Haberler

İzmir - Chp İzmir İl Yönetimi İstifa Etti

CHP'den 8.kez Ayrılmak Zorunda Kalan 'dede' Lakaplı Bulgun Gelişmelere Kırgın

CHP'DEN 8.KEZ AYRILMAK ZORUNDA KALAN 'DEDE' LAKAPLI BULGUN GELİŞMELERE KIRGIN

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplu halde istifa etti. İstifaya gerekçe olarak, örgüt içindeki haraketlenmeler, yönetim kurulu üzerinde oynanmak istenen oyunlar gösterildi. İl Başkanı Ekrem Bulgun, ''Genel Başkan, Genel Sekreter, Merkez Yönetim Kurulu'nu temsil eden üyeler, bir il yönetimiyle uyum içinde çalışmazsa o partide büyüme olmaz. Ben bunu şahsen hissettim. Beni anlayamadıklarını ve anlayamayacaklarını düşünüyorum' dedi.

CHP İzmir İl Başkanlığı koltuğuna dört ay önce CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın isteğiyle sekizinci kez oturan 78 yaşındaki Ekrem Bulgun, il yönetimiyle birlikte istifa etti. Kurultaydan önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için hazırlanan destek bildirisine imza atmayan İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun'un görevden alınacağı iddiaları her geçen gün attı. CHP Genel Sekreteri Önder Sav ekibinin il delegelerinden imza toplama girişimiyle üzerindeki baskı artan Bulgun, dün (Salı) il yönetiminden 14 kişinin istifa edeceğini öğrendi. Bulgun, tüzük gereği 11 kişinin istifasıyla düşecek olan il yönetimini, bugün saat 12.00'de toplantıya çağırdı.

OYNANMAK İSTENEN OYUN TARTIŞMASI

CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, 14 kişinin istifa dilekçesini görünce toplu istifaya karar verdi ve önceden hazırladığı şu metni yüksek sesle okuyarak, yönetimden destek istedi:

''27 Şubat 2010 tarihinde gerçekleştirilen İl Kongresi'nde iş başına gelen yönetim kurulumuz, geçen zaman içinde önce parti içi barışı sağlayıp, örgütün dışa dönük çalışmaya başlamasını temin etmiştir. Ayrıca kurduğumuz komisyonlar ve il eğitim komisyonumuzun ilçelerde olan bağlantı ve çalışmaları ses getirmiştir. Kurultaydan sonra partimiz lehine esen rüzgarla İzmir örgütü seçimlere hazır hale gelmiştir. Ancak basında çıkan bazı yayınlar, örgüt içindeki hareketlenmeler, yönetim kurulumuz üzerinde oynanmak istenen oyunlar göz önüne alınarak, Genel Merkez'imizin de önüne açmak ve İzmir'de yine parti içi barışı sağlamak amacıyla yönetim kurulumuz istifaya karar vermiştir.'

DÖRT KİŞİ OYUNU KABUL ETMEDİ

İstifa dilekçesinde yer alan 'yönetim kurulumuz üzerinde oynanmak istenen oyunlar' ifadesi tartışma yarattı. Yönetim kurulu üyelerinden başta Ali Rıza Kaya ve Rıfat Özer olmak üzere Bircan Gül ve Çetin Altındağ oyun oynanmadığını öne sürdü ve metne şerh koydu. Diğer üyeler ise oyun oynandığı kabul etti ve metne imza attı.

AMAÇ İSTİFA EDİP BENİ ZOR DURUMDA BIRAKMAKTI

Toplu istifanın ardından yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan İl Başkanı Ekrem Bulgun, yönetimi istifaya götüren süreci şöyle anlattı:''Parti içinde 'yönetim kurulu üyelerinin 15'i istifa etti' diye yayınlar çıktı. Bazı telefonlar da almış arkadaşlar. Birtakım çalışmalar yapılmış. Parti içinde bazı arkadaşlar çalışma yapmış. Bana gelmediği için bilmiyorum. Birçok arkadaşımız istifa etmeye karar vermiş 13-14 kişi istifa ederek, beni zor durumda bırakmaya karar vermişler. Ben bunun üzerine topladım yönetim kurulunu ve biraz önce okuduğum metni kaleme aldık. Dört kişi bu oyunları kabul etmediler ve şerh koydular. 'Oyun yok' dediler, onu da belirtmek isterim. Geri kalanlar aynen imza attılar. Telefonların tesiri altında kalmışlar. '14 arkadaşımız istifa edecek, yönetim kurulu düşecek. Ben de zor durumda kalacağım' diye bir haber geldi. Bunun üzerine ben de dedim ki 'demek ki yönetim kurulumuz istifa etmek istiyor.' Oysa kurultay dönüşü kendilerine tek tek sorduğumda hiçbiri 'istifa edelim' demedi. 'Genel Merkez'le beraber olalım' dediler. Biz de öyle olduk. Genel Merkez'in karşısında ona karşı bir hareket içinde olmadık. Onun için devam etmek istediler. Bugüne kadar geldik ama bundan sonra devam imkanı olmadığı için ayrıldık.'

KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEDİM DAHA NE YAPACAKTIM

Bulgun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermeyen dört il başkanından biri olduğu için istifaya zorlandığı yönündeki iddialar için şunları söyledi:

''Kurultaydan önce il başkanlarının imzaladığı bildiride Deniz Baykal'a karşı bir hareket vardı. Baykal sabahtan aday olmayacağını bildiren mesajını verdiği halde 'Baykal aday olmamak üzere bir daha geri dönmemelidir' diye yazılmış. Bu bana Baykal'a karşı il başkanlarının ambargosu gibi geldi. Ben de imzalamadım. Kılıçdaroğlu'na karşı olmadığım için değil. Anıtkabir'de deftere 'Kılıçdaroğlu'nu genel başkan seçeceğiz' diye not yazdım, oy attım daha ne yapacaktım.'

RIFAT NALBANTOĞLU İL BAŞKANI OLACAK

Ekrem Bulgun, Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu'nun il başkanı olacağını belirterek, ''Zannedersen Rıfat Nalbantoğlu yeniden il başkanı olacak. Kendisine göre bir yönetim oluşturur. Daha iyi bir çalışma yapar, inşallah bizi aratmaz. Partimiz İzmir'de istediği gibi netice alır. Ben 18 milletvekili hedefi koymuştum. İnşallah bu hedefe yeni yönetimle ulaşırız. CHP'de yeni yönetim oluşmuştur. Daha iyi çalışacağız diyorlar. Biz İzmir'de bizden daha iyi yapacak olan varsa bırakıyoruz' dedi.

GANDİ GÖRÜŞMESİ İPTAL

İstifa baskılarının ardından CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu'nu pazartesi günü telefonla arayarak, yüz yüze görüşmek için Perşembe günü saat 10.00'a randevu alan Bulgun, istifanın ardından buna gerek kalmadığını belirterek, ''Yarın (perşembe) randevum vardı. Biraz önce faks çektim. Gelişen bu olay karşısında beraber olamayacağımız için üzüntülerimi bildirdim. Dolayısıyla eğer böyle bir olay olmasaydı ben yarın Kılıçdaroğlu ile beraber olacaktım' dedi.

Bulgun, basın mensuplarının parti içindeki ekip savaşını hatırlatarak, ''bu bir öc alma mı rövanş mı' yönündeki sorusunu şu sözlerle yanıtladı:

''Bunu değerlendiremem, görevim değil. Bizi istifaya mecbur kılan neyse ona sorun. Onu da araştırmak gazeteciler görevi. Ama bu sıkıntıyı yaşadık. Ben ve yönetim kurulu üyelerim istifa etmek zorunda kaldık. Tek ben istifa etseydim yönetim kurulu kalacak olsaydı ben çoktan istifa ederdim ama yönetim kurulu istifaya zorluyor.'

BENİ ANLAMADILAR

Bulgun, ''Görevinizden bu şekilde ayrılmayı demokratik buluyor musunuz' sorusuna da ''Ben hep şunu iddia etmişimdir; Genel başkan, Genel Sekreter ve MYK'yı temsil eden üyeler bir il yönetimiyle uyum içinde çalışmazsa o partide büyüme olmaz. Ben bunu şahsen hissettim. Beni anlayamadıklarını ve anlayamayacaklarını düşünüyorum. Partimiz için yeni bir hedef tayin ettik. İzmir örgütü büyük bir örgüttür. Gerekli çalışma yapılacak ve il boş kalmayacaktır. Demokrasinin içinde bunlar var. 41 yıldır bu partiye hizmet ediyorum. Sekiz defa gitmişim. Hiçbir zaman kırgınlığım olmaz. Önemli olan partidir. Partime seve seve hizmet ederim' dedi.

GÖREVE HAZIRIM

CHP İzmir İl Başkanlığı görevine atanacağı söylenen Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, ''Yaşadığımız il kongresi sürecinden bu yana çok da doğal olmayan bir süreç yaşadığımızı arkadaşlar gördü. Genel Merkez'in önünü açmak adına çok doğru bir karar, kutluyorum. Tabii ki bana görev verirlerse 'yapmam' demem sözkonusu değil. Görev için adım geçiyor. Dünden bu yana 100 kadar arkadaşımız aradı ve benimle çalışmak istediklerini söyledi. Görev verilirse partiyi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığım bir ekip oluşturacağıma emin olabilirler' dedi.

Nalbantoğlu, 27 Şubat İl Kongresi öncesi CHP İzmir İl Başkanlığı görevini yapıyordu. Göreve aday olan Nalbantoğlu, kongre için ilçelerde delegelerle görüşürken dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından telefonla aranarak, 'geri dön ve adaylıktan çekil' denmişti. Gelişen süreçte de Başkal'ın isteği ile Bulgun tek aday olarak kongreye girip seçildi. Sav ekibine yakın olan Nalbantoğlu'nun yeniden görevlendirilmesi parti kulislerinde iade-i itibar olarak yorumlandı.

KUTU

---İNCE TAKTİK---

CHP Genel Başkanı'nın değişmesinin ardından, ''Baykal'la geldi Baykal'la gidecek' denilerek parti içi muhaliflerin istifasını istediği Ekrem Bulgun baskılar artınca Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak, istenirse görevi bırakabileceğini söylemişti. Kılıçdaroğlu'ndan ''Göreve davam' mesajı alan Bulgun rahatlamıştı. Ancak son günlerde Önder Sav ekibinin olağanüstü kongre için imza kampanyası başlatması üzerine yeniden sıkıntı yaşayan Bulgun, Kılıçdaroğlu ile yüzyüze görüşmek için yarına (perşembe) randevu almıştı. Bu görüşmeyi basına duyurması ''Yaşlı kurt'un sonu oldu. Sav ekibi, Kılıçdaroğlu'nun yüzyüze görüşmede bir kez daha Bulgun'a vize verebileceğini düşünen muhalifler bu kez daha kısa yoldan giderek il yönetim kurulu üyelerinden istifa mektubu aldı. Görüşmeye bir gün kala yönetimin düşmesi için 11 istifa gerekirken 21 kişilik yönetim kurulu üyelerinden 14'ünün istifa dilekçesi verdiği öğrenildi. Böylece Kılıçdaroğlu'yla randevusuna bir gün kala yönetimin düştüğünü gören Bulgun teslim oldu ve diğer yönetim kurulu üyeleriyle birlikte istifa etti. Dün akşam yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Mutlu Akpınar, Hüseyin Çetin, Mustafa Tosunlar, Çetin Altındağ, Münip Altop, Sedef Ark, Şentürk Apaydın, Hüseyin Çamaşırcı, Bircan Gül, Nejdet Işık, Ali Rıza Kaya, Erdem Kolağası, Rıfat Özer ve Figen Ülkem'in istifalarını verdiği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (21 Mayıs) kararları neler? Romanyalılara Türkiye vizesi kalktı! Resmi Gazete atama kararları 2024! Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title