Haberler

İsveç'te Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin 15 Temmuz Paneli Engellendi!

Güncelleme:

İsveç'te UETD tarafından düzenlenecek olan "15 Temmuz ve Başkanlık Sistemi" paneli, Türkiye karşıtı gazetecilerin mektupları nedeniyle engellendi.

İsveç'te Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) 4 Kasım Cuma günü düzenleyeceği "15 Temmuz ve Başkanlık Sistemi" başlıklı panel, Türkiye karşıtı gazetecilerin gönderdiği mektup nedeniyle engellendi.

PANEL, TÜRKİYE KARŞITI MEKTUPLAR YÜÜZNDEN İPTAL EDİLDİ

UETD'nin İsveç'in Malmö kentinde yapılması planlanan ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin perde arkasının anlatılacağı panelin gerçekleştirileceği "Quality Wiew Otel" konferans salonuyla yapılan anlaşma, Türkiye karşıtı gazeteciler Kürdo Baksi ve Murat Kuzeyri'nin gönderdiği mektup nedeniyle iptal edildi.

1 AY ÖNCEDEN ANLAŞMA SAĞLANDI

UETD İsveç Başkanı Özer Eken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı ve AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz'ün katılımıyla düzenlenecek panel için "Quality Wiew Otel" ile bir ay önceden anlaşma sağladıklarını kaydetti.

Ancak baskılar sonucu otel salonunun etkinlik için tahsis edilmesinin engellendiğini belirten Eken, "Otel yönetimi bize e-postayla konferansı iptal ettiklerini bildirdi. Gerekçe olarak, Türkiye karşıtlığı ile bilinen gazeteciler Kürdo Baksi ve Murat Kuzeyri'nin kendilerine gönderdiği mektup gösterildi. Mektupta, AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı'nın 'sözde Ermeni ve Süryani soykırımının ve IŞİD terör örgütünün sözcülüğünü yapan biri olarak' gösterildiğini ve bu yüzden anlaşmayı iptal ettiklerini öne sürdüler." diye konuştu.

BU İSVEÇ'E YAKIŞMIYOR

Ağralı'nın Türkiye'de demokratik yolla seçilmiş bir partinin milletvekili olduğunu vurgulayan Eken, "İsveçli ve Avrupalı bir çok milletvekili Türkiye'nin çeşitli yerlerinde konferanslar veriyor. Eylemlere katılıyor. Türkiye bu zamana kadar hiçbir Avrupalı milletvekilinin programlarına engel koydu mu? Bu İsveç'e hiç yakışmıyor. İsveç'in imajını leke getiriyor. Umarım hatalarından dönerler." dedi.

İKİNCİ KEZ ENGELLENDİ

İki hafta önce de "15 Temmuz Kanlı Darbenin Perde Arkası" başlıklı panelin yerel siyasetçilerin girişimiyle engellendiğini anımsatan Eken, ''İki hafta önce de yine aynı kişilerin baskısıyla konferansımız iptal edilmişti. Biz de geri adım atmadık ve konferansı sokakta yaptık. Yine geri adım atmayacağız ve konferansı sokakta yaparak demokratik hakkımızı hukuk çerçevesi içinde sonuna kadar kullanacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Ağralı Türkiye İsveç Dünya Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title