Haberler

İstanbul Üniversitesi Öğrencileri "Okulu Terk Etmeme" Kararı Aldı

Güncelleme:

İstanbul üniversitesi öğrencileri, rektörlük oylamasında ilk sırayı alan Prof. Dr. Raşit Tükel yerine Prof. Dr. Mahmut Ak'ın rektörlüğe atanması üzerine "okulu tek etmeme" kararı aldı.

İstanbul Üniversitesi'nde yapılan oylamada ilk sırayı alan Prof. Dr. Raşit Tükel yerine Prof. Dr. Mahmut Ak'ın rektörlüğe atanması üzerine bugün Beyazıt Kampüsü'nde bir eylem düzenlendi. İstanbul Üniversitesi öğrencileri, eylem sonrası "okulu terk etmeme" kararı aldı.

AÇIKLAMA YAYINLADILAR

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, diğer öğrencileri ve akademisyenleri desteğe çağırdıklarını belirtti.

"Üniversite iradesinin yok sayılmasına karşı kitaplarımızla üniversitemizi savunuyoruz"
Öğrencilerin "Üniversitemizi savunuyoruz!" başlığıyla yayınladıkları açıklama şu şekilde:

"Üniversitemizde yapılan rektörlük seçimleri sonucunda Prof. Dr. Raşit Tükel'in açık ara farkla birince olmasına karşın ,YÖK listede 2.sıraya düşürmüş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisine yakınlığıyla bilinen Mahmut Ak'ı rektör olarak atamıştır.

Rektörlük seçimleri sonunda, üniversite öğrencileri olarak Raşit Hocamızın yanında olduk. Çünkü Raşit Hoca, üniversitenin tüm bileşenleriyle birlikte üniversiteyi yönetme hedefiyle seçimlere katılmış ve bu hedefleriyle seçimi kazanmıştır. Daha önce de Raşit Tükel dışında atanacak herhangi bir adayı kabul etmeyeceğimizi ilan etmiştik. Bu doğrultuda okulumuzda; hocalarımızla ve üniversite emekçileriyle birlikte pek çok uyarı eylemi, forum ve etkinlikler düzenledik. Üniversite iradesinin Raşit Tükel'in yanında olduğunu ısrarla belirttik.

"MAHMUT AK GÖREVİNDEN İSTİFA ETMELİDİR"

Gelinen noktada üniversite iradesinin yok sayılması karşısında bizlere üniversitemize ve irademize sahip çıkmak düşmüştür. Bugünden itibaren okulumuzu terk etmiyoruz.

Taleplerimiz oldukça açıktır;

Üniversite iradesi hiçe sayılarak atanan Mahmut Ak görevinden istifa etmelidir.

Raşit Tükel kazandığı ve hak ettiği rektörlük makamına atanmalıdır.

"SIRA ARKADAŞLARIMIZI SINAVLARA OKULDA HAZIRLANMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Bu iki talep doğrultusunda okulumuzu terk etmeme kararı aldık. İstanbul Üniversitesi'nin sınav döneminden geçtiği şu günlerde okulumuzda kargaşa istemiyoruz. Sınavlara okulumuzda hazırlanma kararı aldık. Sıra arkadaşlarımızı kitapları ve ders notlarıyla birlikte okula gelmeye ve sınavlara okulda hazırlanmaya çağırıyoruz. Hocalarımızı, sınav sorularını okulda hazırlamaya davet ediyoruz. Bu kararı AKP'nin terörize etmesine müsaade etmeyecek, provokasyonlara gelmeyeceğiz."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İstanbul Üniversitesi Raşit Tükel Mahmut Ak Güncel Haberler

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

500

Yorumlar (27)

döşemeci geldimobilWeb@haberler.com:

Provakatorler başladı yıllardır Kemalistler atanırken kimseden çıt çıkmıyordu şimdimi rektör sever oldunuz çapulcular bunlar öğrencilik yapacaklarına ülkeyi ateş çemberi içine almaya çalışan mihraklara amelelik etmeyi bırakın

14
24
yanıtYanıtla
adam:

Aman cocuklar, adamin sandiga saygisi yok zaten, maksat ortaligi karistirip yine sizi terörist ilan etmek. Bu oyunlara gelmeyin, sonuna kadar hakli olsanizda.

20
12
yanıtYanıtla
sağduyuMobil-ANDROID:

ulan bunlarin hepsi soytari geçmişte birinci sirada olupta atanamayan rektör adaylarini bir arastirsinlar baksinlar o necdet sezer kimleri atamis kimlere haksizlik etmiş istesenizde istemesenizde sizinde bizimde Cumhurbaşkanımız RTE ayiktirayim

10
21
yanıtYanıtla
döşemeci geldimobilWeb@haberler.com:

Arkadaş şimdi rektöre tamam deyin yok cumhurbaşkanını istemiyoruz diyecekler onada tamam diyin akparti yi istemiyoruz kapatın diyecekler bunlara en iyi ilaç biber gazı Allah polislerin yardımcısı olsun

14
16
yanıtYanıtla
döşemeci geldimobilWeb@haberler.com:

Demeki eski rektör zamanında bunlar rahatça Örgütlene biliyorlardı şimdi durum anlaşıldı

13
16
yanıtYanıtla
ALİDURA:

lan siz öğrencimi çapulcumusunuz. BUZAMANA KADAR NEJDET SEZER GİBİ DİKTATÖR ASIK SURATLI ONA BENZER KİŞİLERİN KESTİĞİNİ YİYORDUNUZ. NOLDU ÖZGÜRLÜK BATTIMI SİZE. SİZDEN NE KÖY OLUR NE KASABA . . YAZIK ANNENİZ BABANIZDA ÇOCUĞUM ÜNV. OKUYOR DİYE KENDİNİ AVUTUYOR. ACABA AYDIN GENÇLER SİZDENMİ ÇIKACAK MERAK EDİYORUM GEZİ MERAKLISI SATILIK ÇAPULCULAR. .

12
15
yanıtYanıtla
antiPARAlelci:

nejdet sezer zamanında sesiniz çıkmıyordu. yavaş yavaş dışlanacaksınız bu toplumdan. bu ülke TÜRK ve İSLAM DEVLETİDİR.

18
6
yanıtYanıtla
yorummobilWeb@haberler.com:

Okumuş Cahiller bunlar .

12
12
yanıtYanıtla
NEVŞEHİRLİ:

ALACAN ELİNE KIZILCIK SOPASINI VER ALLAHIM VER VERALLAHIM VER SİZ ORAYA OKUMAYA İLİM İRFAN SAHİBİ OLUP ÜLKEMİZİ KALKINDIRMAYAMI GİTTİNİZ YOSA EYLEM YAPMAYAMI SİZ ÖNCE DÜNYA SIRALAMASINDAKİ YERİNİZE Bİ BAKIN KULDAN UTANMAZ HALDESİNİZ BARİ ALLAHTAN KORKUN AİLELERİNİZİ DÜŞÜNÜN

13
8
yanıtYanıtla
mustafaMobil-ANDROID:

okumayan ceksin gitsin sizene sen okumana bak universiteler niye karisik istedikleri gibi rektorler var olaylarda ogrencileri koruyan rektorler simdi onlar temozleniyor sikinti orda.okumus terorist yetisiyor atin okuldan bunlari

6
15
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title