Haberler

İzmir'de Fetö Tutuklusu Akademisyenler Hakim Önünde

İZMİR Katip Çelebi Üniversitesi'nde (İKÇÜ) akademisyenlere yönelik sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan, Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr.

İZMİR Katip Çelebi Üniversitesi'nde (İKÇÜ) akademisyenlere yönelik sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan, Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal ile 'üniversite imamı' olarak bilinen Adem Fidan'ın da bulunduğu 29 sanık hakkında, 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya başlandı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, polis tarafından geçen 12 Ağustos'ta, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde görevli akademisyen ve çalışanlara yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda üniversite imamı olarak bilinen Adem Fidan'la birlikte, 40 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Prof. Dr. Tancan Uysal, Prof. Dr. Recep Sütçü, Prof. Dr. Şerafettin Karaca, Doç. Dr. Salih Yılmaz ile Adem Fidan'ın da aralarında bulunduğu 29 kişi tutuklandı. 11 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Soruşturmayı tamamlayan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz, FETÖ/PDY üyesi oldukları öne sürülen, örgütün haberleşme programları 'ByLock', 'Turkuaz' ve 'Coverme' kullandıkları belirtilen 29 tutuklu sanık hakkında iddianame hazırladı. Savcı Yılmaz iddianamende FETÖ/PDY terör örgütünün yapısı, kuruluşu ve örgütlenişi ile eylemleri hakkında da geniş bir değerlendime yaptı.

İzmir 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya, Adliye Sosyal Tessileri'nde bulunan duruşma salonunda başlandı. Duruşmaya tutuklu yargılanan 29 sanık ile avukatları katıldı. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklardan Prof. Dr. Recep Sütçü, örgütle bir bağlantısının olmadığını, evinde sohbet toplantıları düzenlemediğini ve mesleği gereği konferanslar için yurt dışına gittiğini belirtti, tahliyesini istedi.

Tutuklu sanıklardan Remzi Sarıkaya da suçlamayı kabul etmeyerek, "Sağlık meslek lisesinden mezun olduğum için memur olarak okudum. Herhangi bir dergi ve gazeteye üyeliğim yoktur. Özel görevlendirmeler ile AK Parti lehine de çalışmışlığım vardır. Çocuğum rahatsız, tek ilgilenecek insan benim. Tahliyemi istiyorum" dedi.

İfade veren diğer sanıklar da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Davanın görülmesine cuma gününe kadar devam edilecek.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Salih Yılmaz Tancan Uysal Çelebi İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title