Haberler

Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu Öğrenci Alay Komutanlığı'nda Sancak Tevcih Töreni

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu Öğrenci Alay Komutanlığı'na sancak tevcih törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu Öğrenci Alay Komutanlığı'na sancak tevcih törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, "Bu Sancak, Yüce Türk Milleti'nin Alayınızın şerefine emanet ettiği kutsal bir varlıktır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şeref timsalidir. Türk Ordusu, tarihi boyunca dünyaya örnek olacak şekilde Sancağını korumuş, onu yüceltmiş ve uğrunda severek binlerce şehit vermiştir" dedi.

CUMHURBAŞKANI GÜL ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI

Jandarma Eğitim Komutanlığı'na gelişinde Cumhurbaşkanı Gül'ü, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ve Jandarma Eğitim Komutanı Korgeneral İbrahim Yaşar törenle karşıladı. Karşılama törenin ardından karargah binasında bulunan Şeref Salonu'na geçen Cumhurbaşkanı Gül, şeref defterini imzaladı. Burada, Jandarma Eğitim Komutanı Korgeneral Yaşar tarafından Cumhurbaşkanı Gül'e Jandarma Teşkilatı ve birlik hakkında bilgi sunuldu.

Tören sırasında Öğrenci Alay tarihçesi ve alay komutanının özgeçmişi okundu. Daha sonra da Cumhurbaşkanı Gül, "Albay Şeker, size ve Jandarma Astsubay Öğrenci Alayı'nın mensuplarına kutsal bir emaneti. Alay Sancağını tevcih etmek üzere aranızdayım. Bu Sancak, Yüce Türk Milleti'nin Alayınızın şerefine emanet ettiği kutsal bir varlıktır. Bu Sancak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şeref timsalidir. Türk Ordusu, tarihi boyunca dünyaya örnek olacak şekilde sancağını korumuş, onu yüceltmiş ve uğrunda severek binlerce şehit vermiştir. Sizin de onun tertemiz, parlak ve asil rengine leke getirmeyeceğinizden eminim. Bu sancağı şimdi teslim aldığınız gibi sizden sonraki komutana da şerefli ve temiz olarak teslim edeceksiniz. Bu kutsal emaneti Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak size teslim ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun" deyip Alay Sancağını tevcih etti. Cumhurbaşkanı Gül'ün Sancak Defterini imzalamasının ardından tören sona erdi.

DHA - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Yaşar Abdullah Gül Necdet Özel Tsk Politika Güncel Haberler

title