Haberler

İstanbul Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 Açılış Töreni

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: "Tarihi İpek Yolu'nun başlangıcı ve bitiş noktasındaki iki kentin kültürlerinin buluştuğu fuar vasıtasıyla iki ülkenin tarihi ve kültürel değerleri dünyaya tanıtılacak"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tarihi İpek Yolu'nun başlangıcı ve bitiş noktasındaki iki kentin kültürlerinin buluştuğu İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 vasıtasıyla Türkiye ve Güney Kore'nin tarihi ve kültürel değerlerinin dünyaya tanıtılacağını söyledi.

İstanbul ve Güney Kore'nin Gyeongju şehri arasında kültür bağı oluşturmak amacıyla düzenlenen İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013'ün açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Güney Kore Başbakanı Chung Hong Won'un katılımıyla Ayasofya Meydanı'nda yapıldı.

Açılış töreninde konuşan Topbaş, Türk askerlerinin Kore Savaşı'nda gösterdiği kahramanlığın, Kore halkı için ayrı bir yere sahip olduğunu, ülkeler arasındaki dostluğun "kan kardeşliği"ne büründüğünü belirtti.

Topbaş, İstanbul ve Gyeongju şehirlerinin tarihsel birikimleri üzerinden kültür alışverişinin gerçekleştirileciğini ifade ederek, "Tarihi İpek Yolu'nun başlangıcı ve bitiş noktasındaki iki kentin kültürlerinin buluştuğu fuar vasıtasıyla iki ülkenin tarihi ve kültürel değerleri dünyaya tanıtılacak" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, İstanbul'un sadece finans ve ticaret merkezi olmayı hedeflemediğini, aynı zamanda dünyanın en önemli kültür merkezlerinden biri olmak istediğini sözlerine ekledi.

Gyeongsangbuk-do Eyaleti Valisi Kim Kwan Yong da etkinliğin düzenlenmesi dolayısıyla iki ülke liderlerine teşekkür ederek, "Doğu ve batı medeniyetinin ortak noktası olan İstanbul'da kültürle dünyayı ve geleceğimizi tanıtmak istiyoruz" dedi.

Açılıştan notlar

İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013'ün açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Güney Kore Başbakanı Chung Hong Won'un katılımıyla Ayasofya Meydanı'nda yapıldı.

Tören için Ayasofya Müzesi'nin önünde özel bir sahne kuruldu. Açılış öncesi, "Masal İstanbul" isimli gösteri sunuldu. Sahnedeki 3 ekrandan gösterilen program, meydandaki turistler ve vatandaşlar tarafından da izlendi.

Açılış, saygı duruşunun ardından iki ülke milli marşlarının okunmasıyla başladı. Milli marşlar okunurken sahnenin arkasındaki ekranlarda, Kore Savaşı'na katılan Türk askerlerinin fotoğrafları gösterildi.

İpek Yolu'nu takip ederek ve deniz yoluyla getirilen Expo bayrakları, Gyeongsangbuk-do Eyaleti Valisi Kim Kwan Yong tarafından Büyükşehir Belediyesi Başkanı Topbaş'a teslim edildi.

Konuşmalardan sonra "Geçmişin Çiçekleri Yeniden Açıyor" temasıyla gece için özel hazırlanan 60 kişilik gösteri sunuldu. Gösteri sırasında futbol maçlarındaki Türkiye ve Kore taraftarlarının fotoğrafları ve Kore'de görev yapan Türk askerlerinin fotoğrafları ekranlara yansıtıldı.

Gösterinin ardından Başbakan Erdoğan ve Güney Kore Başbakanı Chung Hong Won ve bir Kore gazisi sahneye çıktı. Başbakan Erdoğan, konuk Başbakan Chung ve Kore gazisi el ele tutuştu. Erdoğan Kore, Chung ise Türk bayrağı salladı.

Açılışa, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve Kadir Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş'ın yanı sıra çok sayıda Türk ve Koreli davetli katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kadir Topbaş İpek Yolu İstanbul Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title