Haberler

Samsun'da Bayrama Özel Boğa Yakalama Timi

Güncelleme:

Samsun'da kurulan 47 kişilik boğa yakalama timi, Kurban Bayramı öncesi ve süresince kaçan kurbanlıkları yakalayacak.

"Kaçan boğaları sopalarla kovalamayın" - SAMSUN

"Kaçan boğaları sopalarla kovalamayın"

- Samsun'da kurulan 47 kişilik "boğa yakalama timi", Kurban Bayramı öncesi ve süresince sahiplerinin elinden kaçan kurbanlıkların çevreye zarar vermeden yakalanmasını sağlayacak - İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Sandallı: "Kaçan boğalar sopalarla kovalanmamalıdır. Zaten insanlardan korktuğu için kaçan hayvanların üzerine sopa ile gidilmesi hayvanları daha kızdırmakta ve yakalanmasını zorlaştırmaktadır"

SAMSUN (AA) - İLYAS GÜN - Samsun'da kurulan 47 kişilik "boğa yakalama timi", Kurban Bayramı öncesi ve süresince sahiplerinin elinden kaçan kurbanlıkların çevreye zarar vermeden yakalanmasını sağlayacak.

İlkadım Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla, kaçabilecek büyükbaş kurbanlıkların kolayca yakalanması için veteriner ve zabıtalardan oluşan "boğa yakalama timi" kurdu. 47 kişilik tim, tatbikatlar gerçekleştirerek bayrama hazırlanıyor.

Kışla Mahallesi'nde kurulan kurbanlık pazarında senaryo gereği kantara götürülmeye çalışılan bir boğa vatandaşların elinden kaçtı. Zabıta ekiplerine haber veren vatandaşlarla boğa timleri, uzun süre yakalamak için boğanın peşinden koştu. Tüm çabalara rağmen yakalanamayan boğa, uyuşturucu iğnelerle vurularak yakalandı ve sahibine teslim edildi.

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Yunus Sandallı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram öncesi ve bayramda kurbanlık hayvanı kaçan vatandaşların "Alo 153" numarasını aramasını isteyerek, ekiplerin 5 dakika içerisinde olay yerine ulaşacağını söyledi.

Kaçan büyükbaş hayvanların ürkütülmemesi gerektiğine dikkati çeken Sandallı, "Kaçan boğalar sopalarla kovalanmamalıdır. Zaten insanlardan korktuğu için kaçan hayvanların üzerine sopa ile gidilmesi hayvanları daha kızdırmakta ve yakalanmasını zorlaştırmaktadır. Kurbanlık hayvanların eziyet görmeden yakalanması için bize haber verilmesi gerekmektedir" dedi.

- 24 saat görev başında olacaklar

Boğa timlerinin 2 aydır kaçan kurbanlıkların yakalanması konusunda eğitimden geçtiğini belirten Sandallı, şunları kaydetti:

"Ekiplerimiz kaçan kurbanlıkların eziyet görmeden yakalanması için öncelikle boğanın sakinleşmesini beklemekte. Kurbanlık boğa sakinleştikten sonra bir ya da iki kişi sakin bir şekilde hayvana sevgiyle yaklaşarak yakalamaya çalışmaktadır. Sakinleşmeyen veya insanlara zarar veren kurbanlık boğa, uyuşturucu iğne kullanılarak sakinleştirilmekte. Bu şekilde kurbanlıklar zarar görmeden yakalanabilmekte."

Sandallı, vatandaşların zarar görmemesi açısından timin 24 saat çalışacağını dile getirerek, "Tatbikatları da bayrama kadar zaman zaman gerçekleştireceğiz. Amacımız ekip arkadaşlarımızın ve vatandaşlarımızın zor duruma düşmemelerini sağlamak" ifadesini kullandı.

İlkadım ilçe Belediyesi zabıtası ekiplerinin boğa tatbikatından detay görüntüler

Zabıta Müdürü Yunus Sandalı ile röp.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title