Haberler

Jandarma Genel Komutanlığına Vekaleten İbrahim Yaşar Atandı

Güncelleme:

Jandarma Genel Komutanı Org. Galip Mendi, geçirdiği ani rahatsızlık nedeniyle GATA'da tedavi altına alındı. Mendi'nin yerine vekaleten Korgeneral İbrahim Yaşar atandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cuntanın 15 Temmuz akşamı rehine aldığı isimlerden Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, kalp rahatsızlığı nedeniyle GATA'da tedavi altına alındı. Mendi'nin yerine Jandarma Genel Komutanlığı'na vekaleten Korgeneral İbrahim Yaşar atandı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle :

"Jandarma Genel Komutanı Orgeneral GALİP MENDİ geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle acilen GATA'ya sevk edilmiş ve yapılan müdahalenin ardından hastaneye yatırılmıştır. Bu süreçte Jandarma Genel Komutanlığına Kurmay Başkanı Korgeneral İbrahim Yaşar vekalet edecektir."

DARBE GİRİŞİMİNDE DÜĞÜNDEYDİ

Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi, darbe girişişiminin olduğu Cuma akşamı, Ankara Gazi Orduevi'nde, Tümgerenal Burhanettin Aktı'nın kızının düğününe katıldı. Düğünde, Milli Savunma Bakanı Müsteşarı ve çok sayıda komutan da yeraldı.

Saat 22.OO'dan önce Orgeneral Galip Mendi'yi, Genelkurmay'dan silah seslerinin geldiğine ilişkin bir bilgi ulaştırıldı. Bu durum, diğer komutanlar arasından da hemen yayıldı. Ancak birkaç dakika sonra, Genelkurmay Karargahı'ndan geldiği iddia edilen silah sesleri için "Şaka yapılmış. Herhangi bir olumsuz durum yok" denildi. Komutanlar, bunun üzerine düğünden ayrılmadı. Orgeneral Mendi, saat 22.30 civarında orduevinden ayrıldıktan sonra bir daha da kendisinden haber alınmadı.

EMİR SUBAYI KANDIRIP BAŞINA ÇUVAL GEÇİRMİŞ

Darbe girişiminin başarısız olmasından sonra Mendi'nin o geceler neler yaşadığı da ortaya çıktı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Mendi, yaklaşık 10 yıldır emir subaylığını yapan Piyade Yarbay Murat Yılmaz ve Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş tarafından rehin alınıp Akıncılar Hava Üssü'ne götürüldü. Yarbay Murat Yılmaz, Orgeneral Mendi'nin her gittiği görev yerine beraberinde götürecek kadar güvendiği ve evladı gibi sevdiği biriydi. Darbenin ilk dakikalarında Yılmaz ve Ermiş, Mendi'nin yanına gelip, "Genelkurmay Başkanımız sizi istiyor." dediler. Mendi ailecek yapılacak bir ziyaret olduğunu düşünüp, "Eşimi de çağırayım, beraber gidelim." dedi. İki hain, "Eşinizi başka bir arabaya alırız, siz buyrun." deyip, Orgeneral Mendi'yi, Ermiş'in Konya'dan gelirken özel olarak getirdiği bir minibüse aldılar. Mendi, söylenen yere değil Akıncılar Hava Üssü'ne doğru gittiklerini görünce durumu anlayıp direnmeye başladı. Bunun üzerine Yılmaz ve Ermiş, komutanlarının başına önce silah dayadı, ardından emir subayı tarafından başına çuval geçirildi. Bu şekilde Mendi ve emir astsubayını rehin alıp Akıncılar Hava Üssü'ne götürdüler.

Korgeneral İbrahim Yaşar

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500

Yorumlar (5)

Eser:

Darbeyi Cumhurbaşkanı yaptı diyecek kadar körleşmiş, sulanmış, kinlenmiş beyinliler var. Cumhurbaşkanı Marmariste öldürülseydi ''Tayyip Başkan olmak için kendini öldürttü'' yazacaksınız. Yuh artık.

18
9
yanıtYanıtla
Vatan Yillardir Darbecilere Teslimmis:

PKK Neden 30yildir Bitirilmiyor??? Binlerce Sehid Hic Yere Nicin Topraga Verilir??? Bu Hain Darbeci Fettocular PKK Bi Yerde Bitmemesi icin Zamana Oynamislar PKK Bitirmeden 15temmuzda Kendi Halkini Taramis Kendi atanini ic Savasa Sürüklemek istemistir Ama Hamdolsun Türk Halki emokrasiye ölümüne Sahip Cikti Not CHP Partisi üyesiyim

10
7
yanıtYanıtla
ADALET:

bu darbeyi erdoğan yaptı diyen cücük beyinliler. . . darbe sabahı bankadan parasını çeken ve marketlerden aldıklarını stok yapan paralelci teröristler ve pkk cılardır.

5
0
yanıtYanıtla
PETEK:

ADAMALRIN YÜZLERİNE BAKIN NUR YOK KÖTÜ OLDUKLARINI ALLAH BİLE YÜZLERİNE YANSITMIŞ . . GÜZEL HALKIM GÜZEL MİLLETİM BENİM 208 ŞEHİDİME SAYGI YAZILLAR YAZIN ONLAR BİZLER İÇİN KENDİLERİNİ FEDA ETTİ . . HAYİNLERE YAZILARDA DA OLSA GECİT VERMEYİN

2
0
yanıtYanıtla
rakka:

İncirlikten kalkan haçli koalisyon uçakların katliamı yapdi En az 160 sivil hayatını kaybetti ABD''''ye ait savaş uçakları ve Hacli koasliyon bünyesindeki operasyonda Menbic''''in Tuhar köyüne düzenlediği hava saldırısında katliam yaptı. En az 160 sivil hayatını kaybetti !==! şu sayiyi iyice beyninize sokunuz 160 şehit var! =AVRUPANIZI MENBIC YAPACAGIZ! KANINIZI AKITACAGIZ INSALLAH 160 Hacli SIVILINIZI ALACAGIZ ! KISAS KISAS SIVILERINIZE RAHAT YOK!!! BEKLEYN BIZDE BEKLEMEKDEYIZ!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title