Haberler

İzmirli Mobilyacılardan Birlik Mesajı

Güncelleme:

İzmir Mobilyacılar Odası İle Ticaret Odası'nın Düzenlediği "1. Mobilya İstişare Toplantısı"Ndan Birlik Mesajları Çıktı.

Alfemo Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi ve ESİDEF Başkanı Ramazan Davulcuoğlu sorunların ve çözüm yollarının aslında belli olduğunu bunları çözecek sektör temsilcilerinin birlikte hareket etmesine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir'in farklı oda ve derneklere üye meslektaşlarının bir platformda buluşturulması teklifi kabul gördü.

İzmir Mobilyacılar Odası ve Ticaret Odası'nın birlikte düzenlediği "1. Mobilya İstişare Toplantısı" Ticaret Odası Meclis Salonunun da mobilyacı Mustafa Duğral'ın başkanlığında gerçekleşti.

İzto Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Özdemir, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, bazı odaların temsilcileri ile yaklaşık yüz kadar sektör temsilcisi toplantıda hazır bulundu.

Türk mobilya sektörünün her geçen gün yıldızının parladığını belirten İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir 170'ten fazla ülkeye ihracat yapan, her yıl ortalama yüzde 8 büyüme ile ekonomik krizlere meydan okuyan mobilyacıların ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını söyledi.

Meslektaşlarının tasarım, markalaşma ve kurumsallaşma gibi sektörün yenilikçi ve çağdaş yönetim anlayışını benimseyerek yatırımlarını sürdürdüğüne dikkat çeken Başkan Özdemir sektörün aydınlık geleceğini kurmak için sorunların da tüm netliği ile masaya yatırılması gerektiğini ifade etti.

Başkan Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü, "Sektörümüzde ciddi bir envanter sıkıntısı var. Üye bilgilerimizi güncelleyerek sektörümüzün master planını oluşturmaya çalışıyoruz. Bu sayede kayıt dışı ekonominin de önüne geçilecek. Nitelikli eleman sıkıntısını açtığımız kurslarla aşmaya çalışıyoruz. Ülkemiz mobilya sanayiinin en önemli sorunlarından biri her üreticinin direk tüketiciye ulaşmak isteği ile nihai ürün imal etmek arzusu nedeniyle gerekli olan yan sanayiinin oluşamamasıdır.

Bu konuda markalaşmanın arttırılması gerekmektedir. İhracatın arttırılması için Pazar analizlerimiz sürüyor. Cumhurbaşkanımız Abudullah Gül ile Kazakistan gezimiz bu kapsamda gerçekleşti. Sektör temsilcilerimizle belirli periyotlarda bir araya geliyoruz. Sektörümüzün geleceğinin yapacağımız çalışmalarla bu günden daha iyi olacağına inanıyorum".

Toplantıya katılan Alfemo Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi ve ESİDEF Başkanı Ramazan Davulcuoğlu , toplantıya katılanların sorunlar ve çözüm yolları konusunda bilgi sahibi olduklarını ama hayata geçirilmesinde sıkıntılar çıktığını söyledi.

Herkesin makam mevki, büyük küçük ayırımı yapmadan taşın altına elini sokması gerektiğini belirten Başkan Davulcuoğlu, birlik olmadan bilinen sorunların dahi çözülemeyeceğini vurguladı. Başkan Özdemir'in sektör temsilcileri ile ortak platform kurulması teklifine sıcak bakıldı. Mobilyacıların söz aldığı toplantıda istişare toplantılarının devam ettirilmesi istendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title