Haberler

İsviçre'de Aşure Günü

Cenevre Alevi Kültür Merkezi Dernegi Maraş Katliamında Hayatlarını Kaybedenler ve Kerbela Anısına Tertip Ettikleri Anma Gününde Davetlilere Aşure İkram Etti.

Cenevre Alevi Kültür Merkezi Dernegi Maraş katliamında hayatlarını kaybedenler ve Kerbela anısına tertip ettikleri anma gününde davetlilere aşure ikram etti. Dernek Başkanı Selahattin Önder, Maraş'da hayatını kaybedenler ve Kerbela'da ölüme terkedilenleri yad ettikten sonra İstanbul'da göz altına alınan Avrupa Aleviler Federasyonu Başkanı Turgut Öker'e destek çıkarak ona yapılan bu haksız davranışı protesto etti.

Daha sonra yoplantıya konuşmacı olarak katılan İABF İkinci Başkanı Cihan Minker da Alevilere hitap ederek onları beraberliğe ve dayanışmaya davet etti. Konuşmaların ardından konukların karşısına geçen Sabahat Erdem müzik gurubu davetlilere çeşitli türküler söyleyerek onları çoşturdu.

Dernek tarafından hazırlanan aşure yapılan duadan sonra davetlilere dağıtıldı. Dernek yetkilileri bu tip etkinliklerinin sık sık tekrarlanacağını ve Alevi toplumunun birlilteliğini pekiştirmenin başlıca amaçları olduğunu ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title