Haberler

İyilik İstasyonu etkinliği ile kız öğrencilerin eğitimine katkı sağlanacak

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Metro İstanbul, Dünya Kadınlar Günü'nde Levent istasyonunda İstanbul Vakfının düzenlediği etkinliğe ev sahipliği yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Metro İstanbul, Dünya Kadınlar Günü'nde Levent istasyonunda İstanbul Vakfının düzenlediği etkinliğe ev sahipliği yaptı.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, Levent metro güzergahında hayata geçirilen İyilik İstasyonu'nda kadınların bağışladığı giyim, aksesuar, çanta ve ayakkabı gibi ürünler uygun fiyatlarla satışa sunuldu.

Etkinlikten elde edilen gelir ile kız öğrencilerin eğitimine katkı sağlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Vakfı Genel Müdürü Perihan Yücel, şunları kaydetti:

"Eğitimde fırsat eşitsizliğini gidermek üzere çalışmalar yapıyoruz. Değerli bağışçılarımızın katkıları ile gençlerimizin eğitim hayatını destekliyor, hayallerini büyütmelerine imkan sağlıyoruz. Geleneksel dayanışma kültürümüzün yaşatılıp geliştirilmesi açısından İyilik İstasyonu etkinliği çok önemli ve değerli bir örnektir. Yaklaşık bir aylık bir çalışma ile etkinliğe destek veren bağışçı kadınlardan ürünleri topladık. Ürünler bugün 12.00-20.00 saatleri arasında Levent metro istasyonunun çarşı katında satışa sunuldu. Bu tam anlamıyla kadından kadına, elden ele bir dayanışma projesi. Bağışçı kadınlardan gelen ürünler İyilik İstasyonu'nda satışa sunuldu, elde edilen gelirler ise kız öğrencilerin eğitimi için harcanacak. Etkinliğe destek veren tüm bağışçı kadınlara, emeği geçen gönüllülere ve proje ortağımız ve aynı zamanda bize İyilik İstasyonu için kapılarını açan Metro İstanbul'a teşekkür ediyorum."

Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy ise böyle anlamlı bir etkinliğin iş ortağı olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Metro alanları sadece kent içi hareketlilik sırasında hızla geçilen tüneller değil, aynı zamanda farklı olanaklara ve deneyimlemelere imkan sağlayan yaşam alanlarıdır. Metrolar kamunundur, biz kamunun alanlarını kamuya açma hedefiyle istasyon ve yerleşkelerimizde kültür-sanat, spor ve eğitim gibi etkinliklerin sayısını artırıyor, yolcularımıza farklı deneyimler yaşatıyoruz. Bu yıl Dünya Kadınlar Günü'nde toplumsal fayda iş hedefimizle kız çocuklarının eğitimine katkıda bulunmak amacıyla önemli bir etkinliği hayata geçiriyoruz. İstanbul öyküsünü kadınlarla yazacak ve daha güçlü kadınlar için kadınların kız kardeşlerinin eğitimine destek olmak amacı ile harekete geçtiği, el ele verdiği, iyiliği ve gücü elden ele aktardığı bu etkinliğin çok önemli olduğuna inanıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Haberler

Zamanlama manidar! İspanya'nın aşırı sağcı partisinin lideri Abascal, Netanyahu'yu ziyaret etti

Zamanlama manidar! İspanya'nın aşırı sağcı partisinin lideri Abascal, Netanyahu'yu ziyaret etti

Hadise'nin mayolu kıyafetiyle marş söylemesine eski aşkı Sinan Akçıl'dan tepki

Hadise'nin mayolu kıyafetiyle marş söylemesine eski aşkı Sinan Akçıl'dan tepki

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Nihat Doğan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Nihat Doğan kaç yaşında, nereli? Nihat Doğan biyografisi! Yalçın Karatepe kimdir? Halk Tv konuğu Yalçın Karatepe kaç yaşında, nereli? Yalçın Karatepe biyografisi! 29 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? 29 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? İstanbul'un Fethi toplu taşıma ücretsiz mi? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Mehmed: Fetihler Sultanı 14. Bölüm izle! TRT 1 Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Fetihler Sultanı son bölüm neler oldu? 29 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? Bugün ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Survivor'da dün akşam kim elendi? Survivor Özgür elendi mi? 29 Mayıs Survivor'a kim veda etti? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 29 Mayıs Survivor elenen isim! İSTANBUL'UN FETHİ KISA MESAJLAR! 29 Mayıs İstanbul'un Fethi anlamlı, güzel ve resimli sözler neler? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 29 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Resmi Gazete bugün (29 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 29 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300
AK Parti Milletvekilinin otomobili kaza yaptı! 2 aracın dereye uçtuğu kazada 1 ölü, 4 yaralı

AK Parti Milletvekilinin otomobili kaza yaptı! 2 aracın dereye uçtuğu kazada 1 ölü, 4 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title