Haberler

Kadına Dair Klişeler Ytü'de Yıkılacak

Yıldız Teknik Üniversitesi 8 Mart Dünya Kadınlar gününde farklı fakülte ve kampüslerde, farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Yıldız Teknik Üniversitesi 8 Mart Dünya Kadınlar gününde farklı fakülte ve kampüslerde, farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak. Azra Akın, Songül Öden, Ceyda Düvenci, Mehmet Ali Alabora gibi ünlü isimlerin de konuşmacı olarak katılacağı etkinliklerde, kadına dair algılar konuşulacak.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), 8 Mart Dünya Kadınlar gününde farklı fakülte ve kampüslerde, farklı kulüplerin farklı etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Ünlü isimlerin de konuşmacı olarak katılacağı etkinliklerde, kadınların iş, aile ve sosyal yaşamdaki yerlerindeki algılara dair görüşlere yer verilecek. 7 Mart günü başlayacak olan etkinlikler dizisinin ilki olan, YTÜ Kalite ve Verimlilik Kulübü'nün (KVK) gerçekleştireceği Azra Akın ve Songül Öden'in katılacağı etkinlik, "Dünya Kadınlar Günü'nde klişeleri yıkıp, ön yargıları kırıp, hayata dokunmaya" çalışacak. YTÜ Davutpaşa Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda 12.30'da başlayacak olan ve kadına dair her şeyin konuşulacağı etkinlik günü, Ceyda Düvenci ve Bennu Yıldırımlar'ın katılacağı söyleşiyle sona erecek. 8 Mart günü de etkinliklerine devam edecek olan YTÜ KVK, yaptığı açıklamada tüm öğrencileri şu cümlelerle etkinliğe davet etti;

: "Sınırlarını genişletmeye, bakmak yerine görmeyi öğrenebilmeye, benliğinden sıyrılıp başka bir dünyaya adım atmaya sen de var mısın? Hayatınıza dokunacak bu etkinliğe katılarak kendinize ve çevrenize bir soluk da siz kazandırabilirsiniz."

İŞ, MEDYA VE SANAT TEMSİLCİLERİ KADINI KONUŞACAK

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü"ne dair bir diğer etkinlik de Yıldız İşletme Kulübü ve YTU IEEE işbirliği ile gerçekleştirilecek. YTÜ Davutpaşa Kampüsü Elektrik-Elektronik Fakültesi Kampüsü konferans salonundaki etkinliğe, Turkcell Global Bilgi, İş Geliştirme Ürün Yöneticisi Tuğçe Engin Tabanlı'nın yanı sıra Mehmet Ali Alabora ve Pınar Öğün konuşmaları ile katılacak. Haberleşme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tülay Yıldırım moderatörlüğünde gerçekleştirilecek etkinlikte ayrıca İnkılap Roman yarışması ikincisi yazar Sevim Reşat, Kırık Rapsodi'nin yazarı Neslihan A. Stamboli ve YTÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Aylin Yavaş Bozkurt "Dünyada ve Türkiye'de Kadına Bakış" adlı oturumda konuşmalarını gerçekleştirecek.

8 Mart Günü, 11.30'da açılış konuşmaları ile başlayacak etkinlik, Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra, diğer öğrenciler ve vatandaşa da açık olacak.

GÜNÜMÜZ TÜRK ÖYKÜSÜNDE KADININ SESİ SEMPOZYUMU

Yine 8 Mart günü saat 09.30-12.30 saatlerinde, YTÜ Yıldız Kampüsü Oditoryumunda düzenlenecek olan diğer bir etkinlikte, öykü alanında kadın yazarların ortaya koydukları eserler ve öykü dünyaları ele alınacak.Küçükçekmece Belediyesi ile ortak düzenlenen "Günümüz Türk Öyküsünde Kadının Sesi Sempozyumu" nda Belkıs İbrahimhakkıoğlu'nun moderatörlüğünü yapacağı oturumda, İsa Kocakaplan, Yrd. Doç. Dr. Beyhan Kanter, Naime Erkovan, Prof. Dr. Emel Kefeli, "Günümüz Türk Öyküsünde Kadın Sesleri" ni irdelerken, öğleden sonra yapılacak olan ve Prof. Dr. Hülya Argunşah'ın oturum başkanlığını yapacağı oturumda ise, Doç. Dr. Ülkü Eliuz, Sevinç Çokum, Prof. Dr. Yakup Çelik ve Prof. Dr. Aynur Koçak yer alacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yıldız Teknik Üniversitesi Ceyda Düvenci Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title