri kadar temsil edilememesinin en önemli nedeninin erkek egemen anlayış olduğunu belirterek, ''Bugün burada mecliste neden 50 kadın olduğunu sorgulamayacağız. Engelleri biliyoruz. Engel, siyasetteki erkek egemen anlayıştır. Mustafa Kemal'in koltuğunda oturanlar, Mustafa Kemal gibi davranmasını öğrenecekler' dedi. Miçooğulları daha sonra siyasi parti genel başkanlarına gönderilecek mektubu okudu. Mektupta kadınların mecliste daha çok temsili için seçilebilecek sıralardan kadın aday gösterilmesi talep edildi. Daha sonra mektuba imza koyan dernek, örgüt, birlik ve kuruluş temsilcileri tek tek anons edilerek, basın mensuplarına birlik pozu verildi.

''BİRLİKTEN SÖZ EDİP AYRIMCILIK YAPIYORSUNUZ'

Bu sırada AK Parti Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Nesrin Ulema, ''Bizi yok sayıyorsunuz. Birlikten söz ediyorsunuz ama ayrımcılık yapıyorsunuz. Bugün İzmir'de siyaset yapan kadınlar olarak el ele vermemiz gerekiyor. Ama siz ismimizi söylemekten kaçınıyorsunuz' derken Ulema'nın sözleri CHP'li kadınların ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganlarıyla kesildi. Ulema da ''Biz de onun askerleriyiz' dedi. CHP'li kadınlar bu kez ''Türkiye laiktir laik kalacak' sloganı attı. Ulema, ''Biz sizi protesto ediyoruz' dedi.

''ORTADA BİR YİĞİT GÖREMİYORUZ'

Miçooğullları daha sonra Ulema'nın yanına giderek konuştu. Ulema, ''AK Parti kadını en iyi şekilde temsil ediyor. Mecliste en çok kadın vekil bizde. Yiğidin hakkını yiğide verin' dedi. Miçooğulları da ''Hangi parti 350 vekil çıkarsa en çok kadın vekil, orada olurdu. Biz ortada bir yiğit göremiyoruz' dedi.

Kadın örgütlerinin ve CHP'li kadınların meydandan ayrılmasından sonra AK partili Ulema ve diğer partili kadınlar, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Erdoğan'ın imzasıyla 5 isim görevden alındı! Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı'na Salih Tanrıkulu atandı

Erdoğan'ın imzasıyla 5 isim görevden alındı! Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı'na Salih Tanrıkulu atandı

Bipolar adam dehşet saçtı! Eşini boğduktan sonra kendini astı

Bipolar adam dehşet saçtı! Eşini boğduktan sonra kendini astı

Bakmadan Geçme

HAFTA SONU HAVA DURUMU 8-9 HAZİRAN | Hafta sonu hava sıcaklığı kaç derece olacak? İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? Zilhicce ayı ne zaman başlıyor? Zilhicce orucu ne zaman tutulur? Zilhicce ayında hangi ibadetler yapılır? Memur, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri Temmuz maaş zam oranı belli oldu mu? 2024 Temmuz zam oranı ne olacak? BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN 2024? #129492 Babalar günü hangi gün, Haziran'ın kaçında? #127873 KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEME TAKVİMİ 2024! Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli ikramiyesi sorgulama Fenerbahçe seçimi ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe başkanlık seçimi hangi gün, nerede yapılacak? Burcu Kara ne ameliyatı oldu? Burcu Kara'nın sağlık durumu nasıl? Işın Karaca kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Işın Karaca kaç yaşında, nereli? Işın Karaca biyografisi! Zaha, Galatasaray'dan ayrılıyor mu? Zaha sosyal medya hesabında ne paylaştı? Ali Koç kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Ali Koç kaç yaşında, nereli? Ali Koç biyografisi! 7 HAZİRAN BURÇ YORUMU | Burçları bugün neler bekliyor? AŞK, PARA, SAĞLIK , KARİYER… DİLAN POLAT DAVASINDA YENİ DETAY! Dilan Polat davası hakimi neden çekildi? Dilan Polat'ın avukatı ne dedi, hakim neden davadan çekildi? Kızılcık Şerbeti izle! #128250 Kızılcık Şerbeti yeni bölüm ne zaman, saat kaçta? Resmi Gazete'de Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı atama kararı! Resmi Gazete bugün (7 Haziran) kararları neler?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title