Haberler

"Kadın cinayetleri" protestosu -

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir temsilcisi Sanem Deniz Kural, 2013'te 237 kadının öldürüldüğünü belirterek, "Kadınların büyük çoğunluğu boşanmak ve ayrılmak istediği için öldürüldü" dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir temsilcisi Sanem Deniz Kural, 2013'te 237 kadının öldürüldüğünü belirterek, "Kadınların büyük çoğunluğu boşanmak ve ayrılmak istediği için öldürüldü" dedi.

Konak Meydanı'nda toplanan ve öldürülen bazı kadınların fotoğraflarını taşıyah platform üyesi bir grup, kadın cinayetlerinin önüne geçilebilmesi için "yasaların ağırlaştırılmasını" ve "ceza indirimlerinin kaldırılması" talebiyle eylem yaptı.

İzmir Metrosu Konak İstasyonu önünden hükümet konağı önüne yürüyen grup adına açıklama yapan platformun İzmir Temsilcisi Sanem Deniz Kural, aldıkları tehdit nedeniyle koruma talebinde bulunan kadınların yeterince korunamadığını ileri sürdü.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın boşanmaları önlemeye yönelik çalışmalarının "kadını aile içinde hapsedecek politikalar" olduğunu savunan Kural, kadınların daha çok aile içinde öldürüldüğünü ifade etti.

2013 yılında 237 kadının öldürüldüğünü bildiren Kural, şöyle konuştu:

"Kadınların büyük kısmı boşanmak veya ayrılmak istediği için öldürüldü. 2013 yılında en fazla kadın cinayetinin yaşandığı 5 il; İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Antalya ve Gaziantep oldu. Öldürülen 237 kadın kardeşimizin 25'i koruma talep etmişken 18'i koruma alabilmişti. Bunun dışında kalanlar ise ya başvuru yapmasına rağmen henüz koruma alamamış ya da koruması öldürüldükten sonra verilmiş olanlardır."

Öldürülen kadınların davalarını yakından takip ettiklerini kaydeden Kural, girişimleri sayesinde sanıkların çoğuna ağır cezalar verilmesini sağladıklarını, buna rağmen ceza indirimlerinin verilmesini de üzülerek izlediklerini dile getirdi.

Grup, açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Sanem Deniz Konak İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title