Haberler

İstanbul Adliyesi'nde Bayramlaşma Kuyruğu

Haber: Arzu KAYA-Kamera: Yaşar KAÇMAZ-İSTANBUL DHA 22 Temmuz Operasyonu kapsamında gözaltında bulunan 49 kişinin aileleri Ramazan Bayramı'nın ilk gününü adliye önünde geçiriyor.

Haber: Arzu KAYA-Kamera: Yaşar KAÇMAZ-İSTANBUL DHA

22 Temmuz Operasyonu kapsamında gözaltında bulunan 49 kişinin aileleri Ramazan Bayramı'nın ilk gününü adliye önünde geçiriyor.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde sabah saatlerinden itibaren toplanmaya başlayan aileler uzun sıralar oluşturarak birbirleriyle bayramlaştı.

"ELLERİMİZE KINA YAKTIK"

Adliye girişinin çevik kuvvet ekiplerince barikatla kapatılması üzerine aileler basın açıklamalarının yapılmasına izin verilen geniş bir alanda bayramlaşıyor. Adliye önünde uzun bir bayramlaşma kuyruğu oldu. Masalar kurarak tatlılar, çikolatalar ikram eden ailelerle bayramlaşmaya tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilip serbest bırakılan Emniyet Amiri Kadri Cemil Yiğit de katıldı. Meslekte 14 yılını doldurduğunu ve ilk defa bir mahkeme aşamasına şahit olduğunu belirten Yiğit, "Sadece işimizi yaptığımıza inanıyoruz. Yaşamak istemediğimiz şeyleri yaşadık. Bir tarafta bize İsrail ajanı iddiası varken susmak zorumuza gidiyordu, konuşmak zorunda kaldık. 13-14 yılım oldu meslekte. İlk defa böyle bir mahkeme safahatına şahit oluyorum. Ne acıdır ki bu ülkenin acı çocuklarına oldu. Korkunç bir tablo. Doğrunun, adaletin, hakkın yanında oldukları için sıkıntı çektiklerini biliyorlar. O onlara şeker şerbet geliyor" dedi. Meydandaki ailelerle bayramlaşan Yiğit'i aileler, "Türkiye sizinle gurur duyuyor" sloganları ile karşıladı. Bir polis yakını kadın ise "Biz üzgün değiliz, bakın ellerimize kına yaktık geldik" diyerek kınalı elini kameralara gösterdi.

"BENİ DE YARGILAYACAKLAR"

Öte yandan 4-5 gündür adliyede olduğunu belirten gazeteci Mehmet Baransu ise, "Hem gazeteci olarak, hem de aile yakınları ve 7 yaşındaki bir minik kızın bana 'Mehmet abi seni burada her gün görmek istiyorum' dediği için her gün geliyorum. Temel bir şey var evet herkes yargılansın. Muhtemelen bizi de yargılayacaklar. Beni de yargılayacaklar. Kaçtı dediler, kaçmıyorum, buradayım. Başbakan bu şeyin hem hakimi hem savcısı hem de adli kolu, öyle görünüyor. Bu operasyonun neye göre genişleyeceğini açıklasın. Başbakan bu operasyon genişleyecek diyorsa neye göre kime göre genişleyecek. Genişleyecek deyip korkutmaya çalışıyorsa 5 yaşındaki çocuğu korkutamamış, Mehmet Baransu'yu ötekini berikini korkutamaz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı İstanbul Adliyesi Ramazan Bayramı Cemil Yiğit Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title