Haberler

İzmir Kediye Periton Diyaliz

İzmir'de, veteriner hekim Can Küçük, Öykü Doğan'a ait siyam kedisini periton diyaliz ve kan takviyesiyle sağlığına kavuşturdu.

İzmir'de, veteriner hekim Can Küçük, Öykü Doğan'a ait siyam kedisini periton diyaliz ve kan takviyesiyle sağlığına kavuşturdu.

Karşıyaka ilçesinde oturan ve İtalya'da öğrenim gören Öykü Doğan, Cappuicino adlı siyam kedisini kabızlık şikayeti ile veteriner hekim Can Küçük'e getirdi.Yapılan tektiklerde ince bağırsaklarında tıkanıklık olduğu tespit edildi. Ameliyat edilmesine karar verilen kediye önce bazı testler yapıldı, böbrek yetmezliği çektiği saptandı. Bunun üzerine Doğan'a kedisinin ancak periton diyaliz ile kurtulabileceği söylendi. Doğan da bu operasyonu kabul etti. Periton diyaliz için kedinin karnına bir sonda yerleştirildi. Bu sırada, A grubu kana sahip olduğu belirlenen kediye aynı gruptan üç ünite kan takviyesi yapıldı. Bu operasyonun ardından kediye her gün iki saat aralıklarla periton diyalizi yapıldı. 15 gün sonunda diyaliz işlemine son verildi. Böbrekle ilgili değerlerin normale döndüğü ve sabit kaldığı belirlendi. Bu süreçte bağırsaklarındaki tıkanıklık da açılan kendi sağlığına kavuştu.

Kediye operasyonu gerçekleştiren veteriner hekim Can Küçük, bu tür ameliyatların Türkiye'de belki 3 bin veteriner arasında bir iki meslektaşı tarafından yapıldığını belirtti. Kedilerde üç ayrı kan grubu bulunduğunu, İtalya'dan getirttikleri testlerle Cappuicino isimli kedinin A grubu olduğunu tespit ettiklerinini anlatan Küçük, "Aynı yöntemle kan verecek donör kedilerin kan gruplarını belirledik. A grubu donör kedilerden kan aldık. Tedavi sırasında üç defa kan nakli gerçekleştirdik. Şu anda genel durumu iyi" dedi.

Ameliyat ve tedavi masrafları 20 bin TL tutan siyam cinsi Cappuicino'nun sahibi Öykü Doğan, kedisinin eski sağlığına kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Kedimi kabızlık sorunu ile ilgili olarak veterinere getirdim. Fakat böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunda çok üzüldüm. Veteriner tarafından bize, ancak bebeklere yapılan periton diyaliz ile kedilere bu ameliyatın gerçekleştirilebileceği söylendi. Ameliyat riskini göze almaktan başka şansımız yoktu ve bu kararı verdik. 30 günlük bir tedavi süresi sonrası kedimiz sağlığına kavuştu" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Can Küçük Karşıyaka İtalya İzmir Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

THY 'Baruthane Pilavcısı' Şahin'e 1 yıl boyunca bilet satmayacak

THY "Baruthane Pilavcısı" Şahin'e 1 yıl boyunca bilet satmayacak

Bakmadan Geçme

TRT 1 canlı maç izle! İtalya-Arnavutluk CANLI izle! TRT HD kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! İspanya - Macaristan maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İspanya - Macaristan maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Gümüşhane Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Gümüşhane Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Giresun Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Giresun Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Gaziantep Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Gaziantep Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Eskişehir Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Eskişehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Çorum Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Çorum Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Erzincan Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Erzincan Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Elazığ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Elazığ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Çankırı Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Çankırı Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Çanakkale Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Çanakkale Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Bursa Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Bursa Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Bolu Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Bolu Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Bitlis Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Bitlis Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Bingöl Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Bingöl Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Özgür Özel: Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapacak düzenleme hazırlığındalar

Özgür Özel: Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapacak düzenleme hazırlığındalar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title