Haberler

İzmir'de Yaz Kur'an Kursları Sona Erdi

Kurslarda dini eğitim alan ve bilgi yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

İzmir'de yaz Kur'an kurslarında dini eğitim alan ve başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi.

İzmir Müftülüğü, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda yaz Kur'an kurslarının sona ermesi dolayısıyla tören düzenledi.

Törende konuşan İzmir Müftüsü Ramazan Muslu, 2013 yılı yaz Kur'an kurslarının sona erdiğini belirterek, "Bu yaz görebildiğimiz kadarıyla güzel bir yaz Kur'an kursu dönemi geçirdik. Verimli olduğunu düşünüyorum. Tabii ki bazı aksaklıklar olmuştur. Bunlar her zaman olabilir. Genel tablo Cenab-ı Hakk'ın lütfuyla iyiydi bereketliydi" dedi.

Anne ve babalara teşekkür eden Muslu, şunları kaydetti:

"Çocuklarınızı göndermeseydiniz, bu tabloyu yaşayamayacaktık. İyi ki gönderdiniz. Öte yandan gerçekten yaz kursları bir fırsat mevsimi. Çocuklarımızın dini bilgileri ve Kur'an okumayı öğrenmeleri için güzel bir imkan. Allah hepinizden razı olsun. Bundan sonra da çocuklarımızı camilere gönderelim. Cami çocuk buluşmasını mutlaka devam ettirelim. Çocuklarımızın ve gençlerimizin camiye devam etmelerini ve buna alışmalarını önemsiyoruz. Ebeveyn olarak bizlerin dikkat etmesi gereken önemli hususlardan birisi bu diye düşünüyorum."

Kur'an kurslarına katılan çocuklara seslenen Muslu, "Kötülüklerden uzak duralım. Arkadaşlarımızı kardeşlerimizi güzelliklere teşvik edelim ve kötülüklere karşı onları güzel bir şekilde uyaralım. Uyarmak ve hatırlatmak hepimizin görevidir" dedi.

Konuşmanın ardından Zafer Cami minikler sınıfı marş, Hüsnü Ataberk Kur'an kursu öğrencileri ise şiir okudu. Daha sonra sanatçı İsmail Uslu ve Grup 571 ekibi sahne aldı. Türkiye'nin tek çocuk mehteran takımı gösteri, Grup 571 üyeleri de sema gösterisi sundu.

Yaz Kur'an kurslarında dini eğitim alan il genelindeki bin 539 çocuktan başarılı olan 20'si ilkokul, 20'si ortaokul olmak üzere 40 öğrenci bilgi yarışmasına katıldı.

Yaz Kur'an kursları bilgi yarışmasında ilk ve orta öğretim öğrencileri kategorisinde birinci olanlara umre ödülü, ikincilere dizüstü bilgisayar, üçüncülere bisiklet, döndüncülere ise çeyrek altın hediyeleri verildi.

İlkokul öğrencilerinden Yusuf Bakacak umre, Büşra Akar dizüstü bilgisayar,  Nihan Özalp bisiklet, Aleyna Yıldız ise çeyrek altın ödülünü kazandı. Ortaokul öğrencileri kategorisinde ise Celalettin Göyüs umre, Semanur Kula dizüstü bilgisayar, Oğuzhan Özdemir bisiklet, İrem Orhan çeyrek altın ödülü aldı.

Programa çok sayıda veli ve vatandaş katıldı. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Muslu Kültürpark İzmir Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MAÇI NEREDE OYNANACAK? ZTK hangi statta ne zaman oynanacak? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title