Haberler

İzmir'deki Soruşturmada Rektör ve Müsteşarın da Aralarında Olduğu 5 Kişi Tutuklandı

Güncelleme:

İzmir'de yapılan paralel yapı soruşturmasında aralarında eski müsteşar Fatih Acar ve Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş'in de bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

İzmir'de paralel yapı soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 8 kişiden, aralarında eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar ve Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş ile SGK İzmir İl Müdürü Engin Bilgili'nin de bulunduğu 5'i tutuklandı.

"KAMU ARAZİLERİ DEĞERİNİN ALTINDA SATILDI" İDDİASI

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato tarafından "bazı kamu arazilerinin örgüte değerinin altında satılarak haksız kazanç elde etmesinin sağlandığı" iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 8 kişiden eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş, SGK İzmir İl Müdürü Engin Bilgili, SGK'da görevli veri hazırlama ve kontrol işletmeni Necdet Özkan ve eski SGK İnşaat Emlak Daire Başkanı Abdullah Kavaklı tutuklandı.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBESTLER

İnşaat mühendisleri H.T.A, M.G, elektronik mühendisi F.D.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan, halen Adana Organize Sanayi Bölgesi Müdürü eski SGK İzmir İl Müdürü M.K. ise emniyette ifadesinin alınmasının ardından savcının talimatıyla serbest bırakılmıştı.

9 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

İzmir'de, FETÖ/PDY'ye yönelik haksız kazanç sağlanması iddiaları üzerine 8 Mart'ta İzmir, Adana, Ankara ve Bursa'da gerçekleştirilen operasyonda 9 kişi "Bilerek ve isteyerek FETÖ/PDY'ye yardım etmek, örgüte yardım ve yataklık, evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma, SGK'ya ait binaları değerinin altında göstererek satmak" iddialarıyla gözaltına alınmıştı.

SGK'YA AİT ARAZİ ŞİFA ÜNİVERSİTESİ'NE

Zanlılara yöneltilen diğer suçlamalar arasında, "Buca ilçesindeki SGK'ya ait yaklaşık 40 dönüm arazinin, taliplileri olmasına rağmen örgütle bağlantılı olduğu öne sürülen Şifa Üniversitesine düşük rayiç bedelle satışı ve bundan önemli miktarda haksız kazanç elde etmesini sağladıkları" iddiası da yer almıştı.

Operasyon kapsamında ayrıca eski Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ile bir kişinin daha arandığı belirtilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Engin Bilgili Mehmet Ateş İzmir Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500

Yorumlar (12)

yörük Mobil-ANDROID:

hainlere ölüm idam geri gelsin

10
2
yanıtYanıtla
Ak partili:

Bir de reisin gemilerine laf ediyorlar . Tayyip''in İsviçre bankalarında 85 milyar avrosu var diye iftira ediyorlar . . Alın size iftira yanıtı . . Herkes ayağını denk alsın . .

3
6
yanıtYanıtla
yörükMobil-ANDROID:

sirada melih var,bulent arinc ne dedi,parsel parsel satti dedi.hainlere olum idam geri gelsin

8
1
yanıtYanıtla
Zeynep:

Oyle bir zihniyetki onlara gore din adina yapilan her sey mubah . Acaba yaptiklar zirvaliklar dine gercekten uyuyormu. Yaptiklari her eylem kendilerince dogru bizlere gore yanlis . Birde kendinizi sorgulayin Allah icin.

5
1
yanıtYanıtla
Füruat Avni.:

Dünkü yediğiniz tüm haramlar, bugün yıkılır kurduğunuz kurumlar.Blokla yapılan küçük abdestle yıkılır..

2
3
yanıtYanıtla
Füruat Avni:

Dünkü yediğiniz devlet malı , burnunuzdan fitil fitil çıkmalı.

2
2
yanıtYanıtla
HAYDARR:

para kutularına sıkıntı yok mu

4
0
yanıtYanıtla
Zeynep:

Ey paralelciler neredesiniz daha dun aksamin rovansini yapacaktik .

0
4
yanıtYanıtla
mazlum:

gün gelir devran döner ilahi adalet yerini bulur. tayyip erdogan ve akpnin yaptiklari yanlarina kar kalmaz. allahin adaletiyle sozde musluman tayyip erdogan ile davutoglunun sonralari da husran olacak. bu dunya da olmasa bile.

0
0
yanıtYanıtla
Meçhul:

Ey koyun millet yeter artık deyin AKP ye akp zamanında bunlarla aynı değilmiylerdi şim nasıl olduda hepsini içiri alıyor milletin malına el koyuyor bundan daha başka zülüm olurmu pes doğrusu

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title