Haberler

İstanbul'da Vergi Haftası Etkinliği

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, "25. Vergi Haftası" nedeniyle bir tören düzenledi.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, "25. Vergi Haftası" nedeniyle bir tören düzenledi. Törende en çok vergi veren mükelleflere plaket verildi.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı "25. Vergi Haftası" nedeniyle İstanbul Vergi Dairesinde bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu yanı sıra iş, spor, sanat, dünyasından bir çok önemli isim de katıldı. Programda en çok vergi ödeyen mükellefler arasında yer alan Mustafa Koç ve sıralamaya göre diğer mükelleflere plaketlerini Vali Mutlu verdi. Etkinliğe eski futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, sanatçı Fatih Kısaparmak, Emel Sayın, Şafak Sezer de katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Mutlu verginin devletin en temel egemenlik alanı ve hizmet noktasında da en büyük gücü olduğunu söyledi.

Vergi mükelleflerinin milletin baş tacı olduğunu söyleyen Mutlu, "Onun için mükelleflerin sayısının artması ve kazançlarının artmasını yürekten diliyorum. Bu arada belki kısa bir parantez açarak vergi vermeyenlerin de vergi vermesi konusunda vergi dairelerinin daha fazla gayretli olması gerektiğini de paylaşmak istiyorum. Henüz daha ülkemizdeki vergilendirilmemiş kazançlar ile ilgili oranın yüksek bir seviyede olduğunu çok iyi biliyorum. Standartlarımızı bu manada artırmamız vergilendirilmemiş diğer kaçak alanların kontrol altına alarak vergi mükelleflerin yükünü belki biraz daha hafifletmemiz ve vergide adaleti biraz daha sağlıklı bir noktaya taşıyabilmemiz icap eder." dedi

Etkinlik, programa katılan davetliler ve vergi mükelleflerinin Vali Mutlu ile birlikte hatıra fotoğrafı çekmesinin ardından sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title