Haberler

Seri Katil Atalay Filiz'in Cezai Ehliyeti Tam Çıktı

Güncelleme:

İstanbul'da öğretmen Fatma Kayıkçı, Ankara'da da Göktuğ Demiraslan ve sevgilisini öldürmekten üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Atalay Filiz'in suç ehliyetinin tam olduğu ortaya çıktı.

İstanbul'da öğretmen Fatma Kayıkçı, Ankara'da da Göktuğ Demiraslan ve sevgilisini öldürmekten üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Atalay Filiz hakkında, "Resmi belgede sahtecilik" suçundan 35 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya devam edildi. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları'nın dosyaya gönderdiği raporda, Atalay Filiz'in suç tarihinde cezai ehliyetinin tam olduğu ortaya çıktı.

Seri Katil Atalay Filiz'in Cezai Ehliyeti Tam Çıktı

"RAPORA DİYECEĞİM YOK"

Hakim Saraçoğlu, sanığın suç tarihinde cezai ehliyetine ilişkin olarak Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi tarafından rapor gönderildiğini belitti. Raporda, sanığın suç tarihinde suç ehliyetinin tam olduğu yönünde görüş bildirildiği tutanağa geçildi. Rapora karşı diyeceği sorulan Atalay Filiz, "Rapora diyeceğim yok" dedi.,

Seri Katil Atalay Filiz'in Cezai Ehliyeti Tam Çıktı

AVUKAT YENİ RAPOR İSTEDİ

Atalay'ın Avukatı Merve Uçanok, Adli Tıp Kurumu'nun yolladığı raporda belgelerin aldatma kabiliyetine ilişkin değerlendirme yapmadığını belirterek, "Sadece mahkemenin değerlendirme yapmasının uygun olacağı yönünde görüş bildirmiştir. Yeniden bilirkişi atanarak ayrıntılı inceleme yapılmasını talep ediyoruz. İğfal kabiliyeti suç değerlendirmesinde önemli bir konu" dedi.

HASTANEYE SEVK İSTEDİ

Müvekkilinin suç ehliyeti yönünden de Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevkinin yapıldığını söyleyen Avukat Uçanok, "Erenköy'de ilgili doktorlar tarafından sadece iki kez müşahadeye tabi tutulmuştur. Her biri yaklaşık 2-3 dakika süren kısa görüşmelerden ibaret görüşmeler oldu. Mahkemenin aslında ara kararında talep ettiği hususlar değerlendirilmeden, benzer bir çok ceza yargılaması dosyasında üstünkörü bir şekilde bir kanaatle karar verildiği görüşündeyiz. Bu nedenle müvekkilin psikiyatrik bir rahatsızlığa sahip olduğu bulguları gösterecek nitelikte bir çok nokta bulunmaktadır. Bu hususların sağlıklı bir şekilde açıklığa kavuşturulması için dilekçemizde talep ettiğimiz hususların mahkemece değerlendirilmesini, buna göre bir karar verilmesini talep ediyoruz" dedi. Uçanok'un yeni bilirkişi raporları alınması yönündeki talebinin önümüzdeki celse karara bağlamaya karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

35 YIL HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, öğretmen Fatma Kayıkçı'nın öldürülmesine ilişkin davanın tutuklu sanığı Atalay Filiz'in, firari olduğu dönemde 7 adet sahte kimlik oluşturduğu belirtiliyor. İddianamede sanığın, 7 kez "Resmi belgede sahtecilik" suçundan 14 yıldan 35 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atalay Filiz İstanbul 3.Sayfa Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (22)

filiz atalay ama delisi:

hastayım ben bu adama ya ! seviyoruz ve severek takip ediyoruz. . . .

2
34
yanıtYanıtla
KIRIK:

sENI DE ICERI ALMALARI LAZIM

yanıt0
yanıt0
şahin:

elalemin seri katili canavar gibi olur tipi bakınca korkarsın. bizimkisi de muhabbet kuşuna benziyor tipe bak alıp evde besleyesin gelir

25
3
yanıtYanıtla
Hayri.:

aynen öyle. bu adam nası seri katil olmuş, hayret doğrusu.

yanıt1
yanıt1
Adanalı Gapçık:

Ömür boyu Ceza Verip Halkın Vergileriyle beslemesinler ötenazi kararı çıkarılıp , imha edilsin yolunda ilerlemek isteyenlere caydırıcı örnek olur

22
2
yanıtYanıtla
ADANALI DEĞİLİM:

ADANALI KAFASI. . (BIRAK İŞTE İÇERDE HERGÜN ÖLSÜN. PARASINI BENİM VERGİMDEN KESSİNLER)

yanıt6
yanıt7
manyak lan:

bu suç makinesinin avukatlığını yapanın ruh sağlığından da şüphe ederim

13
2
yanıtYanıtla
okuyucu:

Bu caniye 7 adet kimlik veren kim? sahte kimlik verenlere ceza yok mu?

12
1
yanıtYanıtla
ahmet:

üç kişiyi acımasızca planlayarak öldüren bu alçağı kurtarmaya çalışan avukatlık mesleği islama aykırı bir kurumdur. haklıyı haksız, haksızı haklı göstermek için para alan ve çabalayan bu meslek insanların en onursuz mesleği olarak tarihte yerini alacaktır.

12
1
yanıtYanıtla
sen olaya yanlış yerden bakıyorsun...:

bunu boşver her hangi birine herkes suçlu dediği için mi suçlu olarak idam edilecek yoksa. . hakkındanki ever varsa en ufak bir şüphe bile değerlendirilecek ve buna göre mi yargılanacak belkide o kişiyi bir azmettiren veya onları öldürmesi için para veren var yada rast gele seçilmedi de onlar aralarında bir husumet var. . . yada. . yada. . . yada. . . gibi çoğaltıla bilir hepsi için farklı infaz hükmü verilir. . eğer bunların hiç biri yok da kasten öldürdü ise zaten cezası da idam olur. . .

yanıt0
yanıt0
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title