Haberler

İzmir'de 'Çocuk Ülkesi' Açıldı

Güncelleme:

İzmir'de düzenlenen 35'nci TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği çerçevesinde Çocuk Ülkesi'nin açılışı yapıldı.

İzmir'de düzenlenen 35'nci TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği çerçevesinde Çocuk Ülkesi'nin açılışı yapıldı. Açılış töreninde konuşan İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, "Bu bayram barış, sevgi ve kardeşlik duygularını çocuklar ile özleştirerek daha da yayılmasını sağlamaktadır" dedi.

İzmir'de bu yıl 35'ncisi düzenlenen TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kutlamaları Kültürpark Fuar Alanı 4 nolu holde bulanan Çocuk Ülkesi açılışı ile devam etti. Açılış törenine İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs ve 45 ülkeden gelen 750 yabancı misafir çocuk katıldı.

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 23 Nisan'ın çocuklar için olduğu kadar Türkler için de anlamının çok derin olduğunu söyledi. 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığını anlatan Kıraç, "23 Nisan tarihi ülkemizde Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı tarihtir. Bu nedenle çocuklar ile birlikte 23 Nisan'ı büyük bir coşku ile kutlamaktayız. Mustafa Kemal Atatürk bu önemli günü çocuklara armağan etmiştir. Ulu önder Atatürk düşünce tarzı ve yaptıklarıyla dünyaya örnek olmuştur. Bu bayramı kutlamanın amacı kardeşlik duygularını geliştirmek ve pekiştirmektir. Bu bayram barış, sevgi ve kardeşlik duygularını çocuklar ile özleştirerek daha da yayılmasını sağlamaktadır. Sizlere barış içinde ve insan sağlığına değer veren bir dünya bırakmak bizim bir numaralı görevimizdir. Bizde bunun için EXPO'da sağlık teması ile aday olduk. Daha iyi bir dünya için kentimizde EXPO 2020 sağlık teması ile gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı'nın kardeşliği ve sevgiyi yaydığını söyledi. Yabancı ülke çocuklarına ülkelerine gittiklerinde sevgi ve kardeşliği yaymaları isteğinde bulanan Aydoğan, "İzmir kentimiz EXPO 2020 sürecine aday oldu. Sizler de ailelerinizden bizim kentimiz için destek isteyin" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 5 bin metrekare alana inşa edilen TRT Çocuk'un tüm karakterlerinin yer aldığı Çocuk Ülkesi açıldı. Vali Cahit Kıraç ve beraberindekiler Çocuk Ülkesini içerisinde yer alan stantları gezdi, yabancı ülkenin konuk misafir çocukları ile sohbet etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Cahit Kıraç Kültürpark 23 Nisan Aydoğan Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? Bayer Leverkusen Augsburg maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Bayer Leverkusen Augsburg maçı şifresiz mi? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı şifresiz mi? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı şifresiz mi? Werder Bremen Bochum maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Werder Bremen Bochum maçı şifresiz mi? Celtic St.Mirren maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Celtic St.Mirren maçı şifresiz mi?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title